Ide Schelling gaat bolletjestrui niet verdedigen: “Vandaag knecht van Kelderman”

vrijdag 2 juli 2021 om 11:04
Ide Schelling gaat bolletjestrui niet verdedigen: “Vandaag knecht van Kelderman”

foto: Cor Vos

Ide Schelling neemt in de zevende etappe hoogstwaarschijnlijk afscheid van de bolletjestrui in de Tour de France. De Nederlander van BORA-hansgrohe heeft een andere taak. “Ik zou hem wel willen verdedigen, maar ik ben vandaag de knecht van Wilco Kelderman”, zegt Schelling voor de etappe.

Kelderman is de klassementskopman van BORA-hansgrohe. Hij staat na zes etappes op dertiende op bijna twee minuten van gele trui Mathieu van der Poel. “Ik moet bij Wilco blijven. Dat is de opdracht van het team”, is Schelling duidelijk voor aanvang van de langste rit van de Tour, waarin elf bergpunten te verdienen zijn.

“Ik ben gekomen als helpende rijder. Ik heb een hele week in deze prachtige trui mogen rijden en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik kan mij er meer in vinden om bij Wilco te blijven vandaag en hem zo goed mogelijk te ondersteunen”, is de Tourdebutant realistisch.

“Aan het begin in de Tour is mij gevraagd wanneer mijn Tour geslaagd zou zijn. Ik antwoordde toen: als ik geen onzichtbare Tour heb gereden. Dat heb ik volgens mij niet gedaan”, lacht hij. “Dus ik ben tevreden en ik ga mij nu als knecht opstellen.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

14 Reacties

Franco Ballerini 2 juli 2021 om 11:15

Erg jammer. Ik had me al verheugd op Ide in de ontsnapping.

VerstandOpNul 2 juli 2021 om 11:19

Wie weet werkt zijn lefgozer-mentaliteit aanstekelijk voor Wilco…

Romāns Vainšteins 2 juli 2021 om 12:07

Niet uit te sluiten, als ik Jean Claude van Damme zie gooi ik er ook altijd meteen een flying backkick uit.

platteprijs 2 juli 2021 om 12:26

Dan is het niet te hopen dat je een poster van hem in je woonkamer hebt hangen.

Aart van Woud 2 juli 2021 om 18:18

Of op de werkvloer..

Boasson en Hagen 2 juli 2021 om 11:26

Verstandig. Wat Cosnefroy vorig jaar deed vond ik maar potsierlijk; vol voor die eerste bergpunten gaan en vervolgens elke etappe 160e worden, maar wel zo lang mogelijk die bollentrui te houden. Om uiteindelijk bij de echte bergen kansloos ten onder te gaan tegen de echte klimmers.

Ronellenfitsch 2 juli 2021 om 11:52

Dat ligt niet aan Cosnefroy, maar aan de rest van het peloton. Hier op wielerflits wordt regelmatig het hoofd van degene die niet voorspelbaar rijdt er af. Zie ook Van Avermaet gisteren (die vandaag toch amper winstkans had). Terwijl koers vooral in de Tour al te voorspelbaar is …

Dumoulinke 2 juli 2021 om 12:06

Het is niet verstandig maar oerdom, Boasson Hagen. Schelling heeft het in zich de bolletjestrui mee te nemen naar Parijs, gelet op zijn prestaties dit jaar en zijn aantoonbaar goede klimkwaliteiten. Kelderman daarentegen heeft het volstrekt niet in zich hier podium te rijden. En als hij dit wel al neigt te doen, zul je weer zien dat hij ergens valt en moet opgeven of een flinke duikeling in het klassement maakt. Kelderman is niet geboren voor de overwinning. Schelling daarentegen wel.

Poeksel 2 juli 2021 om 13:14

Onbegrijpelijk dat Kelderman, Buchmann en Konrad niet gaan knechten voor een eventuele vijfde plek van Schelling in het bergklassement.

kribsson 2 juli 2021 om 11:45

Mooi interview. Sterke vraag van de ploeg (wanneer zou jou Tour geslaagd zijn), nog een sterker antwoord van Ide (als ik niet ontzichtbaar rijd) en ook nog daad bij het woord gevoegd!

Koers 2 juli 2021 om 12:32

Jammer, ik had hem nog wel een dagje willen zien strijden.

flipper 2 juli 2021 om 17:16

Ik dacht ook dat hij daarvoor was meegenomen.

Clownspak kan na vandaag gelukkig uit.

Martijn Arensman 2 juli 2021 om 17:40

Ide heeft heel goed begrepen dat een topsporter een artiest is, een volksvermaker. Dat heeft hij voortreffelijk gedaan in deze eerste week.

Ide is ook professioneel genoeg om te weten dat hij voor een ondersteunende rol meegenomen is zodat Wilco ons komende dagen wellicht kan vermaken.

Dan kijken wij naar de sponsornamen en kopen mogelijk geen gamma huismerk maar toch die Hans Grohe kraan.

En zo is het cirkeltje weer rond.

Kelder is de Man 2 juli 2021 om 17:46

Nee hoor, gewoon Gamma.

Headlines

Materiaalzone

Populair