Hinault: “Boegeroep is Froomes probleem, niet dat van mij”

vrijdag 13 juli 2018 om 10:11
Hinault: “Boegeroep is Froomes probleem, niet dat van mij”

foto: Sirotti

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault kwam in een gesprek met de Franse website Sport24 nog even terug op de aanwezigheid van Chris Froome in La Grande Boucle. “Het laat me koud”, zegt hij. De Fransman riep eerder al op tot een staking tegen de deelname van de Brit.

“Het is aan de internationale autoriteiten die hem toestemming gaven om te starten in de Tour om eventuele problemen op te lossen”, zegt Hinault. “Ze hebben niet nagedacht over de gevolgen, maar die zijn serieus. Onlangs liep ik mee met een jeugdcoach en vóór de koers gaven ouders Ventolin aan hun kinderen, terwijl ze niet ziek zijn. Dat is wat er gebeurt. Mensen kopiëren wat de sterren doen.”

“Wat Froome betreft, hij is nog steeds in de Tour en ik wens hem het allerbeste – hij komt immers veel mensen tegen die hem daar niet willen hebben”, ging de vijfvoudig Tourwinnaar verder. “Het moet mentaal moeilijk zijn om uitgejouwd te worden door al die mensen. Maar dat is zijn probleem, niet dat van mij.”

Dit artikel delen:

66 Reacties

Covadonga 13 juli 2018 om 10:15

Zucht

0
Romāns Vainšteins 13 juli 2018 om 10:17

Niks zucht, gewoon een goed punt dat hij hier aansnijdt.

Als pseudo-wielrennertjes allemaal vol in de puf ‘moeten’ om een beetje competitief te kunnen zijn lijkt me dat niet best toch ?

0
samsys 13 juli 2018 om 10:19

wat een walgelijke vent zeg, ongeacht wat je denkt van froome, ik vind het dus totaal ongepast dat iemand die voor de organisatie werkt een klimaat helpt creeëren die er misschien wel voor zou zorgen dat er iets gebeurt wat de wedstrijd helemaal kapot zou maken. Froome is vrijgesproken dus zwijgt hij beter, nu is hij enkel enorm hypocriet

0
GreenDay 13 juli 2018 om 10:24

Ik zie het als ploegleider bij een jeugdteam ook. Het simuleren van astma om stimulerende middelen te kunnen gebruiken. Mooi toch?

0
kaalpani 13 juli 2018 om 10:26

Hinault zou in zijn positie weten welke verantwoordelijkheid hij heeft en dus moet dragen. Ongeacht of hij het met die verantwoordelijkheid eens is. Kan hij zich hier niet in vinden, dan moet hij zijn functie binnen de tourorganisatie neerleggen. P.s. Hij heeft de negatieve houding van de Fransen aangewakkerd. Op zich niet moeilijk bij de zeer chauvinistische Fransen.

0
dikkechaap 13 juli 2018 om 10:28

Door de aanhoudende droogte komen allerlei dieren in de problemen. Vooral de das heeft er last van, en kan ernstig verward gedrag gaan vertonen.

0
wagenaro 13 juli 2018 om 10:29

Misschien hoog tijd dat hijzelf zijn boekje eens open doet. Iedereen nam toen doping (Rooks, Theunisse, Delgado, Fignon …), dus waarom zou hij dat dan niet gedaan hebben? Hij is alleen nooit officieel betrapt (omdat hij Fransman is?). En wat met “chouchou” Virenque en Jalabert, 2 notoire dopinggebruikers die gewoon meedraaien in het huidige Tourcircus als ze nooit iets hebben misdaan, nu kritiek geven op Froome en co terwijl ze zelf veel straffere middelen gebruikten en geadoreerd worden door hetzelfde chauvinistische Franse publiek dat Froome uitjouwt.

0
west 13 juli 2018 om 10:33

Als een een narcistische sociopaat bent moet je je in ieder geval wel consequent zo gedragen. Dat doet ie uitstekend. Chapeau.

0
Matt89 13 juli 2018 om 10:34

Bah, bah. Wat een nare vent. Wat hoop ik dat Froome de Tour wint en volgend jaar weer. Dan zal die verschrikkelijke vent uit de boeken verdwijnen.

0
KnightBiker 13 juli 2018 om 10:34

Het punt is opzich terecht, Foome/Sky hier alleen voor aansprakelijk stellen niet (A- Froome heeft echt Astma B- niet alleen Sky zoekt de randjes op (andere teams doen het net zo hard): niet illegaal is legaal).
Dit is een probleem dat de UCI moet aanpakken, Sky zou wel een voorbeeld functie kunnen vervullen, maar moet dat te koste gaan van de overwinningen die ze kunnen halen? Dat kan je een commercieel team niet vragen, het enige wat je een arts kan vragen is de gezondheid van de renner te waarborgen als je dat doet is het goed mbt het team.

De heer Hinault zou zijn onvrede beter richten op de UCI/Wada etc: regels mogen nooit voor meerder uitleg vatbaar zijn, alleen dan kan je ook consistent handhaven. Hinault gooide olie op het vuur, beseft nu dat hij (deels) fout zat maar wil zijn eigen Ego geen geweld aandoen.

0
DerEffe 13 juli 2018 om 10:36

Goed punt van Hinault, al denken de uitgelopen dorpspastoortjes op deze website hier anders over.

0
Mountainking 13 juli 2018 om 10:37

Dat Hinault niet helemaal zuiver zou kunnen zijn doet niet terzake. Dat was toen en nu is nu. Froome had bestraft moeten worden. Het boe geroep kan mij niet luid genoeg zijn.

0
Djoop 13 juli 2018 om 10:41

Walgelijk hoe een legende als Hinault hier door sommigen benadert wordt. Maar voor de Skybots moet nu eenmaal alles wijken voor hun favoriete astma boi.

0
west 13 juli 2018 om 10:41

@mountainking
Het geval Froome is helemaal niet nu. Dat is onderzocht en afgerond. Dus dat was toen. Het geval Hinault is ongeacht het welles of nietes nooit boven tafel gekomen, dus dat lijkt mij nu nog steeds aan de orde…

0
Veloburto 13 juli 2018 om 10:43

Als een willekeurige Texaanse man Hinault een klap verkoopt is dat het probleem van Hinault en niet iemand anders zijn probleem. Wat een empatische man die Hinault…..

0
maklukzat 13 juli 2018 om 10:44

Hinault heeft blijkbaar wat tegen Froome. Als organisator doe je dergelijke uitspraken niet.
Een incident is zo gebeurd.

0
Wielerfan1987 13 juli 2018 om 10:48

Ik vraag mij wel af (maar het zal ongetwijfeld i.v.m. privacy niet vrijgegeven worden) hoeveel renners van Sky aan de puffers zijn, en of dit statistisch gezien ook meer is dan bij andere ploegen.

0
ah-ja 13 juli 2018 om 10:49

Hypocriet. Dit gaat hem de das nog omdoen

0
Jan Blokland 13 juli 2018 om 10:50

Hinault heeft misschien wel een punt, maar hij moet gewoon niet meer reageren op vragen die de verleiding niet weerstaan. Zeker niet als het om Froome gaat. Dat gaat tegen hem werken op den duur

0
mark vv 13 juli 2018 om 10:50

100 procent gelijk Hinault.

0
Romāns Vainšteins 13 juli 2018 om 10:51

En wederom een hoop gelul-op-de-pof met voorschotgehuil omtrent Froome van de fiets af trappen. Paniekhype die aangewakkerd is met vanuit kamp SKY zelf, gaan de drollen ook terug de kont in wanneer het allemaal hysterische keukenmeidenpraat bleek ?

En dat Hinault een botte boer was die nagenoeg zeker flink dope heeft zitten hakken destijds staat los van de hem hier opgeworpen piste, altijd een zwaktebod zulke afleidingsmanoeuvres.

0
achtpuntzes 13 juli 2018 om 10:53

In de positie die hij heeft moet hij toch wat subtieler zijn lijkt me, ongeacht of hij een punt heeft of niet.

0
Wielrennertje 13 juli 2018 om 10:53

Dat is toch ook gewoon een kwalijke zaak, dat 11-jarige jochies zich al vol aan het puffen zijn sonder dat dit medisch noodzakelijk is? Nu zijn die middelen niet zo heftig, maar je ziet ook genoeg jonge renners die overlijden doordat hun hart het begaf en dat kan me ook niet echt meer verbazen.

0
Ab Normaal 13 juli 2018 om 10:55

Hinault heeft zijn hele leven bewezen een rasegoïst te zijn. Gunt niemand iets, bagataliseert elke prestatie en niemand kan tippen aan oppergod Bernard.
De meest sneue en hypocriete persoon in de gehele wielrennerij.

Zou echt een zegen zijn voor de wielersport als deze man nooit meer iets van zich laat horen.

0
robertus 13 juli 2018 om 10:58

Zijn persoonlijkheid siert hem mag ook tussen de kwallen gaan liggen aan zee wel aan de franse zijde s.v.p. :)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone