Ian Stannard breekt wervel en mist Vlaanderen en Roubaix

maandag 31 maart 2014 om 20:12

Ian Stannard (26) zal niet verschijnen aan de start van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De winnaar van de Omloop het Nieuwsblad kwam tijdens Gent-Wevelgem ten val en belandde in een smalle gracht. Bij deze val heeft Stannard een wervel in zijn rug gebroken, meldt Team Sky op haar site.

”Ian heeft een breuk in een van zijn wervels als gevolg van zijn val”, zegt dokter Riley van Team Sky. ”De breuk is stabiel en hij zal deze week een onderzoek ondergaan met een Britse neurochirurg, evenals een MRI-scan.”

Stannard mist door deze blessure zijn twee favoriete klassieke wedstrijden. ”Ik weet niet hoe lang ik eruit lig, tot ik met een specialist gesproken heb”, aldus de Brit. ”Maar het zal in ieder geval niet op tijd zijn voor Vlaanderen en Roubaix. Met dit soort blessures moet je niet haasten en ik moet nu rust nemen. Na een gesprek met een specialist kan ik mij gaan richten op mijn herstel.”

”Uiteindelijk zijn het maar fietswedstrijden. In de toekomst heb ik altijd nog de kans om ze te rijden”, refereert Stannard aan het missen van Vlaanderens Mooiste en De Hel van het Noorden.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair