Huffman juicht in Alberta, Mollema vierde

Door , zondag 4 september 2016 om 00:47
Huffman juicht in Alberta, Mollema vierde

foto: Sirotti

Evan Huffman heeft de derde etappe in de Tour of Alberta gewonnen. De coureur van het continentale Rally was de beste in Drayton Village na een etappe van ruim 180 kilometer. Robin Carpenter verloor de sprint-à-deux. Bauke Mollema probeerde het ontsnapte duo nog bij te halen, maar kwam vier tellen tekort. De Nederlander werd vierde.


De kopgroep van de dag werd op vijftien kilometer van de finish teruggepakt. Vervolgens wisten Robin Carpenter en Evan Huffman op het plaatselijke parcours in finishplaats Drayton Village te ontsnappen. Het tweetal pakte op het circuit een voorsprong van twintig seconden en bleef het uitgedunde peloton nipt voor.

Dubbelslag
Huffman ging als eerste door de laatste bocht en zette Carpenter op een gaatje. In de oplopende laatste lijn gaf de renner van Rally dat niet meer uit handen. Door zijn zege is Huffman, oud-prof bij Astana, ook de nieuwe leider.

Vanuit de achtergrond probeerde Bauke Mollema nog de sprong te maken, maar hij kwam te laat. De kopman van Trek-Segafredo kwam vier seconden later over de streep, hij is nu vijfde in het klassement op negentien seconden van Huffman.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ingmar 4 september 2016 om 01:05

Waarom vierde Mollema als Huffman won?

RiGHT 4 september 2016 om 02:02

de bonificaties hier zijn flink hoog. die maken het klassement

Wheely 4 september 2016 om 03:11

Benieuwd naar de tijdrit morgen. Carpenter en Cataford nog gevaarlijke kandidaten voor Mollema.

Arry1337 4 september 2016 om 05:25

18 seconden

pirazzi 4 september 2016 om 09:37

Waar kwam Kris Dahl vandaan dan, als Mollema een duo probeerde bij te halen zou hij toch derde moeten worden.

UrbanSteel 4 september 2016 om 12:16

Heb niks gezien , maar had Mollema niet in het wiel van de leider moeten zitten bij het ingaan van de laatste bocht naar de laatste rechte lijn , rijdt hier bijn geen noemenswaardig deelnemersveld en je dan nog laten verrassen . Klein foutje naar mijn mening, maar nogmaals ik heb niks gezien.

Belkin 5 september 2016 om 02:47

Vandaag geen volgtopic bij de tijdrit?

dantoet 5 september 2016 om 04:11

Mollema wint TT met 9s voorsprong op Flaskis en 16s op Carpenter. Bauke is nu 2e in het AK op 1s van Carpenter. Misschien komen die verloren boni’s hem nog duur te staan….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.