Henderson en Sutton naar GreenEdge, Rowe naar Sky

dinsdag 12 juli 2011 om 21:45

Greg Henderson (rechts) zal in 2012 geen ploegmaat meer zijn van Ben Swift (foto: Sirotti)

Gregory Henderson en Christopher Sutton verlaten waarschijnlijk Sky ProCycling aan het einde van seizoen, zo heeft WielerFlits uit betrouwbare bron vernomen. De Nieuw-Zeelander en Australiër zouden bijna rond zijn met GreenEdge, een nieuw op te richten Australische topformatie.

De 34-jarige Henderson won in zijn loopbaan onder meer massasprints in de Vuelta a Espana, de Eneco Tour en Parijs-Nice, terwijl de 26-jarige Sutton dit jaar Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam zette. De twee sprinters vertrekken omdat ze volgend jaar waarschijnlijk niet meer voor hun eigen kans kunnen gaan. Sky zou topsprinter Mark Cavendish (HTC-HighRoad) namelijk ‘met 90% zekerheid’ binnen hebben.

Tegenover het vertrek van Henderson en Sutton staat de zo goed als zekere komst van de jonge sprinter Luke Rowe, één van de grootste Britse talenten. Ook diens 21-jarige landgenoot Andrew Fenn (An Post), in 2008 winnaar van Parijs-Roubaix U17, maakt wellicht de overstap maken naar de Sky. Eerder werden klimmers Sergio Luis Henao en Kanstantsin Sivtsov al vastgelegd door de Britse WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair