Ian Boswell verlaat Argos-Shimano

zondag 30 september 2012 om 23:14

Argos Shimano

foto: Sirotti

Ian Boswell rijdt volgend seizoen niet meer voor Argos-Shimano. Dit bevestigde algemeen directeur Iwan Spekenbrink tegenover WielerFlits. De 21-jarige Amerikaan kwam sinds augustus als stagiaire uit voor de Nederlandse ploeg, maar verlaat zijn werkgever na een kort dienstverband. “Jammer, want hij is een talentrijke jongen,” zegt Spekenbrink. “Ik ben ervan overtuigd dat hij een mooie ploeg krijgt.”

Boswell kwam over van Bontrager – Livestrong, de opleidingsploeg van Radioshack-Nissan. Daar noteerde hij een aantal indrukwekkende resultaten. Zo eindigde de jongeling als tweede in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik. Bovendien werd Boswell vijfde in het klassement van zowel de hoog aangeschreven beloftenkoers Tour de l’Avenir als in de Tour of Utah.

WielerFlits sprak deze week uitgebreid met Iwan Spekenbrink. De algemeen directeur van Argos-Shimano vertelde onder andere over zijn WorldTour-ambities, de twee Duitse sprintkanonnen John Degenkolb en Marcel Kittel, het puntensysteem van de UCI en hij blikte nog eens terug op het seizoen. Binnenkort kunt u het interview hier lezen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair