Alaphilippe geeft op in Ronde van het Baskenland

donderdag 11 april 2019 om 11:07
Alaphilippe geeft op in Ronde van het Baskenland

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe gaat niet meer van start in de Ronde van het Baskenland. De Franse kopman van Deceuninck-Quick-Step kwam woensdag in de finale van de derde rit hard ten val. Alaphilippe wist de tweede etappe nog te winnen.

De doktoren van de Belgische ploeg hebben de blessures van Alaphilippe geëvalueerd. Hij had vooral schaafwonden en pijn overgehouden aan de crash. Al bij al heeft Deceuninck-Quick-Step besloten om, ook gezien de weersomstandigheden in het Baskenland, de explosieve renner uit koers te halen.

Zijn focus gaat nu op herstellen voor de heuvelklassiekers. Alaphilippe is een van de grote favorieten voor de wedstrijden in de Ardennen, die volgende week begint met de Brabantse Pijl. In de Waalse Pijl verdedigt hij zijn titel.

Dit artikel delen:

5 Reacties

quickstep 11 april 2019 om 11:28

logische keus. hopen op snel herstel en dan knallen volgende week!

Hollow Knight 11 april 2019 om 11:29

Spijtig, hopelijk heeft die val geen gevolgen voor de komende klassiekers.

Jan Blokland 11 april 2019 om 12:08

Verstandige beslissing. Heeft al een etappe te pakken, en de focus gaat nu naar de heuvelklassiekers. Voor het klassement was er toch niets meer te halen.

Melkzuur 11 april 2019 om 12:40

Slecht nieuws voor hem, maar goed nieuws voor die andere man van het seizoen, MvdP. Zonder verdere competitie starten in de Amstel is hoe dan ook eerder een nadeel dan een voordeel.

Hollow Knight 11 april 2019 om 14:11

Alsof Alaphilippe wakker ligt van die koers. Voor hem telt enkel LBL.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair