Hinault: “Boegeroep is Froomes probleem, niet dat van mij”

vrijdag 13 juli 2018 om 10:11
Hinault: “Boegeroep is Froomes probleem, niet dat van mij”

foto: Sirotti

Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault kwam in een gesprek met de Franse website Sport24 nog even terug op de aanwezigheid van Chris Froome in La Grande Boucle. “Het laat me koud”, zegt hij. De Fransman riep eerder al op tot een staking tegen de deelname van de Brit.

“Het is aan de internationale autoriteiten die hem toestemming gaven om te starten in de Tour om eventuele problemen op te lossen”, zegt Hinault. “Ze hebben niet nagedacht over de gevolgen, maar die zijn serieus. Onlangs liep ik mee met een jeugdcoach en vóór de koers gaven ouders Ventolin aan hun kinderen, terwijl ze niet ziek zijn. Dat is wat er gebeurt. Mensen kopiëren wat de sterren doen.”

“Wat Froome betreft, hij is nog steeds in de Tour en ik wens hem het allerbeste – hij komt immers veel mensen tegen die hem daar niet willen hebben”, ging de vijfvoudig Tourwinnaar verder. “Het moet mentaal moeilijk zijn om uitgejouwd te worden door al die mensen. Maar dat is zijn probleem, niet dat van mij.”

Dit artikel delen:

66 Reacties

Alto de angliru 13 juli 2018 om 13:41

Al mag ik deze kerel niet, toch ben ik het hier helemaal eens met hem!

0
Cavia 13 juli 2018 om 13:53

Jammer dat zo’n ex coureur nu aan alzheimer lijdt, en door sommigen nog gepapegaaid wordt.

0
TomDJ 13 juli 2018 om 13:57

Wat een, eh, beukenoot.

0
Zadelpen 13 juli 2018 om 14:20

Ik ga steeds minder van deze man houden.

0
ikbenprocycling 13 juli 2018 om 14:55

In mijn jeugd was hij de renner die mij het meest aansprak, niet de Nederlanders. Goede herinneringen, oldskool beulswerk. Bravo Bernard.

0
jooprioolpijp 13 juli 2018 om 14:57

Als het waar is van die jeugdrenners -als- dan is dat een reden te meer waarom deze zaak nooit naar buiten had mogen komen. Veel mensen hier hebben kennelijk niet meegekregen dat dit soort zaken meerdere keren per jaar speelt en regelmatig, net als nu, tot vrijspraak leidt. Of dat Ventolin bij gezonde mensen met grote zekerheid helemaal niks doet. In de ééndimensionale wereld van de dassenburcht geldt helaas dat elke verdachte ook schuldig is.
Verder is dit je reinste volksmennersprietpraat van Hinault. Eerst meehelpen de boel op te hitsen en vervolgens met een dooddoener je d’r van af maken. Inderdaad, “mensen kopiëren wat de sterren doen”. Ik kan me niet voorstellen dat deze ego geen spiegel in huis heeft…

0
montventoux 13 juli 2018 om 15:06

Probleem idd van Froome. Kern van raakheid.

@Cavia, Joopdoofpot @TomDJ @ etc @etc Waar komt de Hinault-boosheid vandaan? Onbeantwoorde Franse vakantieliefdetrauma, nog tegen ‘m gefietst of vervelende herinneringen aan de Napoleontische Oorlogen?

0
girardengo 13 juli 2018 om 15:30

@montventoux
Het lijkt enerzijds tegen Frankrijk en Fransen gericht sentiment, anderzijds een onverklaarbare rancune of vijandigheid of hoe je het maar noemen wil tegen oud kampioenen. Merckx is ook regelmatig de klos. De heer alzheimer speelt ook vaak een rol in deze verheffende boodschappen.

0
leegloper 13 juli 2018 om 16:28

Ach, Van Baarle had ook als 10-jarige inspanningsastma en die is er ook gekomen.

