Hofland niet meer van start in Parijs-Nice

zaterdag 14 maart 2015 om 11:57
Hofland niet meer van start in Parijs-Nice

Foto: LottoNL-Jumbo

Moreno Hofland verlaat Parijs-Nice en vertrekt naar huis. De Nederlander van LottoNL-Jumbo is niet van start gegaan in de zesde etappe. “Parijs-Nice was een goede koers voor mij nadat ik ziek ben geweest”, twittert de sprinter. “Het is nu tijd om te herstellen voor de komende wedstrijden.”

Hofland was de afgelopen week actief in de massasprints, maar kwam niet dichtbij een zege. De Nederlander eindigde drie dagen achter elkaar als zevende. In de bergetappes moest hij daarna snel lossen. Vorig jaar boekte Hofland nog een ritzege in de Koers naar de Zon. Zijn ploeggenoot Maarten Wynants stapt eveneens uit de wedstrijd. De Belg kampt met ziekte.

Ook Ruben Plaza (Lampre-Merida),  Arnaud Démare (FDJ), Michael Schar (BMC) en Dries Devenyns (IAM Cycling) verlaten de koers.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Rhohan 14 maart 2015 om 12:02

Valt ook weinig eer te behalen in de weekend-etappes.

vlek 14 maart 2015 om 12:10

Dat hij nog op zijn tandvlees rijdt was de afgelopen twee dagen wel duidelijk. Richting Wevelgem en Vlaanderen nu niets meer tegenkomen, dan kan hij eens zien waar hij staat in dat werk.

Demare hopelijk niet echt ziek geworden, maar ook op de weg terug en nu op. Sanremo staat al weer bijna voor de deur en de laatste twee dagen zagen er niet goed uit.

andres 14 maart 2015 om 12:10

Gaat lekker met Lotto -Jumbo niks laten zien deze week.

ajaxfandennis 14 maart 2015 om 12:20

Ik word er wel een beetje moe van bij Lotto Jumbo. Hoe vaak stoppen die kopmannen wel niet in een rittenkoers

Verweggistan 14 maart 2015 om 12:24

Het is wel opvallend dat Hofland sinds P-N vorig jaar geen koers (van niveau) van meer dan 5 dagen weet uit rijden.

oscarito1908 14 maart 2015 om 12:25

Ze hebben zich inderdaad al gemeten met de wereldtop. Dat was het doel, nog niets van gezien.

debbie1998 14 maart 2015 om 12:27

Kan beter weer om de kerk gaan rijden, heeft ten opzichte van vorig jaar geen progressie gemaakt, jammer!

JasperVG 14 maart 2015 om 12:29

@ajaxfandennis

Het is meer een kwestie van pech. Weerstanden van renners zijn nou eenmaal wat lager om in goede vorm in een koers te starten, maar dat is het risico van het vak. Ik word er ook moe van maar het is vooral dat ik baal.

@Vlek

Tja wat ik gister over hem zei neem ik dan maar terug. Ik kan pas oordelen als hij werkelijk weer in vorm is.

katerkop 14 maart 2015 om 12:35

Het opgeven van Hofland komt vaak makkelijk over.

vlek 14 maart 2015 om 12:35

Ik heb het idee dat hij qua snelheid en durf in de vlakke massasprint wel een stap heeft gezet. Nu waren het er maar twee, maar wel in een sterk deelnemersveld en van een hoger niveau dan hij hiervoor heeft laten zien.

Dat hij veel te vaak ziek wordt is wel een feit. Daar zullen ze wel mee bezig zijn, misschien dat de Boom operatie een optie is straks. Zit je alleen wel met de Giro in dat geval; doe je het ervoor en mis je hem of erna met het risico weer slechts een week vol te maken.

kwiatistheman 14 maart 2015 om 12:36

Vraagje, is er ergens een volgtopic voor de rit van vandaag? Er is een leuke ontwikkeling in de maak.

FondriestTF3 14 maart 2015 om 13:38

Hij heeft weinig te winnen in de etappe van vandaag, noch die van morgen. Lekker trainen dus en voorbereiden op wedstrijden waar hij kan winnen.

ti-raleigh 14 maart 2015 om 13:39

Voor de beeldvorming is het zeker niet goed. Het gaat niet bepaald goed met de ploeg en dan zou je verwachten dat ze gaan strijden met het mes tussen de tanden. Maar Hofland doet daar dus niet aan mee, want hij is een beetje moe en wil zich voorbereiden op de koersen in België…. Ja, ok, hij heeft in een bergrit en een klimtijdrit niet veel te zoeken, maar toch… Ballen mannen, waar zijn jullie ballen.

Coldeportes 14 maart 2015 om 13:54

Rustig mannen, als hij er plots staat in de belangrijke koersen in België staan jullie even hard weer te juichen en hem een grote toekomst te voorspellen. Het zijn topsporters, geen robots.

Bettinwel 14 maart 2015 om 13:59

Wynants ook al ziek. Belangrijke pion voor Vanmarcke, die houdt geen behoorlijke knecht over zo.

vlek 14 maart 2015 om 14:01

Hij had vast wel kunnen starten inderdaad, maar dan had hij heel snel alleen gezeten. De mannen die gelijktijdig moesten lossen de laatste dagen waren tenslotte niet van start gegaan. De afweging tussen verstandig zijn met het oog op de komende koersen en ballen tonen voor de beeldvorming is bij de meeste van het groepje hetzelfde uitgevallen. Waarbij je je nog af kunt vragen of de beeldvorming heel anders was geweest als hij rond de tijd dat Steegmans het deed uit koers was gestapt.

RiGHT 14 maart 2015 om 14:02

gaat allemaal ff lekker een glaasje azijn drinken of zo
waarom zouden deze mannen doorrijden, enorm diep moeten gaan, in een weinig zeggende meerdaagse koers waar ze toch geen verschil kunnen maken?? niet voor zichzelf en ook niet voor hun teamgenoten. dus, beter nu stoppen en zich klaar maken voor de komende races.

beter had Hofland al gister kunnen stoppen en mits niet al te ziek, maandag opstappen in Drenthe

wulu 14 maart 2015 om 14:15

Hmmm geen ballen? Hij is ziek dus geeft hij op, simpel!

Over ballen gesproken, je in alle bochten wringen en vechten voor je positie om een redelijk resultaat te behalen. Zo niet om te winnen in volle sprint met de wereldtop van het sprintersgilde, noem dat maar “geen ballen” hebben!

Soms…

Marijn96 14 maart 2015 om 14:45

Ik denk dat sommige een beetje gefrustreerd raken over de wanprestaties van LottoNL-Jumbo. Ze zijn ook nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen ook al is het al half maart.

ti-raleigh 14 maart 2015 om 15:18

@ wulu. Waaruit blijkt dat hij ziek is dan ? Zover ik begrepen heb van twitterberichten is hij ‘slechts’ niet in vorm. En je toont ballen wanneer je tegen alle logica in blijft vechten om de negatieve spiraal te doorbreken. En dat doe je niet door naar huis te gaan.

In Algarve en Ruta presteerden ze ook niet, maar dat waren toch maar voorbereidingskoersjes op P-N en Tirreno. Nu het hier wat tegenvalt, mogen ze vroegtijdig naar huis om zich voor te bereiden op andere koersen die komen. En als het daar tegenvalt, dan mogen ze…..etc…
Noem het azijnzeiken of wat je wilt, maar zolang ze geen ballen tonen, komen er ook geen resultaten, op Vanmarcke misschien na dan.

vlek 14 maart 2015 om 15:27

Hij is inderdaad nu niet ziek, maar een paar dagen voor deze koers was hij dat wel. Dat hij dan het einde van deze koers niet haalt, zoals zoveel van de sprinters die hier starten, vind ik niet zo vreemd.

Ruta del Sol was voor hem trouwens niet sec een voorbereidingskoers volgens mij. Daar had hij gewoon mee willen doen voor de etappes. Dat plan ging niet door na de eerste etappe, maar de insteek was voor hem niet heel anders dan hier. Waarschijnlijk werd zijn kaart daar in de planning zelfs nadrukkelijker getrokken dan in Parijs-Nice, aangezien de kansen op succes daar reëler waren. Kelderman zal daar mogelijk wel iets anders aan de start hebben gestaan, al betwijfel ik dat gezien zijn proloog en niveau bergop eigenlijk ook. Daar presteerde hij dan ook nog gewoon naar behoren, hier blijft dat nu helaas voor hem uit.

JasperVG 14 maart 2015 om 15:27

@Ti-raleigh

Hofland is ziek uit de Ruta gestapt en is niet fris aan Parijs-Nice begonnen. Hij voelde zich dus nog niet helemaal top en dan moet hij volgens zijn weerstand maar even helemaal kapot rijden? Verstandige keuze van Hofland. Toch wat kilometers in de benen tussen een sterk veld en redelijke uitslagen gereden en nu verder naar de volgende koers en daar wel fris aan de start staan.

sven241 14 maart 2015 om 17:32

Met dat hondenweer is het beter dat hij afstapt. Geen risico dat hij weer ziek wordt en hij was toch al niet goed.

JBR 14 maart 2015 om 17:49

milaan -sanremo

tendam 14 maart 2015 om 18:44

@ti-raleigh
Van doorrijden wordt die jongen ook niet beter. Dat ze in de Ruta del Sol en Algarve niets hebben gepresteerd is overigens onzin, zonder massale val stond Kelderman daar volgens mij bijna op het podium en Gesink en Van Asbroeck waren ook niet onaardig bezig.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair