Richie Porte kent gelegenheidsploeggenoten voor Santos Festival of Cycling

vrijdag 8 januari 2021 om 12:06
Richie Porte kent gelegenheidsploeggenoten voor Santos Festival of Cycling

Richie Porte - foto: Cor Vos

In december werd duidelijk dat Richie Porte in het tenue van de Australische nationale selectie zal deelnemen aan het Santos Festival of Cycling, maar nu kent de ervaren klimmer ook zijn gelegenheidsploeggenoten voor de vierdaagse wielerkoers.

De selectie van Team Garmin Australia bestaat uit Porte, James Whelan (normaal uitkomend voor EF Education-Nippo) en renners die vooral furore maken op de baan met de snelle Sam Welsford, Kelland O’Brien, voormalig WorldTour-prof Leigh Howard, Lucas Plapp en Alexander Porter.

Ruim twee maanden geleden werd bekend dat de Tour Down Under dit seizoen niet doorgaat. De rittenkoers werd al snel vervangen door een vierdaagse wegkoers voor mannen en vrouwen, als onderdeel van het grotere Santos Festival of Cycling. Dit is een zesdaags wielerevenement met ook baanwielrennen, veldrijden en mountainbiken.

De vierdaagse wegkoers gaat op donderdag 21 januari van start en wordt gehouden in en rond Adelaide. Zowel de mannen- als de vrouwenwedstrijd vindt op dezelfde dagen plaats en op vergelijkbare routes. In allebei de wedstrijden is een koninginnenrit ingetekend met aankomst op Willunga Hill.

Selectie flag-au Team Garmin Australia voor Santos Festival of Cycling (21-24 januari)
flag-au Leigh Howard
flag-au Kelland O’Brien
flag-au Lucas Plapp
flag-au Richie Porte
flag-au Alexander Porter
flag-au Sam Welsford
flag-au James Whelan

Dit artikel delen:

5 Reacties

Veloburto 8 januari 2021 om 12:11

Die gaat knallen op Wilunga Hill. Let op mijn woorden!

0
Wheely 8 januari 2021 om 12:12

Porte gaat gehakt maken van de tegenstand daar, misschien kunnen ze Evans nog van stal halen om hem nog wat uit te dagen.

0
ivo001 8 januari 2021 om 15:10

Geen Blake Quick? Zie dat die ook nog steeds geen ploeg heeft. St George Continental heeft ook nog maar 6 renners staan, waar het er voriig jaar 14 had. Traditie getrouwen scoren Nathan Haas en Jay McCarthy hier ook hunt puntjes, maar geen idee of die hersteld is.

0
Chris Van Uden 8 januari 2021 om 16:28

Goed dat hij ze al kent. Scheelt weer een hoop handen schudden!

0
IlPirata 8 januari 2021 om 19:39

Deze man, notabene een keer 3e in de tour de france, had bij een ander team als uitgesproken kopman moeten rijden.
Wie weet krijgt hij een vrije rol (2e kopman) in een grote ronde, maar bij Ineos hebben ze er nog een aantal rondrijden voor het kopmanschap.
Blijf het zonde vinden dat Manchester City-model.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone