Hugh Carthy met goed gevoel richting Vuelta: “Ritzege geeft hem moraal”

zondag 8 augustus 2021 om 15:12
Hugh Carthy met goed gevoel richting Vuelta: “Ritzege geeft hem moraal”

foto: Cor Vos (archief)

Hugh Carthy trekt met een ritzege in de Vuelta a Burgos op zak naar de Ronde van Spanje. De Britse kopman van EF Education-Nippo was al uitgeschakeld in het klassement, maar kon zich op de slotdag herpakken. Hij won de rit naar Lagunas de Neila, al was dat voor hem een verrassing. “Ik voelde mij helemaal niet zo goed”, zegt hij na afloop.

“Ik reed de hele tijd in de achtergrond en naarmate het einde naderde schoof ik wat op. Beetje bij beetje koos ik mijn plek in het peloton”, vertelt de klimmer, die vorig jaar derde werd in de Vuelta a España. Op Lagunas de Neila bleef hij bij de favorietengroep en in de slotkilometer wist hij er zelfs van weg te rijden. Hij klopte Einer Rubio en Egan Bernal. “Op die slotklim is er iets veranderd en daardoor was ik in staat om de concurrentie te verrassen.”

Ploegleider van dienst bij de Amerikaanse ploeg was Juanma Garate. “Dit is een geweldige manier om de Vuelta a Burgos af te sluiten, vooral voor Hugh omdat hij zich klaarmaakt voor de Vuelta a España. We hadden geen geweldige start in Burgos. We waren hier met bijna de hele Vuelta-ploeg en konden ons goed testen in de wind, maar we konden nog geen resultaat behalen. Tot vandaag”, vertelde de Spaanse ex-renner na de rit van zaterdag.

“In de slotrit gingen we all in. We wilden Hugh in goede positie naar de laatste klim brengen”, aldus Garate. Dat Carthy het afrondde, maakte het plaatje compleet. “Ik ben super blij voor de ploeg, voor Hugh en voor de moraal die hij met zich meebrengt naar de Vuelta.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

toiletduck 8 augustus 2021 om 16:22

Dit soort zinnen kan ik maar moeilijk chocola van maken:

“Op die slotklim is er iets veranderd en daardoor was ik in staat om de concurrentie te verrassen.”

Heeft hij dat echt zo gezegd? Hij zal bedoelen dat hij z’n goeie benen terugvond zeker?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone