INEOS Grenadiers mengt zich in de strijd om Wout van Aert

INEOS Grenadiers mengt zich in de strijd om Wout van Aert
vrijdag 18 december 2020 om 20:06

Team Jumbo Visma heeft goede hoop dat het binnen enkele weken het contract met Wout van Aert kan verlengen. Inmiddels is echter ook duidelijk dat INEOS Grenadiers in de markt is om Wout van Aert na 2021 over te nemen. De Britse ploeg heeft tijdens de afgelopen Tour de France een eerste gesprek met het management van Van Aert gehad. Sir Dave Brailsford reageerde enthousiast op de mogelijkheid om de Belgische superster in te lijven. Aan WielerFlits is bevestigd dat INEOS Grenadiers en Van Aert nog steeds met elkaar in gesprek zijn.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Wout van Aert heeft nog een contract bij Team Jumbo Visma tot eind 2021. De Belg heeft het bij de Nederlandse formatie naar zijn zin en heeft al eens laten weten dat hij zijn contract graag zou openbreken. Het is echter ook duidelijk dat er na dit superseizoen een ander prijskaartje om de nek van Van Aert hangt. Zo won hij in dit Corona-seizoen Milaan-Sanremo, Strade Bianche, twee ritten in de Tour de France, een etappe in de Dauphiné en het BK tijdrijden. Hij werd ook nog eens tweede op het WK op de weg, het WK-tijdrijden en in de Ronde van Vlaanderen.

Brailsford was in 2018 reeds met Van Aert in gesprek voor een overgang naar Team Sky. Destijds werd al aan de Kempenaar duidelijk aangegeven dat de combinatie veldrijden/wegwielrennen geen enkel probleem zou zijn. Dat is onlangs ook bewezen met het aantrekken van Thomas Pidcock. Net als Van Aert heeft Pidcock overigens ook een persoonlijk sponsorcontract met Red Bull.

Foto: Cor Vos

In de zomer van 2018 koos Van Aert echter voor Jumbo-Visma. Dit kwam ook omdat de onderhandelingen met de Britse ploeg vrij traag verliepen, terwijl de Nederlandse ploeg destijds wel snel zaken met de Belg wilde doen.

Groene trui

Van Aert heeft in de media reeds meerdere malen aangegeven dat hij zich bij Jumbo-Visma thuis voelt. Wel moeten zijn persoonlijke ambities blijven passen binnen de doelstellingen van de ploeg. Zo maakt de 26-jarige renner er geen geheim meer van dat de groene trui in de Tour de France de komende jaren een van zijn doelstellingen is. Of dat past bij de gele droom en de gesloten koerswijze van de supermarktploeg is een vraagteken. Daarover spreekt het management van Van Aert in deze weken met de sportieve leiding van Jumbo-Visma.

Bij INEOS-Grenadiers heeft Brailsford na de afgelopen Giro d’Italia aangekondigd dat zijn ploeg in de toekomst offensief met een open vizier gaat koersen. De afgelopen jaren werd er vaak gesproken over de Sky-Robocops omdat de ploeg in de cols in de Tour de France hun tegenstanders met een strak tempo, gebaseerd op wattages, in de problemen bracht.

Offensieve koerswijze

De nieuwe kopmannen voor het rondewerk, Egan Bernal en Richard Carapaz, staan bekend als aanvallend koersende renners, terwijl juist hun tegenstanders Primoz Roglic en Tadej Pogacar meer gebaat lijken bij een strak tempo bergop. Daarom is INEOS Grenadiers genoodzaakt hun koerswijze veranderen. Een renner als Wout van Aert zou in een aanvallende ploeg goed tot zijn recht komen en ook de kans krijgen om zich op de groene trui te richten.

foto: Cor Vos

Daarnaast is bekend dat Brailsford zijn ploeg al jarenlang wil versterken voor het klassieke werk. De overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix ontbreken nog op het palmares van het Britse keurkorps.

Een andere vraag is of de Nederlandse ploeg aan de salariseisen van Van Aert kan voldoen. Door zijn fenomenale seizoen is zijn marktwaarde enorm gestegen en is hij een van de meest gewilde renners in het peloton. Zeker omdat de Kempenaar op meerdere vlakken inzetbaar is.

Ten eerste behoort Van Aert tot de wereldtop in het veldrijden. Het afgelopen seizoen was hij op de weg de beste klassieke renner. In de Tour de France wist hij twee massasprints te winnen. In de tijdritten behoort hij bij de beste renners van de wereld. En bergop heeft hij de hele wereld in de Jumbo-trein voor Primoz Roglic verrast door met een verschroeiend tempo de eerste groep met alle Tour-favorieten uit te dunnen op de lastigste cols.

Dure jongens

En bij Jumbo-Visma zitten uiteraard al behoorlijk wat dure jongens. Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen zijn grootverdieners en liggen de komende jaren nog vast. Daarbij is de prijs van heel wat renners van het tweede plan, waaronder Sepp Kuss en George Bennett, door hun prestaties in de afgelopen maanden verhoogd.

INEOS Grenadiers beschikt daarentegen over het grootste budget van het peloton. In 2019 zou de ploeg al beschikken over een budget van bijna 51 miljoen euro. Brailsford is dan ook in staat om Van Aert veruit het hoogste salaris te betalen van het WorldTour-peloton. Jumbo Supermarkten heeft de komende jaren echter een steeds groter belang op de Belgische markt en dan is het behouden van Van Aert essentieel. Daarom zou het niet verwonderlijk zijn als Jumbo extra budget vrij maakt om de Belgische sportman van 2020 te behouden.

Dit artikel delen:

184 Reacties

Jowinho 18 december 2020 om 20:10

Goed gezien van Ineos. Hebben natuurlijk nog een knecht nodig voor Pidcock in het veld.

0
Sharkey 19 december 2020 om 01:41

Van Aert knecht voor Pidcock…?…haha…U wilt blijkbaar komiek worden… één overwinning (op een voor hem op het lijf geschreven parcours) maakt hem in mijn ogen echt nog niet de topper die men hem toedicht…groot talent dát is zeker…maar laat hem eerst maar eens bewijzen dat hij geen ‘one Day Fly’ is bij de grote jongens voordat hij een drievoudig wereldkampioen als ‘knecht’ mag zien…

0
Simon1 19 december 2020 om 10:06

Positief zou zijn dat we (geforceerd) een Ineos cross team krijgen. Zou goed zijn voor al die Engelse cross talenten.

0
Arry1337 19 december 2020 om 10:32

Sharkey hapt zoals het zijn nickname betaamt..

0
Baukema Tomoulin 19 december 2020 om 11:08

Een winter geleden leek het duidelijk dat Iserbyt en Pidcock de nieuwe tweestrijd in het veld zou worden als van der Poel en Van Aert fulltime wegrenner zouden worden. Maar Pidcock gaat ook al meer en meer op de weg en mountainbike rijden dus het wordt eenzaam voor Iserbyt. Wordt hij alleen verslagen als 1 van de andere 3 een spaarzaam uitstapje in het veld maakt.

0
Yeez 18 december 2020 om 20:14

Dan begin je met “ineos mengt zich in strijd v aert”, om dan vervolgens te beginnen met “jv heeft goede hoop v aert zijn contract binnen enkele weken te verlengen”.

Logisch dat ze uiteraard met hem praten

0
jvh93 18 december 2020 om 20:14

Als dit zou gebeuren zal ineos jumbo weer flink onthoofden. Mag toch hopen dat Van Aert niet alleen voor de centen gaat kiezen.

0
harryjohan71 18 december 2020 om 21:50

Wanneer heeft Ineos JV dan onthoofd? Het vertrek van de Plus is wel op te vangen door de huidige renners.

0
Petros 19 december 2020 om 12:44

Zoals je in het artikel kan lezen, is een keuze voor INEOS Grenadiers er niet alleen één voor het geld. Daarnaast zou Jumbo Visma, met wat extra budget van de supermarktketen, ervoor kunnen zorgen dat hij eenzelfde soort salaris behoudt.

Het kan een keuze om sportieve redenen zijn, indien Wout van Aert meer ruimte krijgt om zijn persoonlijke doelen te behalen, zoals de groene trui winnen. Bij Jumbo Visma heb je 3 kopmannen die in de Tour een klassement willen rijden en één van de beste sprinters van het peloton.

0
Navardauskas 19 december 2020 om 12:56

De groene trui winnen bij Ineos, ja dat gebeurt regelmatig…
Cavendish was daar ook B-renner in de tour.

Wat mij betreft is er geen strakker keurslijf dan Ineos. Het 'aanvallend' rijden van Ineos is in 2020 puur uit nood geboren, omdat de beoogde kopman Thomas totaal niet in vorm was en de anderen op achterstand kwamen.

De Belgen zijn nooit tevreden. Dat is het treurige. Die maken alle talenten de kop gek. Daar moet ook nog een groene trui bij, terwijl ze de tour gingen winnen (in principe), Van Aert 3 ritten wint en een monument + een van de mooiste semi-klassiekers en bijna de RVV. Rupsje nooit genoeg krijgt vanzelf een keer het deksel op de neus.

In Wielrennen starten er 190 man waarvan er 189 niet de rit winnen. Podiums en top 10 plekken, consistentie zijn daarom zo veel belangrijker dan in een 50/50 sport als voetbal of handbal. Maar ze doen nu alsof WvA een mislukt seizoen heeft en in een gevangenis zit omdat hij niet voor de groene trui mocht rijden.
Dan moet je dus naar een slechter team gaan, niet een nog betere klassementsploeg.

0
Staf V 19 december 2020 om 18:45

Voor de centen? 1: het zijn beroepsrenners en een carrière kan zo voorbij zijn, en daar weet Wout alles van, 2: ik heb van de kant van de ploeg weinig ‘moeite’ gezien om hem te houden, blijkbaar doen ze er alles aan om hem als knecht te houden, 3: ik vergeet niet wat er in het avond programma van de Tour werd gezegd na de rit wanneer Dumoulin de rol moest lossen, ‘ ze vonden het schandalig dat Van Aert niet teruggefloten is ‘ omdat hij blijkbaar te hard bergop reedt, dus in Nederland zien ze hem als knecht voor de Nederlandse ’toppers’, die de laatste jaren niks bewezen hebben, en als je de Nederlandse media volgt lees je dat die er van uit gaan dat Dumoulin de kopman voor de Tour 2021 moet zijn, blijkbaar toch een beetje chauvinisme? en dat Belgske moet zich daar maar bij neer leggen, mss toch maar eens aan de overkant gaan zien.
Als je de interviews van Pidcock volgt lees je verleden week erg lovende woorden over WVA, dus?

0
Onie 18 december 2020 om 20:15

Als Jumbo een aanbieding kan doen die in de buurt blijft bij die van Ineos zie ik Van Aert niet direct vertrekken.

Zou wel zonde zijn als het Ineos wordt. Zitten al teveel goede renners.

0
Sharkey 19 december 2020 om 01:51

Ja…dat is waardeloos vind ik..dat immense verschil in budgetten…het heeft al zo veel sporten verziekt…ik hoop nog steeds dat er ergens een sportbond opstaat die dit aan banden legt…misschien zou er bijvoorbeeld meer reclamegelden richting de ploegen moeten gaan…beetje verschil moet er zijn natuurlijk… maar dat er in ieder geval meer teams zijn die de wat sterkere renners een goed team en contract kunnen bieden…

0
Limal 18 december 2020 om 20:18

Ik geloof het niet echt dat Wout overweegt TJV te verlaten. Wel slim natuurlijk om de interesse van Ineos uit te spelen om een (nog) beter contract en misschien vrijheid voor de jacht op groen te verkrijgen.

0
hartstikkebedankt 18 december 2020 om 20:23

Dat is wel naief gedacht denk ik

0
Limal 18 december 2020 om 21:37

Hartstikkebedankt voor je interessante reactie!

