Hofstede breekt botje in zijn hand en zet punt achter seizoen
foto: Léon van Bon
donderdag 29 september 2016 om 10:17

Hofstede breekt botje in zijn hand en zet punt achter seizoen

Pech blijft Lennard Hofstede achtervolgen. De 22-jarige renner van Rabobank kreeg dit seizoen af te rekenen met inspanningsastma en problemen met zijn rug, waardoor hij niet altijd zijn beoogde niveau haalde. Nu komt daar een breuk in het TQ Triqueterum (handwortelbeentje, red.) bij, meldt hij aan WielerFlits.

Opgave
Hofstede liep het kwetsuur op bij een zware valpartij in de tweede etappe van Olympia’s Tour. Daar was hij een van de favorieten voor de eindzege, maar hij ziet dat nu in rook opgaan. De heuvelrenner reed de etappe nog wel uit en kwam op een kleine drie minuten na ritwinnaar Jan-Willem van Schip over de streep. Na afloop klaagde hij over hevige pijn aan zijn pols, waarna in het Wilhelmina Ziekenhuis van Assen een breuk werd vastgesteld en deze in het gips werd gezet.

Teleurgesteld
Het gebroken handwortelbeentje zag er op de foto’s niet slecht uit, vertelt de jongeling. “Het is een redelijke breuk, gaat niet heel lang duren. Het valt mee hoe veel last ik ervan heb. Maar het seizoen is wel klaar. En dat is jammer, want mijn vorm was eindelijk weer in orde”, baalt hij. Hofstede komt per 1 januari 2017 uit voor Sunweb-Giant.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
29 september 2016 10:22
Misschien is dit wel juist goed voor hem. Nu al rust nemen en vol in training richting het volgende seizoen bij sunweb-Giant
29 september 2016 10:38
Edit redactie: onnodige insinuatie - YIJ.
29 september 2016 11:09
Dat is niet leuk voor Hofstede. Ik had hem wel in de tijdrit willen zien. Want RDT was goed bezig in de TTT.

Reacties zijn gesloten.