Hart na nieuwe zege: “Ik ben dit niet gewend”

donderdag 25 april 2019 om 16:53
Hart na nieuwe zege: “Ik ben dit niet gewend”

foto: Cor Vos

Tao Geoghegan Hart is in de winning mood. De 24-jarige Brit van Team Sky won alweer zijn tweede etappe in de Tour of the Alps. Opvallend, want de klimmer had voor aanvang van de Italiaanse rittenkoers nog geen profzege geboekt! “Ik ben dit niet gewend”, zo liet Hart na afloop weten.

De vierde etappe naar Cles was een waar spektakelstuk, aangezien de favorieten elkaar flink bestookten. Zo was er Vincenzo Nibali, die op jacht was naar de ritzege én de leiderstrui. De Italiaan probeerde meerdere keren leider Pavel Sivakov te lossen, maar Hart wist zijn Russische ploeggenoot door de etappe te loodsen.

Hierdoor begonnen we met vier koplopers aan de laatste kilometer: Hart, Nibali, Sivakov en Rafal Majka. In de sprint bleek Hart veruit de snelste, waardoor hij zijn tweede profzege wist te boeken. “Het is goed om er een gewoonte van te maken”, aldus Hart. “Ik ben het niet gewend.”

“Het verliep allemaal volgens plan”
Hart en Sivakov hadden onderweg hun handen vol aan Nibali. “We hadden echter de benen om te reageren. We wisten dat we Nibali moesten volgen tot de top, aangezien hij een goede daler is. Het verliep allemaal volgens plan”, zo schetst de ritwinnaar.

Hart stapte met goede adelbrieven over naar de profs, maar de klimmer reed de laatste twee jaar vooral in dienst. Zien we deze week de definitieve doorbraak van de jonge Brit? “Ik voel me heel erg goed”, zo laat de beloftevolle renner weten. “Ik hoop in de toekomst nog meer te winnen.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone