Herstellende Michael Valgren begint 2023 bij opleidingsploeg EF-Nippo

donderdag 20 oktober 2022 om 19:13
Herstellende Michael Valgren begint 2023 bij opleidingsploeg EF-Nippo

foto: Cor Vos (archief)

Michael Valgren zal in 2023 door EF Education-EasyPost ingeschreven worden bij de eigen opleidingsploeg. De 30-jarige Deen is nog altijd herstellende van zware blessures die hij heeft opgelopen in de Route d’Occitanie en krijgt van zijn ploeg de kans om in alle luwte te herstellen.

Het Amerikaanse WorldTeam laat weten dat Valgren de tijd krijgt om volledig te herstellen van de zware valpartij waarbij hij een ontwrichte heup, gebroken bekken en knieblessure opliep. Er zal geen druk gezet worden achter die revalidatie en dus zal hij het seizoen beginnen bij het continentale team van EF Education-Nippo Development.

“Eerlijk? Het is lastig te zeggen wanneer ik weer op volle sterkte ben. Maar ik ben in goede handen en ik werk elke dag heel hard. Dus vroeg of laat zal ik terugkeren”, vertelde hij eerder deze week al in een uitgebreid interview op de ploegsite. “Ik hou van mijn beroep en doe er alles aan om het weer uit te kunnen oefenen. Ik wil mijn carrière echt niet eindigen met een blessure.”

Het voordeel van een contract bij een continentale ploeg is dat Valgren, als hij hersteld is, elk moment van het jaar de overstap kan maken naar een WorldTeam of ProTeam. Ook kan hij volgens UCI-regels als renner van de opleidingsploeg ingezet worden bij het WorldTeam, in profkoersen van .1- of .Pro-niveau.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cochise 21 oktober 2022 om 01:31

Als ik het goed begrijp is deze move toch enkel een voordeel als hij het hele jaar lid blijft van de opleidingsploeg? Ze kunnen hem dan als extra renner gebruiken bovenop de 30 van het WT-team. Hem in die opleidingsploeg zetten met het oog op na 3 maanden terug over hevelen naar het WT-team zou wat nutteloos zijn aangezien ze zijn plek dan toch moeten vrijhouden. Dan moet Vaughters toch geld genoeg hebben om én 30 WT-renners én een dikke vis als Valgren in het opleidingsteam te betalen.

Of is er nog een ander voordeel dat ik over het hoofd zie? Dat hij bv betaald wordt door het opleidingsteam en die een budget hebben dat los staat van het WT-team en dat ze anders niet op krijgen?

0
Polleke 21 oktober 2022 om 04:04

Lijkt idd op een administratieve oplossing om hem aan boord van EF te houden…

0
Verweggistan 21 oktober 2022 om 08:00

En ook sportief, Valgren kan nu in kleinere koersen rijden met het ct en dan rustiger opbouwen.

1
storm-biker 21 oktober 2022 om 08:27

En ze hoeven op deze manier geen WorldTour salaris te betalen…

0
Polleke 21 oktober 2022 om 09:19

Hij zal misschien nog in een contractjaar zitten, dan zal hij met afstand de best betaalde belofterenner zijn…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone