Ivar Slik na winst in natte editie Unbound Gravel: “Het was enorm zwaar”

zondag 5 juni 2022 om 13:48
Ivar Slik na winst in natte editie Unbound Gravel: “Het was enorm zwaar”

foto: Wilier Triestina / Georg Lindacher

Ivar Slik was in de wolken met zijn overwinning in Unbound Gravel. Hij wist na een monsterlijke gravelkoers in Kansas van ruim 320 kilometer, en na ruim 9 uur op de fiets, de sprint van een viertal te winnen. “Het was enorm zwaar, maar ik ben super blij met deze winst”, vertelt hij in een korte reactie aan WielerFlits. “Tot nu toe pakt de keuze voor het gravelracen bij Wilier perfect uit.”

“Toen ik over de finish kwam, was ik zo blij. Dit was mijn grote doel dit jaar en deze wedstrijd is zo lang… Er kan heel veel gebeuren en je hebt ook een beetje geluk nodig, maar ik was in topvorm en heb alles gedaan om in topconditie hier te starten”, zei Slik kort na de finish in Emporia, Kansas, tegen VeloNews. “Dit is de beste gravelkoers ter wereld. Het is fantastisch.”

“Aan het begin zat ik in een grote groep, want het niveau is echt hoog”, gaat hij verder. “We zaten daar nog met 150 man in het peloton, maar veel werden moe in de heuvelzone. Uiteindelijk reden Paul Vos, Laurens ten Dam en Matta De Marchi weg. Zij hadden een gat van twee minuten en we moesten echt hard werken om ze terug te krijgen. Met vijftien man werkten we echt goed samen. Daardoor pakten we ze terug en precies op dat moment viel ik aan.”

Dat was een beslissend moment in de koers. “Slechts vier renners (Keegan Swenson, Ian Boswell, Alexey Vermeulen en Peter Stetina, red.) konden mij volgen. En bij het laatste checkpoint moest Stetina lossen. Daarna kwam Laurens uit het niets terug. Niemand kon in de finale meer wegrijden, maar ik vertrouwde op mijn sprint”, aldus Slik, die Swenson en Boswell naar de andere podiumplaatsen verwees.

Maandag vertrekt Slik weer naar Nederland. “Dan ben ik in totaal vier weken weg geweest, dus dan is het wel weer mooi”, geeft hij aan.

Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. In deze editie is er ook ruimschoots aandacht voor de gravelscene. Je leest onder meer een interview met Peter Stetina, die vertelt over zijn transitie van de WorldTour naar gravel pro en zijn samenwerking met Canyon. Daarnaast lees je ook waarmee je Unbound Gravel kunt vergelijken in een artikel met Laurens ten Dam. Bestel nu jouw exemplaar!
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door IVAR SLIK (@ivar.slik)

Dit artikel delen:

5 Reacties

oliebol 5 juni 2022 om 14:43

Nederlanders doen het goed in de USA. Twee weken geleden in Gravel Locos werd Jasper Ockeloen eerste en Ivar tweede. Lauren ten Dam werd er ook nog eens achtste. Nu bij de Unbound Ivar die de overwinning pakt en Laurens, na pech in deze wedstrijd, werd nog knap vierde.

0
Oblomov 5 juni 2022 om 15:43

Het is voor de Amerikanen te hopen dat andere Europese continentale renners nu niet de schellen van de ogen vallen. Want het lijkt me dat je op dat niveau een hele trits renners kunt vinden, die in dat soort gravel wedstrijden probleemloos meedoen voor de overwinning. De uitdaging zal zijn om sponsors te vinden.

0
Eroba 6 juni 2022 om 12:59

Vreemd, ik las dat ene William Harrison had gewonnen…

0
bastiaan braeken 7 juni 2022 om 07:53

Die heeft de Unbound Gravel XL gewonnen met een afstand van 350 miles. Start dag ervoor.

0
Wheely 7 juni 2022 om 08:54

Knap filmpje van de race op z’n insta.

https://www.instagram.com/tv/CebapsbFLcy/?igshid=MDJmNzVkMjY=

0

Headlines

Populair

Materiaalzone