0
west 13 juli 2018 om 16:29

Het komt ook allemachtig beroerd over; als je je als oud-deelnemer er nog eens even lekker negatief tegen aan gaat bemoeien. Of je nu Hinault of Merckx of Chippolini of zonneveld of Smeets of Cruyff of Lammers heet. “Vroeger was het allemaal beter”, “Wij zouden dat vroeger veel beter gedaan hebben” en even lekker met je eigenwijze hoofd als zogenaamd expert de autoriteiten tegenspreken.
Dat zijn gewoon hele negatieve niet te controleren uitspraken, die ook nog eens stelselmatig onwaar zijn. Je hebt jezelf je hele professionele leven verrijkt over de rug van “jouw” sport. En dan ga je nu een mening zitten verkondigen die aantoonbaar niets dan afbraak doet en niets toevoegt aan het dialoog. Ik zeg niet of het goed of slecht is, en iedereen heeft vrijheid van meningsuiting en meer van die in het absurde doortrokken onzin, maar het komt wel superzuur over.

0
argentin 13 juli 2018 om 17:14

Hinault geeft zoals altijd zijn mening en heeft gewoon 100% gelijk…
Het is toch ongelooflijk dat Froome hier mee wegkomt …

0
SolitaryShell 13 juli 2018 om 17:18
Quote:
Matt89 – 13 juli 2018 om 10:34

Bah, bah. Wat een nare vent. Wat hoop ik dat Froome de Tour wint en volgend jaar weer. Dan zal die verschrikkelijke vent uit de boeken verdwijnen.

Er is maar één verschrikkelijk iemand die uit de boeken zou moeten verdwijnen en dat is Froome zelf.

0
SolitaryShell 13 juli 2018 om 17:25
Quote:
west – 13 juli 2018 om 16:29

Het komt ook allemachtig beroerd over; als je je als oud-deelnemer er nog eens even lekker negatief tegen aan gaat bemoeien. Of je nu Hinault of Merckx of Chippolini of zonneveld of Smeets of Cruyff of Lammers heet. “Vroeger was het allemaal beter”, “Wij zouden dat vroeger veel beter gedaan hebben” en even lekker met je eigenwijze hoofd als zogenaamd expert de autoriteiten tegenspreken.

Het enige wat tegenspreekt zijn de autoriteiten zelf, tegen hun regels, tegen hun eigen beleid, tegen openheid van zaken, tegen álles waar we de afgelopen jaren voor hebben gevochten in de opbouw van een dopingvrijer wielrennen.

Quote:
Dat zijn gewoon hele negatieve niet te controleren uitspraken, die ook nog eens stelselmatig onwaar zijn. Je hebt jezelf je hele professionele leven verrijkt over de rug van “jouw” sport. En dan ga je nu een mening zitten verkondigen die aantoonbaar niets dan afbraak doet en niets toevoegt aan het dialoog.

De enige uitspraken die niet te controleren zijn zijn de uitspraken van Froome (die blindelings en zonder discussie en zonder enig bewijs gevolgd worden) en die van het WADA en de UCI zelf.

0
Jacco van Stierop 13 juli 2018 om 17:33

@ girardengo
Nog niet zo heel lang geleden waren de Duitsers de schietschijven van de Nederlanders. Heden ten dage zijn Duitsers vriendelijke mensen en is hun Heimat een geliefd vakantieoord. Hoorde zelfs onlangs dat er een Nederlander stond te juichen bij een doelpunt van de Mannschaft.
Tja, nu richt men de pijlen op een andere buur; zal ook wel weer overwaaien.
Zullen er over 40 jaar lieden zijn die vinden dat Sagan zijn “muil” moet houden als die dan zijn mening geeft over een zaak?

@ montventoux
lol

0
jan jansen 13 juli 2018 om 17:51

Het boegeroep is ons aller probleem.
Froome hoort niet in de tour maar rijdt vrolijk rond alsof er niets aan de hand is.
Omdat corrupte instanties dit toestaan zou iedereen nog harder moeten boeroepen.
Froome is hier de boosdoener, niet Hinault

0
guyremgabdel 13 juli 2018 om 20:30

Hinault heeft 100% gelijk. Froome is geen voorbeeld voor onze jeugd. Wie het anders zegt kent niks van koers, sorry. Of keur je het goed dat je kind ventolin gaat gebruiken en 2 avocado’s met 1 ei eet en zich verder uithongert ?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone