Howard zegeviert in Trofeo Playa de Muro

woensdag 6 februari 2013 om 15:24

leigh howard

foto: Sirotti

Leigh Howard heeft de Trofeo Playa de Muro, de vierde en laatste manche van de Challenge Mallorca, naar zijn hand gezet. In de massasprint was de snelle Australiër van Orica-GreenEdge rapper dan Maarten Wynants (Blanco Pro Cycling) en Davide Cimolai (Lampre-Merida). Howard won begin deze week al eens op Mallorca, toen was hij de beste in de Trofeo Campos.

Ondanks dat de koers uiteindelijk in een massasprint uitmondde, kregen de renners in de beginfase stevig heuvelachtig terrein onder de wielen geschoven. Daar maakte Blanco Pro Cycling-klimmer Robert Gesink van gebruik om een aanval op te zetten. Gesink kreeg negen anderen – waaronder Jos van Emden, Davide Cimolai, Pieter Serry en Michael Matthews – mee in de ontsnapping.

Toen het heuvelachtig terrein overging in bergachtig reliëf kon de goed klimmende Gesink zich niet meer bedwingen en besloot de kopgroep uit te dunnen. Op de top van de slotklim zat enkel Spanjaard Angel Madrazo nog in het wiel van de Nederlander. Madrazo werkte in de afdaling mee met Gesink, waardoor het kopduo een een minuut voorsprong uitbouwde.

In de daarop volgende vlakke kilometers liep de voorgift echter pijlsnel terug. Gesink koos vervolgens voor een solo-aanval, maar ook die nam geen extra tijd, waardoor de Nederlander er op twee kilometer van de eindstreep aan was voor de moeite. De snelle mannen die nog over waren besloten er nog iets mooi van te maken en mochten spurten voor de zege. Howard bleek de snelste.

Uitslag Trofeo Playa de Muro (1.1)
1. Leigh Howard (Australië/Orica-GreenEDGE)
2. Maarten Wynants (België/Blanco Pro Cycling) allen z.t.
3. Davide Cimolai (Italië/Lampre-Merida)
4. Egoitz Garcia (Spanje/Cofidis)
5. Jose Joaquin Rojas (Spanje/Movistar Team)
6. Angelo Tulik (Frankrijk/Europcar)
7. Gianni Meersman (België/Omega Pharma-QuickStep)
8. Robert Hunter (Zuid-Afrika/Garmin-Sharp)
9. Sergio Henao (Colombia/TeamSky)
10. Rigoberto Uran (Colombia/Team Sky)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone