Hofstede verlost van rugproblemen

Hofstede verlost van rugproblemen

foto: Leon van Bon

zaterdag 3 september 2016 om 08:00

Lennard Hofstede maakte niet de gemakkelijkste tijd mee in de Tour de l’Avenir. De 21-jarige Zuid-Hollander kampte met rugproblemen, waardoor hij niet zijn gebruikelijke niveau haalde. “Ik hoop op het EK weer de vorm te hebben die ik rond Luik-Bastenaken-Luik U23 had”, vertelt hij aan WielerFlits. Tijdens die wedstrijd was hij de beste man in koers, maar werd hij vierde.

Astma onder controle
Hofstede is de beste Nederlandse belofte die er op dit moment rondrijdt, maar kon door inspanningsastma al vaker niet zijn talent etaleren. “Dat is op dit moment wel onder controle. Er zat alleen iets niet goed in mijn psoas (een spier in de rug, red.), wat tijdens de Tour de l’Avenir naar voren kwam. Zodra ik boven mijn omslagpunt (maximale hartslag die je gedurende een langere inspanning kunt vasthouden, red.) kwam, was ik gelijk klaar. Het zorgde voor een heel raar gevoel, net alsof er een soort begrenzer op mijn kunnen zat.”

Zonder moeite trainen
Direct na de Ronde van de Toekomst ging Hofstede op zoek naar antwoorden om zijn probleem vast te stellen. “Ik ben naar een osteopaat geweest die me al twee keer eerder had geholpen. Nu is mijn rug weer goed. Er stond te veel spanning op een aantal spieren, waardoor de bloedtoevoer naar mijn benen werd afgekneld. De laatste dagen heb ik een aantal flinke blokken afgewerkt en die gingen vrij gemakkelijk. Gelukkig kan ik nu weer opbouwen richting het EK in Plumelec.” De aankomende twee seizoenen is Hofstede actief voor Sunweb-Giant.

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 3 september 2016 om 09:33

Ik mag toch aannemen dat er vanuit de gigantische staf van Giant wel even een medisch aangelegd iemand opstaat. Anders zitten ze straks met de gebakken peren.

0
schipperaar 3 september 2016 om 14:56

Mooie aanwinst, hoop dat ie zich ook op het klimmen gaat toeleggen, medische staf zit wel goed bij giant.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone