Hermans verrast zichzelf met eindzege Oman en mikt op Luik

Hermans verrast zichzelf met eindzege Oman en mikt op Luik

foto: Sirotti

zondag 19 februari 2017 om 13:52

Ben Hermans heeft vooral zichzelf verrast door de Ronde van Oman te winnen. Voor het eerst in zijn carrière mag de 30-jarige Belg zich eindwinnaar noemen van een rittenkoers. “Ik wist van de trainingen dat ik heel, heel goed was”, zegt hij na afloop in het persbericht van zijn ploeg BMC.

“Ik heb dat gevoel al meerdere keren gehad, maar ik heb nooit een algemeen klassement gewonnen”, aldus Hermans, die naast de eindzege ook twee etappes op zijn naam schreef in Oman. In het algemeen klassement hield hij onder andere Rui Costa, Fabio Aru en Romain Bardet achter zich. “Ik won eerder wel etappes of eendagswedstrijden, maar ik heb nooit zo goed gepresteerd tegen het soort klimmers dat hier rijdt. Dus op die manier heb ik mezelf verrast.”

Ondanks zijn overwinning gaat Hermans niet naast zijn schoenen lopen. “Het geeft mij zeker meer vertrouwen, maar ik ben niet van het niveau van Richie Porte, Tejay van Garderen of Greg Van Avermaet”, erkent hij. “Ik ga mijn kansen nog wel krijgen, denk ik. Tijdens de klassiekers kan ik misschien mijn kans gaan. Luik-Bastenaken-Luik is zeker een doel voor mij.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Colbrelli. 19 februari 2017 om 14:08

Jarenlang onderschatte renner dit.
Mooi dat hij op latere leeftijd toch aardig wat mooie koersen op zijn naam weet te schrijven. Is hem zeker gegund.

Erkanermaar1dewinnaarzijn 19 februari 2017 om 14:11

Ik gun het deze renner van harte.

Sephiroth 19 februari 2017 om 14:38

idd jarenlang onderschat en een leuke renner. Tis hem gegund :)

Headlines

Materiaalzone

Populair