Infront en Velon lanceren nieuwe wedstrijdserie
foto: Sirotti
dinsdag 6 december 2016 om 16:24

Infront en Velon lanceren nieuwe wedstrijdserie

Organisatiebureau Infront Sports & Media en Velon lanceren een nieuwe wedstrijdserie in het wielrennen, de International Team Challenge (ITC). De nieuwe reeks bestaat uit verschillende onderdelen voor ploegen verspreid over drie dagen.

De serie moet uitwijzen welke ploeg het sterkst ter wereld is. Limburg krijgt de primeur van de eerste editie. Het driedaagse evenement zal tussen 2 en 4 juni plaatsvinden op en rond de Cauberg.

De organisatie belooft innovatieve nieuwe wedstrijdonderdelen. De deelnemende teams gaan onder meer de strijd met elkaar aan op onderdelen als sprint, beklimming en ploegenachtervolging. De UCI steunt de nieuwe wedstrijdserie, blijkt uit het persbericht. Volgens 1Limburg krijgt de wedstrijdserie de categorie Hors Catégorie (.HC).

Het project is een poging van de profploegen (Velon) om een groot evenement op te zetten en om de verbinding met de fans en de lokale gemeenschap te zoeken, waarmee ze hopen meer mensen met de sport in aanraking te laten komen. Alle wedstrijden zullen live worden uitgezonden, voorzien van live beelden en data vanaf de fiets. Na Limburg volgen ook wedstrijden in andere landen.

 
8 Reacties
Sorteer op:
6 december 2016 16:33
Het is altijd goed als er vernieuwing is, zeker als het iets toevoegt. Ben benieuwd naar de plannen. En niets alles zal meteen even goed uitpakken, maar tot nu toe vind ik dat Velon in ieder geval probeert om iets anders te doen. En daar zullen zeker plannen tussen zitten die niet (direct) het gewenste resultaat oplevert.
6 december 2016 16:53
Volgens de website 1Limburg zou het gaan om HC koers met een sprintetappe rond de sportzone (sittard), klimcriterium rond de Cauberg en een ploegentijdrit weer op de Sportzone. Later in het jaar een zelfde koers soort in Zwitserland en Zuid Afrika.
6 december 2016 17:11
Klinkt als een goed plan en een mediagenieke wedstrijd. Deze club denkt na over vernieuwing en de lange termijn. Groot contrast met de hijgerige oliedollars (verkleed als 'mondialisering') van de UCI.
6 december 2016 17:21
Leuk idee! Gelukkig is het in dat weekend niet druk met Pinkpopbezoekers.
6 december 2016 17:33
En tegelijk met Criterium du Dauphine (WT) en Tour de Luxembourg (2.HC). Laatstgenoemde zal dan weinig tot geen Velon ploegen aan de start hebben vrees in
6 december 2016 18:07
Goed idee, maar zorg er dan ook voor dat de (Nederlandse) jeugdploegen/verenigingen er ook aan mee kunnen doen. De jeugd is de toekomst!
6 december 2016 19:59
"De organisatie belooft innovatieve nieuwe wedstrijdonderdelen. De deelnemende teams gaan onder meer de strijd met elkaar aan op onderdelen als sprint, beklimming" Zeer innovatief natuurlijk, dat we daar nog niet eerder op waren gekomen :s
6 december 2016 20:30
Zucht... Velon bestaat uit een 10tal WT ploegen die nog geen paar weken geleden op de achterste poten gingen lopen omdat een paar WT koersen elkaar overlappen...nu gaan ze er als oplossing nog een paar aan toevoegen, bizar..,

Reacties zijn gesloten.