Iljo Keisse (36) denkt niet graag aan stoppen: “Ik zal het niet onnodig rekken”

dinsdag 5 november 2019 om 18:45
Iljo Keisse (36) denkt niet graag aan stoppen: “Ik zal het niet onnodig rekken”

foto: Cor Vos (archief)

Iljo Keisse denkt niet graag aan stoppen. Dat heeft de 36-jarige Belgische hardrijder van Deceuninck-Quick-Step tegen Sporza verteld. “Ik word gedwongen om er aan te denken, want ik krijg er steeds meer vragen over. Maar ik doe het nog graag en dat is het belangrijkste”, zegt hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“”Ik heb een heel slecht seizoen gehad met veel pech en valpartijen. Het was een jaar om snel te vergeten, maar ik blijf het graag doen en heb geen problemen om me te motiveren voor trainingen”, aldus Keisse. “Anderzijds heb ik ook geen zin om door te gaan tot een niveau waarvan ik niet meer tevreden zou zijn. Ik zal het niet onnodig rekken, maar ik zit nog altijd bij de sterkste ploeg ter wereld in het werk dat ik graag doe.”

Zesdaagse van Gent
Keisse rijdt volgende week met Mark Cavendish de Zesdaagse van Gent (12-17 november). Het was de wens van de Brit om met zijn oud-ploeggenoot samen te rijden in ’t Kuipke. “Hij heeft zelf gevraagd om hier te rijden en met mij”, zegt Keisse. “In Londen was hij enkel bezig met Gent, terwijl Londen toch zijn thuiszesdaagse is. Hij komt donderdagavond al naar hier, erg vroeg. Hij wil nog enkele dagen samen trainen en dat wijst erop dat hij gemotiveerd is.”

Vorig jaar won Keisse nog de Zesdaagse met Elia Viviani, maar dit jaar ziet hij zich niet als topfavoriet. Keisse rekent op concurrentie van de koppels De Ketele-Ghys en Kluge-Reinhardt, de wereldkampioenen koppelkoers. “Zij zouden op papier de beste conditie moeten hebben en ze hebben ook veel ervaring. Ze kennen elkaar door en door. Maar ik houd ook Van Schip met Havik in de gaten”, zegt hij.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone