Herstel Maurits Lammertink verloopt voorspoedig

Herstel Maurits Lammertink verloopt voorspoedig

foto: Sirotti

woensdag 3 augustus 2016 om 14:03

Maurits Lammertink is op de weg terug na zijn zware valpartij in de Ronde van Zwitserland, waarbij hij onder meer zijn bovenarm en een rib brak. “Het herstel verloopt erg voorspoedig. Veel sneller dan doktoren en fysiotherapeuten hadden voorspeld”, vertelt hij aan WielerFlits.

Alles op alles voor laatste zes weken
Het gaat zo goed met de renner van Roompot-Oranje Peloton, dat hij op dit moment in Spanje aan het trainen is. Een datum voor zijn rentree is nog niet gepland, maar Lammertink weet wel ongeveer wanneer hij weer in actie komt. “Ik heb de kalender nog niet bestudeerd, maar ik verwacht begin september weer te kunnen koersen. Ik ben nu vol aan het trainen en hopelijk kan ik nog in een goede vorm die laatste zes weken koersen. Hopelijk mag ik van de ploeg starten in de Italiaanse semiklassiekers aan het einde van het seizoen. Daar heb ik goede herinneringen aan van vorig jaar.” Toen werd hij tweede in de Coppa Sabatini, elfde in de Giro dell’Emilia en achtste in GP Bruno Beghelli.

Stap naar de WorldTour
De 25-jarige Lammertink hoopt voor zijn rentree met ander nieuws te komen, want zijn managementbureau SEG Cycling is druk in gesprek met meerdere WorldTour-formaties. “Die kans zit erin, er zijn contacten op dit moment. Wel trek ik graag naar een ploeg waar ik mijn eigen kansen mag gaan in ‘mijn’ koersen. Daarnaast zou ik graag een grote ronde willen rijden met het oog op mijn ontwikkeling als renner. Ik hoop de stap hogerop te maken. Maar als het dit jaar niet lukt, is het ook geen schande. Roompot-Oranje Peloton is een heel fijne en goede ploeg. Ik ga er vanuit dat ik anders hier kan blijven. Zo beroerd heb ik toch afgelopen jaar niet gereden”, knipoogt Lammertink.

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 3 augustus 2016 om 14:08

Mooi nieuws, hopelijk kan hij zich in de laatste weken van het seizoen nog goed laten zien. Hij lijkt me zeker rijp voor een WT-ploeg, er zullen er alleen wellicht niet al te veel zijn waarin hij zeker voor eigen kans mag rijden in de heuvelklassiekers en -semiklassiekers.

0
EdEnd 3 augustus 2016 om 14:10

En gelijk naar TLJ halen die kerel, zou volgens mij een hele goede aanwinst kunnen zijn. Het is ook niet dat ze daar voor de heuvelklassiekers veel echte kopmannen hebben die het beter kunnen dan hij.

0
raleigh 3 augustus 2016 om 14:30

Inpakken en strikje er omheen; onze Chinees komt ook via SEG dus als tegenprestatie gaat Lammertink ook naar TLJ; soms is het geven en nemen!

0
jessevdalen 3 augustus 2016 om 14:39

Laat zien in heuvelklassiekers als agr brabantse pijl tot de besten te behoren. Erg sterk eindschot en komt gemakkelijk een heuvel over. Gelijk halen zo'n jongen (als het mogelijk is)

0
maklukzat 3 augustus 2016 om 15:45

Goed dat hij de ambitie heeft om naar een WT-ploeg te gaan. Nu al top in de heuvelklassiekers en kan waarschijnlijk nog wel een stapje maken.

0
Diego99 3 augustus 2016 om 16:07

Ik hoop dat hij Rio nog haalt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone