Ivar Slik rekent in China af met blessureleed: “Betekent erg veel voor me”

vrijdag 16 november 2018 om 15:09
Ivar Slik rekent in China af met blessureleed: “Betekent erg veel voor me”

foto: Tour of Fuzhou

Voor Ivar Slik was zijn ritzege in de Tour of Fuzhou een speciale, want niet eerder won hij een wedstrijd van .1-niveau. Bovendien miste de renner van Monkey Town een deel van het seizoen na een lelijke valpartij en stond hij extra gemotiveerd aan het vertrek van de Chinese rittenkoers. “De afgelopen drie maanden voelde ik me erg sterk en om dan uiteindelijk een overwinning te pakken is geweldig”, reageerde hij in het flashinterview.

Slik won vandaag in Lianjiang de derde etappe van de Tour of Fuzhou, nadat hij in de sprint Ilya Davidenok en Benjamin Dyball vloerde. “Ik ben erg blij om hier een profzege te pakken”, reageerde 25-jarige Nederlander van Monkey Town. “Ik keek voor de Tour of Fuzhou naar het etappeschema en ik wist dat ik in deze rit kansen zou hebben. Het was een heuvelrit, die niet té heuvelachtig was. De afgelopen dagen deed ik het was rustiger om vandaag volgas te gaan.”

Op de eerste klim voelde Slik zich naar eigen zeggen ‘echt goed’ en kwam hij bij de eerste tien over de top. “In de afdaling sloeg ik een gaatje met twee sterke renners. We besloten vol te gaan tot aan de finish en te kijken hoe ver we zouden komen. We voelden ons erg sterk op het vlakke en lagen een minuut voor aan de voet van de laatste klim. Eén jongen kon vanuit het peloton het gat dichten, terwijl één van de jongens uit de vroege vlucht moest lossen.”

‘In de sprint kon ik eenvoudig winnen’
Met Davidenko en Dyball, die in de Chinese rittenkoers met klassementsambities aan de start stonden, reed Slik naar de finish. “Ik zei ze dat ik het klassement niet meer nastreefde en juist ging voor de etappezege. Ze deden een goede zaak in het klassement, maar in de sprint kon ik dan eenvoudig de winst pakken. De samenwerking legde de Kazach en de Australiër overigens geen windeieren, want ze klommen naar de plaatsen één en twee in het klassement.

Voor Slik was het zijn eerste zege in een .1-wedstrijd. “Het betekent erg veel voor me. In april viel ik hard op mijn gezicht en nadien was het moeilijk om terug te komen.” De Nederlander kon daardoor enige tijd niet koersen, waardoor hij extra gemotiveerd was voor het laatste deel van het seizoen. “De afgelopen drie maanden voelde ik me erg sterk en om dan uiteindelijk een overwinning te pakken is geweldig.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

achterhoeker 16 november 2018 om 16:44

Super mooi verhaal!
Leuk die koersen in China, zijn toch punten die tellen voor de ranglijst

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone