Ian Stannard soleert naar winst in zevende etappe Ronde van Groot-Brittannië

Ian Stannard soleert naar winst in zevende etappe Ronde van Groot-Brittannië

foto: SWpix.com

zaterdag 8 september 2018 om 16:51

Ian Stannard heeft een solo van twintig kilometer in de Ronde van Groot-Brittannië succesvol afgerond. De Brit van Sky zat in de vroege vlucht mee en viel aan toen het peloton de handdoek in de ring gooide. Nils Politt wist Stannard lang in het zicht te houden, maar strandde uiteindelijk op een kleine minuut. Julian Alaphilippe kwam in het peloton binnen en behield zijn leiderstrui.

Het klassement werd in de zesde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië in een definitieve plooi gelegd. Wout Poels won de etappe, terwijl Alaphilippe zich in de leiderstrui hulde. De laatste twee etappes zouden door het gebrek aan hoogtemeters weinig spektakel meer opleveren. Niks was echt minder waar.

Vroege vlucht werkt voorbeeldig samen
De vroege vlucht haalde het namelijk in de voorlaatste rit. Ian Stannard, Nils Politt, Mark McNally, Giovanni Carboni en Alex Paton bleken een voorbeeldige kopgroep te zijn. Ze bouwden door het goede samenwerken een voorsprong van zeven minuten op.

Peloton gooit handdoek in de ring, Stannard soleert naar winst
Deze achterstand kreeg het peloton simpelweg niet dicht. Op dertig kilometer van de meet gooiden zij de handdoek al in de ring. Toen was de voorsprong nog meer dan vier minuten. Daarna werd er in de kopgroep gepokerd om de ritwinst. Stannard plaatste een aanval in de laatste twintig kilometer en wist iedereen van zich af te schudden. Politt was de enige die de Brit in het zicht kon houden, maar uiteindelijk moest ook hij capituleren, waardoor de Sky-renner zijn ploeg de tweede ritwinst in twee dagen cadeau gaf.  Het peloton met leider Alaphilippe kwam op enkele minuten na Stannard binnen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

bilthoven 8 september 2018 om 16:58

Indrukwekkende overwinning van Ian Stannard. Mochten ze bij Sky nog geaarzeld hebben, een nieuw contract voor volgend seizoen lijkt nu wel zeker!

0
Scott Sunderland 8 september 2018 om 17:39

Goed voor hem. Hij was behoorlijk onzichtbaar geworden de laatste jaren.

0
Borsje 8 september 2018 om 18:44

Voor TLJ toch ook mooi dat ze – normaal gesproken- ploegenklassement binnenhalen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone