Hofland: “Het scheelt bijna niets, daar baal ik wel van”

zaterdag 20 juni 2015 om 09:47
Hofland: “Het scheelt bijna niets, daar baal ik wel van”

Foto: Sirotti (archief)

Moreno Hofland was vrijdag in de tweede etappe van de Ster ZLM Toer dicht bij de tweede overwinning van het seizoen. De Nederlander kwam slechts een fractie te kort om André Greipel (Lotto Soudal) te verslaan. “Het scheelt bijna niets, daar baal ik wel van”, zegt Hofland op de website van van LottoNL-Jumbo.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De renner stelde in de eerste rit nog teleur en kreeg dat ook van ploegleider Erik Dekker te horen. “De bespreking voor de wedstrijd was wat steviger dan normaal”, aldus Dekker. “Daarin heb ik ook kritiek op Moreno geleverd, ondanks dat hij er donderdag wel goed bij zat. Ik vond dat hij scherper moet zijn voor de laatste bocht. Als je twee plaatsen achter Greipel aan de sprint begint, ga je niet meer van hem winnen. Gisteren ging dat veel beter. We hebben het als ploeg afgedwongen. Het is jammer dat hij de etappe net niet wint, maar hij heeft zich de kaas niet van het brood laten eten en dat is goed.”

Hofland begrijpt de kritiek van zijn ploegleider. “Het voelde voor mijzelf ook als een gemiste kans”, analyseerde hij. “Ik vond dat ik niet fel genoeg was. Gisteren wilde ik kosten wat kost wel goed zitten. Ik kwam op tijd in goede positie en heb er voor gezorgd dat ik daarin bleef. Misschien was de kritiek van Erik wel even nodig. Je moet jezelf als sprinter elke keer opnieuw volledig opladen en donderdag dacht ik daar wat makkelijker over. Nu hou ik mezelf scherp en win ik bijna.”

Vandaag staat de zwaarste etappe op het programma in de Ster ZLM Toer. “De aankomst is pittig”, zegt Dekker over de stuwdam van La Gileppe. “Moreno heeft aangegeven dat hij het gaat proberen. Maarten Tjallingii en hij moeten goed zijn om mee te blijven doen in het algemeen klassement, dus dat wordt interessant.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

MeilinkBelkin 20 juni 2015 om 09:50

Hopen dat hij volgend jaar mee mag naar de Tour. Lijkt me wel weer eens leuk om naar een Nederlander te kijken in de sprints en hoe hij zich staande houdt tussen de toppers daar!

0
the student 20 juni 2015 om 09:57

Hij heeft zeker de snelheid om mee te doen. Sprinten is ook een deel ervaring en positie kiezen. Dat zal met de jaren wel beter worden.

0
SolerEritrean 20 juni 2015 om 09:57

“Victories
# Date Race Won By
1. 02/05 Tour de Yorkshire Stage 2 – Selby › York HOFLAND Moreno”

0
pirazzi 20 juni 2015 om 10:30

Andere kleine verschillen die toch wel heel wat kleiner waren, de sprint tussen Greipel en Kristoff in etappe 3a van Driedaagse De Panne en tussen Klöden en Weening in etappe 7 van de Tour de France 2005.

0
Turtlehead 20 juni 2015 om 11:01

lol @SolerE

In de titel heeft ie gelijk en het is een lichtpuntje. Maar tot die Touretappe en dikke top 10 in het AK van de Tour is het voor TLJ enorm zielig bij elkaar.

0
kelderfan 20 juni 2015 om 11:21

Voor Hofland moet de rit naar La Gileppe goed te doen zijn en hij krijgt een dag later nog een goede kans om Greipel te verslaan.

0
LaurentJalabert 20 juni 2015 om 11:36

Ik had vorig jaar de hoop dat hij zich als een sprinter, type Sagan, Kristoff, zou ontwikkelen, maar heb dit jaar het gevoel dat hij moeilijker over een heuvel of zwaar parcours komt.

0
Omhoog73 20 juni 2015 om 11:41

Gewoon nog harder trainen, en het komt er vanzelf van!

0
JasperVG 20 juni 2015 om 12:03

@LaurentJalabert

Bij Kristoff kwam het er ook pas uit op een wat latere leeftijd. Als je Hofland puur gaat vergelijken met Kristoff zou je weten dat Hofland nog 4/5 jaar heeft om net zo ver te komen als dat hij nu is. Dat stemt mij wel positief.

Als je hem vergelijkt met Sagan dan zie je dat hij inderdaad achterloopt.

Hofland heeft genoeg potentie, heeft voor zijn leeftijd al wel wat degelijke ereplaatsen bij elkaar gereden. Normaal gesproken zou het een kwestie van tijd zijn totdat hij zich helemaal ontplooit. Zoals Moreno al aangeeft moet hij zich scherp zien te houden en zich niet zo makkelijk laten wegzetten uit een goede positie. Als dat verbeterd of juist goed blijft dan komt het allemaal vanzelf.

0
LaurentJalabert 20 juni 2015 om 12:19

Laten we het hopen @JasperVG, hij heeft inderdaad nog wat jaren te gaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone