Henderson: “Hoofd koel gehouden”

maandag 8 maart 2010 om 19:15

De eerste etappe in Parijs-Nice was een erg aangenaam kijkstuk en werd bovendien beslist in een al even spannende spannende sprint met een groep van vijftien renners. Uiteindelijk gooide Greg Henderson zijn wiel iets sneller over de meet dan Grega Bole. De renner van Team Sky toonde zich na afloop van de etappe uiteraard heel tevreden.

“Na een rit in de Jayco Bay Classic en de Cancer Classic in Adelaide is dit mijn derde zege van het seizoen”, stelde Henderson. “Het hadden er al twee meer kunnen zijn maar in de Tour Down Under moest ik een keer knielen voor André Greipel en een keer voor ploegmakker Chris Sutton.”

“Vandaag voelde ik met de ellebogen aan dat het niet met een massaspurt zou eindigen, en daarom reed ik constant voorin in de finale. Toen Caisse d’Epargne in het offensief trok, heb ik niet geaarzeld om mee te schuiven. In de spurt heb ik het hoofd koel gehouden. Ik heb in het wiel van Grega Bole het ideale moment afgewacht om toe te slaan. Het was nipt, maar wel voldoende”, beseft de Nieuw-Zeelander.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair