Ilnur Zakarin tekent tweejarig contract bij CCC

vrijdag 9 augustus 2019 om 15:08
Ilnur Zakarin tekent tweejarig contract bij CCC

foto: Cor Vos

Ilnur Zakarin verlaat komende winter na vijf seizoenen Katusha-Alpecin voor CCC, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. Bij de Poolse WorldTour-formatie is de Rus de beoogde klassementsrenner voor de grote ronden.

Zakarins transfer naar CCC hing al langere tijd in de lucht. Al begin juni werd gewag gemaakt van een mogelijke overstap van de 29-jarige Rus, die de afgelopen jaren al het podium haalde in de Vuelta a España en ritten won in de Giro d’Italia en de Tour de France. Vandaag maakte de Poolse ploeg de komst van Zakarin definitief bekend.

“We zijn zeer verheugd dat we Ilnur Zakarin naar CCC hebben aangetrokken voor de aankomende seizoenen”, liet ploegbaas Jim Ochowicz weten in een perscommuniqué. “Ilnur biedt ons mooie kansen voor het klassement in etappewedstrijden en de grote ronden en, zoals we zagen in de Giro d’Italia van dit jaar, is hij in staat zijn kansen op ritzeges optimaal te benutten.

‘Laten zien wat ik kan’
Zakarin noemt de transfer naar CCC een nieuw hoofdstuk in zijn leven. “Ondanks dat dit seizoen erg intens was, ben ik erg enthousiast en kijk ik uit naar het volgende. Ik wil mezelf echt bewijzen en wil ik laten zien wat ik kan. Bovendien ben ik erg blij dat de ploeg in 2020 sterke klimmers heeft en we gaan samen de best mogelijke resultaten proberen te behalen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 9 augustus 2019 om 15:14

Goede transfer denk ik voor beide partijen, deze jongen heeft even een nieuwe start nodig en CCC heeft een AK-kopman. Rare beslissing van de Katusha ploeg om hem de Tour te laten rijden dit jaar, naar mijn mening. Had gewoon de Giro + Vuelta moeten doen dit jaar. Na 2 mindere jaren hopelijk weer de weg omhoog want 2016 en met name de klassementen die hij in 2017 in de Giro en Vuelta reed waren gewoon heel sterk.

0
Scott Sunderland 9 augustus 2019 om 15:25

Hij is 29 en hij heeft best wat laten zien al. Dus als je hem fit en gemotiveerd weet te houden kan hij leuke dingen laten zien.

Hij is best een grillige coureur. Kan erg goed rijden maar ook behoorlijk kwakkelen. Deze Tour was echt zinloos. De laatste twee jaar heeft hij niet dat stapje extra gezet om potentieel winnaar van een grote ronde te zijn.

0
floris_harr 9 augustus 2019 om 16:01

Misschien kan een nieuwe ploeg hem idd helpen weer prestaties te rijden

0
Romāns Vainšteins 9 augustus 2019 om 20:44

Zoals op weergaloze wijze een killer-stage in de giro winnen ?

0
lathumnees 9 augustus 2019 om 18:31

@ CCC. Leer die man nu alsjeblieft eens dalen!!

0
Lalsacien 9 augustus 2019 om 19:16

Handen onder in de beugels tijdens een afdaling zou al een stuk schelen!

0
Charlie33 9 augustus 2019 om 19:55

Russen en Polen zijn absoluut geen vrienden. Ben benieuwd of dat effect gaat hebben op de carrière van Ilnur.

0
Brabander 9 augustus 2019 om 19:59

Zo ‘Pools’ is die ploeg toch niet? Poolse sponsor ja. Maar zie ze meer als Team – Van Avermaet

0
Brabander 9 augustus 2019 om 19:58

Die rijdt de afgelopen seizoenen tocghbehoorlijk nietszeggend rond. Met uitzondering dan van die Giro-etappe die hij op ijzersterke wijze won. Maar daarna was het vat ook weer leeg. Nu lijkt iedereen bij Katusha achteruit te fietsen, dus nieuwe oorden zullen hem allicht goed doen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone