Hansen: “Etappe van vandaag kan een nachtmerrie zijn”

Hansen: “Etappe van vandaag kan een nachtmerrie zijn”

foto: Sirotti

woensdag 17 mei 2017 om 10:02

Woensdag staat etappe elf van de Giro d’Italia op de kalender, aangeduid als de koninginnenrit door de Appenijnen. De organisatie heeft daar de naam Tappa Bartali opgeplakt, als eerbetoon aan Gino Bartali. Volgens Lotto Soudal-renner Adam Hansen ligt het gevaar op de loer, vertelt hij aan Velon.

Hoewel de rit tussen Florence en Bagno di Romagna niet bol staat van de reuzencols, moeten de renners twee bergen van de tweede en twee van de derde overleven. Volgens Hansen kan dit wel eens de zwaarste rit van de gehele Giro zijn. “Als het profiel van een etappe écht moeilijk is, kiest iedereen voor zijn eigen tempo. Maar wanneer het zoals vandaag niet super lastig is en iedereen erbij probeert of kan blijven, is het een zware koers. Je kunt heel veel schade toebrengen als de vroege vlucht niet wegraakt of standhoudt. De etappe van vandaag kan echt een nachtmerrie zijn.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

KissMyAce 17 mei 2017 om 10:18

Ja, 17 grote rondes op rij is geen nachtmerrie….

Koel 17 mei 2017 om 10:22

Het wordt een nachtmerrie of een daghengst, we zien wel….

Abdoe 17 mei 2017 om 10:24

Nou, nou, nachtmerrie, na 1291 grote ronden op rij schrik je toch niet meer van zo’n etappetje.

Vinyakke 17 mei 2017 om 10:26

Voor de start van de Giro beweerde LTS dat bij de aanduiding van 9 namen voor grote rondes steeds de aanwezigheid van Hansen geëvalueerd wordt. Ik vraag mij toch een beetje af op basis van wat dan hij er steeds bij is. Zelf presteren is er al enkele jaren niet meer bij. Een kopman hebben ze daar ook niet echt (voor Greipel hebben ze daar andere renners). In plaats van aan een nachtmerrie te denken moet zijn hoofd bij een ontsnapping zitten! Hij mag me graag verbazen maar ik zie niet echt zijn meerwaarde in deze giroploeg.

robotour 17 mei 2017 om 10:28

Hansen zelf op zijn oude dag nog in de aanval vandaag?

lnnrt 17 mei 2017 om 10:28

Over die 17 grote rondes op een rij, ik snap dat wel van Adam Hansen. Hij is Australiër en begint zijn seizoen in Europa standaard in P-N of T-A. Dus begin maart en is telkens klaar na de Vuelta. Dat is precies een half jaar in Europa, kan die de andere helft mooi thuis zijn. Bovendien is hij in een grote ronde als knecht van een sprinter van grootste waarde voor z’n ploeg. In dat half jaar Europa rijdt hij dan ongeveer twee keer een week, plus drie keer drie weken, is 11 weken koers.

Ab Normaal 17 mei 2017 om 10:36

@Vinyakke
Klopt. Hansen is zo’n beetje de man die het meeste geld verdient met het motto “meedoen is belangrijker dan winnen”.
En bij Lotto Soudal werken ze er kennelijk aan mee.
Sommige gaan voor het klassement, andere voor de bergtrui of etappe overwinningen, weer anderen voor de puntentrui, en Hansen voor zoveel mogelijk deelnames op een rij.
Hij is inderdaad geen wagon in de sprinttrein, heeft geen klassement renner om voor te knechten en is ook geen beruchte rittenkaper.
Ik heb dus ook echt geen benul waarom de beste man altijd mee mag…

Sephiroth 17 mei 2017 om 10:39

omdat het reclame is. Elke ronde krijgt hij aandacht, zonder ook maar iets te doen (los van uitrijden). Hij staat garant voor een basis niveau media aandacht waar de rest voor moet werken en geluk moet hebben (of pech).

Daarnaast knecht hij gewoon zonder mopperen, kan ook geen kwaad :)

Secondant 17 mei 2017 om 10:47

@ Ab normaal, @Vinyakke

Wel eens gezien hoeveel werk Hansen opknapt voor pakweg een Greipel? Natuurlijk kan een andere renner dit wellicht ook, maar Hansen heeft zo veel ervaring dat hij op andere renners gewoon een streepje voor heeft. Daarnaast in die 17 grote rondes heeft hij twee ritzeges gepakt (1x Giro, 1 x Vuelta).

vanuit de kantlijn 17 mei 2017 om 10:49

Thuis voor Hansen is geloof ik op een berg in Tsjechie….

teunster 17 mei 2017 om 10:58

Secondant, precies. Wat een gewauwel hier weer zeg! Twee etappes is niet niks en verder doet hij gewoon zijn werk wat je niet altijd ziet. Zoals 98% van het peloton!

Wheely 17 mei 2017 om 11:06

Nuttige renner die een schat aan ervaring en publiciteit meebrengt, wat wil je nog meer.

Ab Normaal 17 mei 2017 om 11:06

@Secondant
Ja, en die ritzeges waren al een tijd geleden. Hij mag me verbazen, maar ik geloof gewoon niet dat ie dat nog eens kan. Prima als ze hem meenemen als algemene knecht, maar het lijkt alsof Hansen per se mee “moet” omdat hij zoveel rondes achter elkaar heeft gereden.
Dat is mijn punt. Ik beweer niet dat hij niet kan fatsoenlijk kan fietsen.

girardengo 17 mei 2017 om 11:06

@teunster
Zeg dat wel…zucht

NumberSeventeen 17 mei 2017 om 12:03

Het is altijd een goede renner om mee te nemen omdat hij heeft bewezen weer werk op te kunnen knappen en de ronde uit helemaal uit rijdt. Veel nuttiger dan een andere knecht die ergens in de tweede week af haakt omdat de bergen toch net iets te hoog zijn of omdat die zich gaat voorbereiden op een andere koers. Hansen fiets momenteel om te knechten in een grote ronde, en dat is heel wat waard.

Daarnaast kan wat publiciteit natuurlijk ook wat waard. Hij heeft stiekem heel wat fans.

chasse patat 17 mei 2017 om 12:25

Tja, alsof Lotto investeert in een Cult-figuur???!!! Als je ervaring serieus neemt, dan verdient Hansen alle respect!

Rondo 17 mei 2017 om 12:39

Als Hansen het zegt dan is het zo. Wedden dat er hard gereden gaat worden en er weer verschuivingen in het AK komen?
Maak je borst maar nat.

Polleke 17 mei 2017 om 13:00

Die Hansen fietst gewoon als hobby, hij is al heel jong schatrijk geworden met het ontwikkelen van apps, nog voor iemand wist wat dat eigenlijk was…

Vinyakke 17 mei 2017 om 13:48

Hier zitten toch enkele zuurpruimen hoor. In België zeggen we ‘snel in hun gat gebeten’. Mogen wij ons dan niet afvragen voor wie Hansen dan precies zo moet knechten? Ik zou hem Dumoulin zijnde graag bij in de ploeg hebben maar hij rijdt bij LTS hé! Denk niet dat Monfort iemand nodig heeft en in de sprinttrein voor Greipel heb ik hem nog niet (veel) zien rijden deze Giro. Op kop sleuren in de vlakke etappes, tja . Als daarvoor een jongere zijn plaats moet afstaan… En die 2 etappe-overwinningen dateren uit een andere tijd, toen was Hansen nog een rasaanvaller. Die Hansen mag van mij ook alle grote rondes rijden!!!

Pizzi 17 mei 2017 om 13:57

Goede renner! Snap niet helemaal waar die ‘gemekker’ vandaan komt.

nederbelg 17 mei 2017 om 14:28

@polleke
Eigenlijk heeft zijn familie fortuin gemaakt met verband en pleisters van het merk Hansaplast. Als ze aan het huidig tempo blijven vallen, is zijn bedje helemaal gespreid.

Rondo 17 mei 2017 om 18:31

Hansen is blij dat de rondes weer begonnen zijn. In de winter leeft hij in een grot in de bergen als schoenmaker, zonder te eten.

Headlines

Materiaalzone

Populair