0
rogierb 18 december 2020 om 23:34

Je klinkt zelf naïef hartstikkebedankt.

0
Theo H 18 december 2020 om 23:34

Niet naïef, maar precies zoals het nu gaat. Van Aert dwingt Jumbo om (vooral financieel) tot het uiterste te gaan om hem te behouden. De zakken van familie van Eerd zijn diep genoeg. Gewoon het maximale er uit slepen. Ze doen bij Jumbo zelf niet anders met hun leveranciers :-)

0
Sharkey 19 december 2020 om 01:56

Hij zou wat mij betreft echt gek zijn als hij naar ineos vertrekt…ik weet ook niet of hij het team dat hem zo gesteund heeft met zijn revalidatie zomaar de rug toekeert…hij lijkt me niet zo’n type…maar dat heb ik wel vaker tevergeefs gedacht dus we zullen zien…

0
hartstikkebedankt 19 december 2020 om 09:55

Mijn opmerking sloeg op het ‘helemaal niet overweegt te vertrekken’ gedeelte. De rest kan zeker kloppen. Het is nou niet dat er geen betere omkadering of voorwaarden denkbaar zijn dus hij kan altijd verleid worden.

0
stephano 18 december 2020 om 20:18

Dat zou echt een enorme aderlating zijn. Ik heb niks met Ineos en ben van TJV. Hoop echt dat het niet doorgaat.

0
Frank V 18 december 2020 om 20:20

Quote Van Aert:

Quote:
“Er was dit jaar veel over te doen dat ik naar de Tour ging als helper. Ik heb dat met veel plezier gedaan en ik ga mijn ploegmaats in de toekomst zeker nog veel helpen, maar ik heb me nu echt wel helemaal ontdekt als kandidaat voor de groene trui. Ik ben niet van plan om dat uit te stellen”, is Van Aert glashelder.

ANDERE PRIORITEIT BIJ TOURSTART IN ’21
Groen in Parijs en geel onderweg: dat worden doelen. “Ik wil zeker een deel van het geheel zijn, maar als de rit me ligt, wil ik graag dat ik me in geen enkele omstandigheid moet opofferen. Dit jaar was de prioriteit nummer één in Nice om Primož Roglič en Tom Dumoulin uit de gevarenzone te houden, maar volgend jaar wil ik dat het mijn prioriteit kan zijn om in het openingsweekend voor de gele trui te gaan.”

Read more: https://www.wielerkrant.be/nieuws/2020-12-17/van-aert-legt-na-overwinning-in-kristallen-fiets-tour-ambities-op-tafel-ik-ben-niet-van-plan-om-dat-uit-te-stellen#ixzz6h0NnCLx6

0
Frank V 18 december 2020 om 20:22

Geruststellend dat hij zijn eigen waarde nog kent want dat werd daar bij Jumbo-Visma zo stilletjes aan verdoezeld.

0
Domestique 18 december 2020 om 20:47

Matje begreep het ook niet in Humo: “Wat van Aert in de Tour heeft gedaan – op kop rijden voor iemand anders – is niet mijn ambitie. Ik weet zelfs niet of ik het zou kunnen.”

0
Frank V 18 december 2020 om 20:58

Het kaliber waarvan die twee zijn moet je eigenlijk elke rit voor eigen kansen kunnen gaan omdat ze in praktisch elk type rit kunnen winnen.

0
Panache 18 december 2020 om 20:58

Och, wanneer je bij één van de twee beste WT-ploegen wilt rijden (Ineos of TJV) dan heb je gewoon te maken met de grootste klasbakken als teamgenoot. Kwiatkowski (toch nog een grotere renner dan Wout) snapt het en rijdt de ene keer voor eigen kans en de andere keer vol voor kopman Froome/Thomas/Bernal/Carapaz). Dik salaris, maar ook geven en nemen. Wout heeft die rol ook met verve gespeeld dit jaar, niets dan lof. Of hij a la Sagan al volledige vrijheid mag verwachten in een ploeg die voor het Geel in Parijs gaat weet ik niet. Wout is top maar alles wat hij kan kunnen zijn teamgenoten ook: sprintritten kan Groenewegen winnen, tijdritten kan Dumoulin winnen, punchen kan Roglic. De wens van een vrije rol is 100% te begrijpen, maar misschien past dat niet bij TJV (maar dan ook niet bij Ineos). Ga dan lekker naar Astana, Sunweb of Trek.

0
Stablinsky 18 december 2020 om 21:22

@Panache
Puncher, sprinter, klimmer, tijdrijden, je zegt dat ze er nog hebben bij TJV. Akkoord, maar niet allemaal in 1 en dezelfde persoon.
En nog iets, Kwiatkowski is momenteel niet van het niveau Van Aert.

0
Beer 18 december 2020 om 21:30

Ik denk dat van Aert het beter snapt dan de grote Kwiatkowski die de beste jaren van zijn carrière weggooide door te gaan knechten.

0
Michelangelo 18 december 2020 om 21:45

Stablinsky,
Het zit inderdaad niet in 1 persoon. Maar het gevaar van alles in 1 persoon is dat het misschien ook net niet goed genoeg is.

Groenewegen vs Van Aert in een massasprint: ik zet mijn geld op Groenewegen
Roglic vs Van Aert in een wedstrijd als LBL of Waalse Pijl: ik zet mijn geld op Roglic
Dumoulin vs Van Aert in een tijdrit: Denk dat een Dumoulin in vorm minstens net zo goed is als Van Aert (zie ook laatste tijdrit in TdF)
Om nog maar te zwijgen van het rijden van klassementen, daar is hij nog niet compleet genoeg voor…

0
-Stijn- 18 december 2020 om 23:25

@Michelangelo Ronde van vlaanderen, Parijs Roubaix, Milaan san remo,… ik zet mijn geld op van Aert

0
S'mon 19 december 2020 om 09:33

@Michelangelo, in een vlakke tijdrit is Wout volgens mij toch beter dan Dumoulin (WK tijdrijden). En in de klim bergop aan het einde van de tijdrit in de TdF was wout ook beter dan Dumoulin, ik zou dus niet direct conclusies trekken.

0
john 19 december 2020 om 12:29

Panache ,bedoel je dat Kwiatkowski een grotere Qua lichaamsbouw is dan Wout, als renner al jaren niet meer

0
Petros 19 december 2020 om 13:16

@Panache, op dit moment vind ik Wout van Aert een betere renner dan Kwiatkowski.

WvA won dit jaar Strade Bianchi, Milaan San Remo, het BK tijdrijden, 1 etappe in de Dauphiné en 2 etappes in de Tour. Verder was hij 2e in RVV, het WK tijdrit en WK wegrit, nog 2x 3e in de Tour en 3e in Milaan-Turijn, en nog eens 4e in de afsluitende tijdrit van de Tour, nadat hij de hele Tour als luxeknecht had gefungeerd. Hoe vaak zie je een renner die kan tijdrijden, de heuvelklassiekers wint, kasseien kan rijden, massasprints kan winnen én zijn kopmannen tot ver in het hooggebergte kan bijstaan?

Kwiatkowski is een vergelijkbare renner, met iets meer nadruk op de kleine rondes en minder op de kassei klassiekers en massasprints. Maar zelfs in zijn beste jaren presteerde hij dit niet.

Hij won dit jaar 1 etappe in de Tour, werd 4e op het WK en 4e in Lombardo. Voor de coronabreak was hij slechts 14e in Algarve, waar hij in de jaren daarvoor vaak op het podium stond en zelfs een paar keer won. In alle wedstrijden waar ze samen startte was Van Aert beter, op een paar etappes na.

Uiteraard heeft Kwiatkowski een grotere palmares, maar hij is ook ouder en rijdt al langer op de weg.

Zijn beste jaren waren, denk ik, 2017 en 2014. In 2014, toen nog voor QuickStep, won hij Algarve, Strade Bianchi en het WK, werd hij 3e in LBL en WP en 5e in AGR en won hij een aantal etappes in kleine rondes. In 2017 won hij Strade Bianchi, Milaan San Remo en San Sebastian, werd hij 2e in AGR en Algarve en 3e in LBL. Sindsdien was zijn grootste overwinning etappe 18 van de afgelopen Tour, op wat successen in de Polen na.

Ik denk dat Kwiatkowski juist het perfecte voorbeeld is van hoe Van Aert het niet zou moeten doen als zijn persoonlijke successen belangrijker zijn dan teamprestaties en een goed salaris. Ik benijd Kwiat niks. Lekker fietsen, een goed salaris, verder in teamverband in dienst van anderen rijden en af en toe voor je eigen kansen gaan in kleine rondes en heuvelklassiekers. Maar zijn palmares had veel groter kunnen zijn als hij vaker voor eigen kans had gereden.

0
VespavanBern 18 december 2020 om 20:26

Ondanks dat ik het Wout gun om voor de groene trui te gaan, zou ik het vreselijk vinden als hij naar Ineos zou vertrekken. Is al de Bayern München van het peloton en straalt gewoon totaal geen charisma uit. Zou het gaaf vinden als hij naar bijv EF zou gaan, samen met Bettiol de strijd aangaan met DQS in de voorjaarsklassiekers. Maar dat zal wel niet, is de meest gewilde en duurste renner in het peloton momenteel denk ik.

0
rogierb 18 december 2020 om 23:36

De duurste renners zijn de klassementsrenners lijkt me.

0
SnellePelle 18 december 2020 om 20:35

Wout overstappen zou een goede zaak zijn!
€51.000.000 budget! Dat ziet Sara wel zitten.

0
HoofdIsVrij 18 december 2020 om 20:36

Zal wel moeilijk zijn voor de Jumbo-Visma/chauvinistische fanboys. Eerst Van Aert haten als concurrent van Mathieu, vervolgens Van Aert adoreren binnen Jumbo, straks weer haten omdat hij voor de concurrent rijdt.

0
Fast Freddy 18 december 2020 om 20:37

Ziek.
En wel heel naïef om te denken dat hij meer ruimte zou krijgen bij Ineos.

0
Frank V 18 december 2020 om 20:49

Even veel/weinig ruimte waarschijnlijk alhoewel Brailsford stelt meer chaotisch te willen gaan koersen.

met Kwiatkowski, Rowe, Swift, Van Baarle, Moscon en Ganna toch een iets breder team om ten oorlog te trekken in de klassiekers dan met Teunissen (Die wel eens een steekje laat vallen) en ???

Wss voor meer $$$$.

Toch zie ik 'm nergens beter passen dan in de mentaliteit en de sfeer van Jumbo-Visma. Wat ook niet onbelangrijk is om goed te presteren.

0
Groetjesaandevoetjes 19 december 2020 om 01:25

Frank V. Voor Vlaanderen en Parijs Roubaix wellicht. Maar voor Lombardije, San Remo en LBL niet. En dan zijn er nog vele andere belangrijke klassiekers waar JV een betere ploeg zou kunnen opstellen dan Ineos (San Sebastian, Amstel, Strade Bianchi).

0
josi 18 december 2020 om 20:43

Er zullen weinig ploegen zijn die niet heel graag Van Aert zouden inlijven, maar alleen Ineos zal de financiële slagkracht hebben om hem echt een veel beter aanbod te doen dan TJV. De redenering dat een ploeg als Ineos gunstiger is voor de kansen van Van Aert op de groene trui kan ik trouwens niet direct volgen. Als het erop aankomt zullen die ook gewoon de hoogste prioriteit aan het geel geven. Wel een interessante puzzel die ze bij TJV op te lossen hebben. Roglic wil het geel, Van Aert wil het groen en Groenwegen (mits terug op niveau) heeft ritzeges op het oog.

0
Staf V 19 december 2020 om 19:09

Dat ze maar eens beginnen met die twee dode gewichten op hun plaats te zetten, voor Wout was het dit jaar een geluk dat Kruiswijk uitviel en dat er een knecht bijkwam om op het vlakke te werken, normaal moest Wout samen met de Duitser de hele dag op kop rijden, gaan ze volgende ronde weer met drie kopmannen vertrekken? waarom? neem twee extra helpers mee en stuur die semi kopmannen naar de kleine rondjes, of laat ze vertrekken, Dumoulin aantrekken voor een dik loon was een grote ‘chauvinistische’ misstap.

0
vluggejapie 18 december 2020 om 21:01

Na dit jaar natuurlijk geen illusies dat team supermarkt ook maar een haar beter zou zijn. Integendeel zou ik zeggen. Ieder team is prima zolang hij volgend jaar maar voor zijn eigen kansen gaat rijden.

0
Dumoullema 18 december 2020 om 21:06

Als hij daarheen gaat? Dan geen wielrennen meer. Soit.

0
Laatste man 18 december 2020 om 21:06

Ach Kerkckhofs. En ach, voorspelbare reacties hier.

0
Doomsday 18 december 2020 om 21:07

Als ze meer geld kunnen bieden dan zou ik een dergelijke stap wel snappen. Zolang hij niet bij lefevre tekent zal ik voor hem supporteren.

0
Stacey Dijkstra 18 december 2020 om 21:08

Jeetje, ze zijn echt schaamteloos he bij Ineos. Ongelooflijk dit…

0
Murcia 18 december 2020 om 21:32

Als je door alle prietpraat van Sir Dave over een andere manier van koersen heen kijkt zie je dat de tactiek niet is veranderd. Je probeert de beste renners bij je concurrent weg te halen, lukt dat niet dan hun beste knechten. Of ze presteren bij jouw ploeg of ze belanden als miljonair op de reserve bank maar in elk geval is de tegenstander verzwakt. De Google en Facebook methode omgezet naar het wielrennen.

0
Murcia 18 december 2020 om 21:16

Het spel is op de wagen, alhoewel ik een verlenging nog steeds meer waarschijnlijk acht. Raymond meldt nu dat er al in de Tour is gesproken met Wout’s management. Toch lijkt mij dit meer een artikel waarbij over een aantal weken hij kan melden dat deze britse aanval op neerlands trots is afgeslagen. Frits heeft net de overname van de Hema afgerond en kan nu zijn aandacht hier vol op richten. Dan wordt het een prestige zaak voor hem. Hoe dan ook zal Wout zijn salariseisen nog wat verder kunnen opschroeven. 2 miljoen lijkt mij het startbedrag, maar wie weet trekt hij het salarishuis verder omhoog. Voor diegenen die nu zich verkneukelen omdat TJV zijn ster zou kunnen kwijtraken is het goed om zich te beseffen dat Remco wel eens de volgende zou kunnen zijn.

0
Staf V 19 december 2020 om 19:20

Die ‘2’ zou dat geen 4 of 5 moeten zijn? plus ernstige toegevingen aan zijn verzuchtingen om steun in zijn doelen? dit jaar was daar niks van te zien, geen enkele spurt hebben ze aan getrokken, remember de rit in Parijs, daar is bewezen dat zijn ‘ploegmaats kopmannen’ geen enkel respect hebben voor Wout, en een Teunisse die steeds de zaak probeerde te flikken, waarom fluit de leiding die niet tot de orde? in Milaan San Remo waar Wout zijn ploegmaat zelf op sleeptouw neemt tot halverwege de Poggio zodat die dan een tijdje op kop kan rijden……

0
Dumoullema 18 december 2020 om 21:16

Die 51 miljoen euro klopt natuurlijk van geen kant. Het is duidelijk dan IntheAss een flexibel budget heeft. Wat ze nodig zijn krijgen ze van UK rijkste vieze business ‘man’.
Het zijn voetbal praktijken inmiddels. Daar ben ik en waarschijnlijk meer mensen, volledig op afgeknapt.

0
SolitaryShell 18 december 2020 om 21:17

Ik erger me hier groen en geel aan.

0
Panache 19 december 2020 om 10:16

+1

0
Martino87 18 december 2020 om 21:25

Lekker laten gaan, dan is het probleem dat Groenewegen (en later misschien Kooij) niet naar de Tour kan ook meteen opgelost.

0
-Stijn- 18 december 2020 om 21:33

Ja kan Groenewegen lekker de knechtenrol overnemen. Oh wacht die schiet in kramp bij stijgingspercentage hoger dan 1

0
VespavanBern 19 december 2020 om 09:55

Nu al Kooij opschrijven voor toekomstig tour sprinter is echt veel te vroeg. Eerst maar is zien wat hij als het komend jaar normaal word toont. Bij de Junioren was hij in ieder geval goed, maar niet de beste. Verwacht van een Axel van der Tuuk of Van Veenendaal veel meer.

0
kleomantre 19 december 2020 om 12:17

lijkt me vooral dat ze groenewegen willen lozen, na volgend jaar

0
Stevo1 18 december 2020 om 21:34

Zou het best een mooie overstap vinden. Zo wordt Ineos echt een heel leuk team om naar te kijken.
Van dat sterrenensemble nooit echt kunnen genieten toen iedereen in een rijtje reed, zoals JV dit jaar. Maar wat is een sterrenensemble een genot als ze allemaal om beurten aanvallen.

0
-Stijn- 18 december 2020 om 21:35

Gaat wrs niet naar Ineo maar wel perfect, zo krijgt hij tenminste het salaris waar hij recht op heeft als jumbo hem echt wil. Hoe moeten de andere kopmannen zich voelen tegenover zo'n overbetaalde dumoulin

0
Frits van Jumbo 18 december 2020 om 21:37

Wilt min T

0
Panache 19 december 2020 om 10:20

Jij bent zeker ook zo’n persoon die bij het bezichtigen van een huis zegt dat de keuken écht gedateerd is, om zodoende een lagere prijs af te dingen. Zo’n spelletjes zijn lagere school onderhandelingen. De kosten-batenanalyse en exposure is al lang berekend en in een max bedrag gegoten. Schermen met partijen die misschien meer willen betalen heeft dan weinig zin en kan zelfs averechts werken.

0
Theo H 19 december 2020 om 12:35

@Panache: zo werkt het in de normale wereld, maar zeker niet in de wielerwereld. Meeste sponsors hebben weinig verstand van de markt en laten zich vooral leeg trekken door gewiekste ploegmanagers en rennersmakelaars. Greipel, Froome, Gilbert, Van Avermaet worden de komende jaren allemaal zwaar overbetaald omdat sponsoren alleen maar naar erelijsten kijken. Van Aert smeedt het ijzer ook als het heet is (weet dat Jumbo hem koste wat kost wil behouden vanwege reclamecampagnes in BE) en bij hem zit er natuurlijk nog meer dan genoeg potentieel. Hij gaat de 2,5 miljoen per jaar passeren. Potentieel breekpunt gaan eerder zijn sportieve eisen zijn.

0
Staf V 19 december 2020 om 19:24

+1

0
Turtlehead 18 december 2020 om 21:35

Prima toch, strik erom en doei. Kan ie lekker tempo rijden bergop voor Bernal en co.

0
-Stijn- 18 december 2020 om 21:37

Dit moest hij al doen toch?

0
Beer 18 december 2020 om 21:55

Lekker Dumoulin losknallen met Bernal in zn wiel.

0
Frits van Jumbo 18 december 2020 om 21:36

@redactie het gebruik van het woord daarentegen in de laatste alinea is onjuist. ‘Daarentegen’ wijst op een tegenstelling. Hoewel er absoluut een verschil is in budget, wordt geen tegenstelling beschreven

0
Sharkey 19 december 2020 om 02:06

En de tegenstelling goed en slecht budget dan…als er grotere budgetten zijn is er automatisch sprake van kleinere budgetten…en voilá…de tegenstelling is geboren…het is wat mij betreft dus prima…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone