‘Heel enthousiast over het WK met Mathieu van der Poel!’
foto: ASO
zondag 9 juni 2019 om 07:00

‘Heel enthousiast over het WK met Mathieu van der Poel!’

Podcast Het hield de gemoederen maandenlang bezig. Al in januari kwam de vraag naar voren: rijdt Mathieu van der Poel het WK wielrennen op de weg in Yorkshire? Vrijdag kwam daar het verlossende antwoord waar heel wielerminnend Nederland op zat te wachten: ‘Ja!’. In de WielerFlits Podcast staan host Maxim Horssels en Youri IJnsen uitgebreid stil bij dit nieuwsfeit.

Hoe ziet het wegprogramma van de 24-jarige winnaar van de Amstel Gold Race er nu uit? Welke mountainbike-wedstrijden staan er voor de Nederlands kampioen van Corendon-Circus met rood omcirkeld in zijn agenda? En je zou het bijna vergeten, maar: wat voor invloed heeft deze beslissing op de crosswinter van de wereldkampioen veldrijden? Dat en meer hoor je in de WielerFlits Podcast! Wil je weten wat onze ideale WK-selectie is? Luister snel!


Luister hierboven naar de podcast of abonneer je via je favoriete podcastspelen.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2019 11:58
Na 40 topics, nu nog een podcast van 40 minuten. De redactie van wielerflits zweeft heel hoog in de wolken. Jullie hebben toch jullie valschermen bij?
    8 juni 2019 12:40
    Laat maar zweven Eddy. Maar ik ben blij dat de redactie wèl in de gaten heeft dat de wielergeschiedenis een nieuw hoofdstuk gaat schrijven en het moderne wielrennen, waar onze ervaringsdeskundige M.D. het zo vaak over heeft, gaat leren van deze geschiedenis......
    8 juni 2019 12:41
    Inderdaad heel vreemd van een wielersite om hun wielerpubliek zoveel als mogelijk te informeren met allerlei wetenswaardigheden waarbij lezers vervolgens de keuze kunnen maken die wel of niet tot zich te nemen.
    8 juni 2019 13:06
    EddyB had liever gehad dat deze 40 artikelen en podcast waren besteed aan 'die andere Poel'...
    8 juni 2019 17:31
    Kan je nagaan wat het gaat worden als ook deze wedstrijd wint. Beetje zuur Eddy? Vrolijk jezelf wat op man en pak de lijst met overwinningen van Van Aert van dit jaar er even bij. Oh wacht...
    9 juni 2019 17:53
    Hou jij het dan toch lekker bij de verafgoding van die Belgische Poel of blijf nagenieten van de ereplaatsen van Van Aert.
8 juni 2019 12:22
ik vind het anders wel intresant. Al slaan ze naar mening wel de plank mis met mogelijk aanvullend programma. Ik denk dat Bretagne en Hamburg er nog bij gaan komen, alleen zijn dit WT wedstrijden en hebben ze hiervoor (nog) geen wildcard. Daarnaast mogelijk idd nog een Belgisch koersje, ma dat kan op het laatste moment evt. nog omdat hier toch als ploeg gaan starten.
8 juni 2019 13:18
Dames en heren, een oproepje! Oproep! Wat is jouw ideale Nederlandse WK-selectie voor Yorkshire? Ik denk dat-ie er zo uitziet:

- Mathieu van der Poel
- Dylan van Baarle
- Tom Dumoulin
- Koen de Kort
- Sebastian Langeveld
- Tom Leezer
- Niki Terpstra
- Mike Teunissen

Waarom? Luister snel de podcast! Laat daarna jouw ideale selectie hier achter in de reacties! :-)
    8 juni 2019 13:43
    -MVDP
    -van baarle
    -dumoulin
    -terpstra
    -gesink
    -van poppel
    -roosen
    -teunissen

    2 sprinters met de mogelijkheid om te anticiperen
    2 vrije rollen dumoulin en terpstra
    2 luxe knechten van baarle en gesink
    2 klasse sprintaantrekkers die makkelijk heuvels over komen roosen heeft een mindere tijd achter de rug maar reed vorig jaar 2 keer top 5 in canada
    Tom Leezer heeft op zo'n parcours weinig te zoeken, ik zou eerder kijken naar van Emden om de beginfase te controleren of Roosen/van Poppel misschien Weening? voor die plek. Verder wel eens met Youris selectie.
    8 juni 2019 14:09
    Hoe kinderachtig
    8 juni 2019 15:45
    @Salambeej
    Que?
    8 juni 2019 19:09
    Van der Poel met alleen zijn broertje, papa en opa.
    9 juni 2019 09:12
    Eens met je selectie op één naam na: Leezer vervangen door Lammertink.

    Overigens zit ik op zo'n podcast van bijna 40 minuten niet te wachten. Twee saaie stemmen die maar niet ophouden met het intrappen van open deuren.

    Dan nog een taalkundige opmerking: het is of "spreker" of "speaker", maar geen "spreaker " !
    9 juni 2019 10:50
    MvdP
    Dumoulin
    Terpstra
    Van Baarle
    Langeveld
    Teunissen
    Van Emden
    Sinkeldam/De Kort/Lammertink/Leezer o.b.v. vorm van de dag en voorkeur MvdP en TD

    Van Poppel en Gesink zou ik beiden niet eens in overweging nemen
8 juni 2019 14:22
Terpstra niet mee. Terpstra rijdt alleen voor Terpstra.
    8 juni 2019 20:50
    Zelf toch ook geen koekebakker. Terpstra zal juist je te uit te spelen man zijn als Mathieu meedoet man
8 juni 2019 18:29
Svp wel allemaal met beide beentjes op de grond blijven hè...
8 juni 2019 20:35
Op een ronde RVV of AGR parcóurs heeft Leezer niets te zoeken. Hoe kom je erop? Die wordt ook niet opgesteld door zijn eigen ploeg daar, toch?

Lammertink zou al een stuk beter zijn. Of zelfs een Bouwman, want die kan nog een beetje tijdrijden/tempo maken.
8 juni 2019 21:20
"Het hield de gemoederen al maandenlang bezig." Nou, niet in de eerste plaats. Het WK, dat begint te leven zo halverwege de Vuelta. Pak andere zaken die een hoop actueler zijn. Het programma van Mathieu? Lekker screenshotje van genomen. Maar laat duimzuigen voor interne bijeenkomsten, hej.

"Komt de eindwinst in de DVV-verzekeringen-trofee in gevaar???"
"Nouuu …."
9 juni 2019 11:38
Mits op niveau/vorm.

Van de Poel
van Baarle
Langeveld
Teunissen
Terpstra
Roosen
Dumulion

En een pure knecht voor de eerste 180/200Km voor van de Poel. Types als de Kort, van Emden, Bouwman, maar vooral iemand waar van de Poel een klik mee heeft. Andere 6 moeten allemaal met van de Poel in de (voor)finale kunnen komen.
9 juni 2019 23:27
En de hele dag staat er een nieuw Engels woord..."Spreaker....Om 9 uur vanmorgen al gesignaleerd, maar WF vindt het blijkbaar geen probleem. Het zij zo !
    10 juni 2019 19:55
    @sooike

    ik waardeer je inbreng. Spreaker is echter niet door ons verzonnen. Zo heet het programma waarop je de podcast online kunt beluisteren. Waarvan akte! :-)
10 juni 2019 22:26
@Youri Ijnsen
Mag ik dit als taalliefhebber dan geen leuk verzinsel vinden ? Net zo min trouwens als die podcast, maar dat wist je al. Maar nu ik je toch schrijf: verder doorgaans alle lof voor jullie site met vooral hele leuke voorbeschouwingen en wat minder ter zake doende reacties, maar ook dat is buiten jullie om !
    11 juni 2019 09:53
    Uiteraard mag dat! Alleen kunnen we er dus niets aan veranderen, dacht dat je dat bedoelde. Dank voor je compliment. Blijf vooral kritisch (zit ik niet over in), dat helpt ons alleen maar met groeien.
20 juni 2019 12:40
WIJ worden wereldkampioen, tenzij ZIJ verliezen.

Reacties zijn gesloten.