Ivan Santaromita tekent contract bij Orica-GreenEdge

maandag 12 augustus 2013 om 15:19
santaromita

foto: Sirotti

Ivan Santaromita heeft een contract getekend bij Orica-GreenEdge. Dat meldt de ploeg op haar site. De regerend Italiaans kampioen op de weg wordt de eerste Italiaan in de gelederen van het Australische team. ”Ik ben blij met deze mogelijkheid bij Orica-GreenEdge”, aldus Santaromita.

”Ik ken al veel mensen en de ploeg heeft een grote reputatie in het peloton”, zegt de 29-jarige Italiaan. ”Ik ben trots dat ik de eerste Italiaan in het shirt van Orica kan zijn en nog meer om mijn kampioentrui te laten zien.”

Matthew White, sportief directeur van Orica-GreenEdge, is zeer tevreden met de transfer. ”Ivan is een van onze nieuwe renners in 2014. Hij is een goede toevoeging aan het team. Hij heeft dit jaar een zeer constant jaar, met twee grote overwinningen in de Giro del Trentino en het nationaal kampioenschap. Om de Italiaanse kampioenstrui in onze gelederen te hebben is zeer mooi.”

Orica-GreenEdge is op zoek naar klassementsrenners voor het komende seizoen. ”Ivan kan dat zeker”, aldus White, ”we richten ons met hem voornamelijk op Italiaanse rittenkoersen.” Santaromita is sinds 2006 professioneel wielrenner. Hij reed voor QuickStep-Energetic en Liquigas, alvorens hij in 2011 naar BMC Racing vertrok.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair