Ian Stannard breekt middenhandsbeentje in Tour of Britain

maandag 8 september 2014 om 11:46

Ian Stannard heeft de Tour of Britain al na één rit verlaten. De renner van Sky kwam in het slot van het openingscriterium in Liverpool ten val en brak daarbij zijn middenhandsbeentje.

“Hij koprolde van de fiets toen hij tegen zijn gevallen voorganger botste. In een poging zijn rug te beschermen probeerde hij met zijn arm de val op te vangen”, bevestigt Sky-teamdokter Phil Riley in een persbericht van de ploeg. “Het feit dat hij niet kan remmen maakt het onmogelijk om verder te fietsen. We willen niet het risico lopen de blessure te verergeren”, vervolgt Riley. “Dat was de reden om hem uit de wedstrijd te halen.”

De botbreuk is opnieuw een grote domper voor de 27-jarige Brit. De winnaar van de Omloop het Nieuwsblad kwam eind maart, tijdens Gent-Wevelgem, zwaar ten val waarbij hij in een smalle gracht belandde. Stannard brak daarbij een ruggenwervel en mistte daardoor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik was net de vorm een beetje aan het terugkrijgen en weer van het koersen aan het genieten. Opnieuw herstellen van een blessure is erg frustrerend”, reageert hij aangeslagen.

Lees ook:
Ian Stannard breekt wervel en mist Vlaanderen en Roubaix

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair