Hofland wil scoren in Vattenfall Cyclassics: “Ik ben getergd”

donderdag 20 augustus 2015 om 14:25
Hofland wil scoren in Vattenfall Cyclassics: “Ik ben getergd”

foto: Marcel Koch

Na de Eneco Tour vertrekt Moreno Hofland aanstaande zondag in Hamburg voor de Vattenfall Cyclassics. De sprinter van LottoNL-Jumbo kon in eigen land geen potten breken in de sprints, en wil dat rechtzetten in de Duitse eendagskoers. “Ik wil in die sprint graag terugslaan na de Eneco Tour”, vertelt hij in het persbericht van de ploeg.

“De eerste drie dagen miste ik wat kansen en dat was zonde”, kijkt de Noord-Brabander terug. “Dat vreet dan ook aan je, maar in de Limburg-etappe was ik sterk en kon ik met de besten mee. Alleen twee koplopers en een klein groepje met Wilco (Kelderman, red.) finishten voor me. Dat is een goed teken in aanloop naar Hamburg en ook Plouay.”

Voor Hofland wordt het zijn vuurdoop in de WorldTour-koers door de havenstad in Noord-Duitsland. “Ik heb de koers wel al een aantal keer op televisie gezien. De klimmetjes in de finale zorgen er bijna altijd voor dat een uitgedund peloton sprint voor de zege. Ik wil in die sprint graag terugslaan na de Eneco Tour.”

De spurter krijgt een sterke selectie met zich mee. “Het is voor ons belangrijk om met veel man in de finale te komen en attent te koersen, met ook altijd in het achterhoofd dat we met Moreno een snelle man mee hebben”, legt ploegleider Jan Boven uit. De geelzwarte formatie neemt twee thuisrijders mee: Paul Martens en Robert Wagner. Laatstgenoemde ondergaat binnenkort een operatie aan zijn liesslagader.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Vattenfall Cyclassics 2015 (23 augustus)
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Rick Flens
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-de Paul Martens
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner

Dit artikel delen:

20 Reacties

jan jansen 20 augustus 2015 om 14:33

“Ik ben getergd”
Juist, reken maar eens af met die Lotto-Dumbo mentaliteit en hak die collega’s van je maar in de pan.

JasperVG 20 augustus 2015 om 14:50

@thoin

Ik zeg winnen

Jotto-Lumbo 20 augustus 2015 om 15:55

Een selectie vol met hardrijders en semi-sprinters voor Hofland. Des te meer sta ik er altijd van te kijken wanneeer Hofland nog maar 2 man heeft in de laatste 10 km en de laatste 3 het altijd zelf moet uitzoeken. Je zou zeggen dat er op sprinttreintjes valt te trainen met dit materiaal. Dan rij je toch eerder top 5 ipv een top 10 in je eentje. Scheelt toch wat wt punten.

wielrenner 20 augustus 2015 om 16:22

Hopelijk vind hij zijn snelle benen terug!

kelderfan 20 augustus 2015 om 16:34

Het zal niet makkelijk zijn voor Hofland, maar ik hoop, dat hij meezit in de finale.

BlancoProCycling 20 augustus 2015 om 16:40

Goede selectie!

DeGroteMolen 20 augustus 2015 om 16:48

Redelijk sterke ploeg maar ben bang dat alleen Van Marcke er op het laatst nog bij zal zitten in steun c.q. voor eigen kans. Laat maar zien Hofland zou ik zeggen; put your money where your mouth is.

vlek 20 augustus 2015 om 16:54

Dat zou een gunstig scenario zijn voor Hofland, aangezien de groep dan erg klein verondersteld mag worden. Zijn kwaliteiten liggen meer in zo’n sprint, dan in de gebruikelijke sprint in Hamburg.

de kasseistoemper 20 augustus 2015 om 18:51

Leuk om te lezen dat hij het zelf niet goed vond en zelfs zegt getergd te zijn. Kunnen de diehard-relativeerders nog iets van leren.

xistnc 20 augustus 2015 om 19:01

Maar dat lag toch aan de ’trein’?

vlek 20 augustus 2015 om 19:06

Sporters moeten het hebben van hun ambitie en zullen slechte prestaties recht willen zetten. Mensen die een slechte prestatie in een breder kader plaatsen, moeten het hebben van de realiteit en proberen slechte prestaties volledig in beeld te krijgen. De snelle tevredenheid van de 'ontevredenen' met hun eerste oordeel, daar zou ik eerder ruimte zien voor wat meer ambitie.

de kasseistoemper 20 augustus 2015 om 19:21

Ik zie in Hofland helemaal geen pure massasprinter, maar zijn ploeg en hijzelf verwachtte heel veel van de enecotour wat betreft Moreno. Als je er dan 3 keer op rij helemaal niet aan te pas komt, dan is dat niet goed. Zeker wanneer een compleet afgeschreven sprinter er wel in slaagt om eens derde en eerste te worden. Ik verwachtte helemaal geen zege van Moreno, dat zou weinig realistisch zijn, maar toch dat hij eens zou meedoen voor de knikkers. Het is dus logisch dat hij getergd is en eigenlijk gedraagt hij zich nu als een basher volgens die diehardrelativistjes… Ik herinner me nog een mooi lijstje van iemand die na etappe 1 kwam zeggen dat het zo slecht niet was en dat anderen zich meer zorgen moest maken zoals bijvoorbeeld Boonen met een 12de plaats en zelfs Groenewegen en duyn van het grote Roompot. Wel, Hofland kwam nadien zelfs niet aan de prestaties van die eerste 2!

het moge dus duidelijk zijn dat er wat ambitie betreft voor de altijd tevredenen nog heel wat ruimte voor verbetering is!

vlek 20 augustus 2015 om 19:29

Enkele grootheden waar een realitische benadering niet noodzakelijk rekening mee moet houden: de verwachtingen van de renner en ploeg (die zijn nogal eens onrealistisch) en de uitslagen van morgen als het over de uitslag van vandaag gaat.

Dat Hofland iets recht denk te moeten zetten lijkt me niet meer dan gezond. Dat hij daarbij vooral naar zijn eigen optreden in de nerveuze finales zal moeten kijken, zou de les zijn die ik hem mee zou geven. Tevredenheid over uitslagen van Hofland? Ik heb geen belangen bij een goed optreden van hem, dus ik zie niet waarom tevredenheid op zou moeten treden.

de kasseistoemper 20 augustus 2015 om 19:40

@vlek

ik noem toch nergens namen? Ik was zelf trouwens ook geen ontevredene, maar ik kon me wel meer vinden in de flitsers die op een normale manier stelden dat het slecht was dan in diegenen die alles even plat relativeerden. Hofland zelf blijkbaar ook. Hij had zich zowel vooraf als achteraf beter ingeschat.

vlek 20 augustus 2015 om 19:42

O (ppa)ke (e), dan zal ik me verder niet meer aangesproken voelen.

Borsje 20 augustus 2015 om 20:00

Heeft paar keer met zeer goede benen gezeten die hij – mede door hem minder liggende hectiek in finales -niet kon verzilveren.

de kasseistoemper 20 augustus 2015 om 20:06

edit redactie: niet op de man svp

vlek 20 augustus 2015 om 20:18

Daar is iedereen inderdaad vrij in, maar mijn oordeel na je vorige bijdrage was niet dat ik onderdeel was van ‘diegenen die..’. Maar hoe dan ook bedankt voor de toestemming.

wielrenner 20 augustus 2015 om 21:21

@de grote molen,
Ter herinnering, vorig jaar reed v.d Lijke ploegmaat Van Marcke in de laatste km naar voren, V.Marcke geloof ik 12de en vdLijke 22ste!

smgkooy 24 augustus 2015 om 08:47

Hij was duidelijk getergd; 125e op dik 9 minuten……

Headlines

Materiaalzone