Hammer Series ook naar Hongkong

dinsdag 3 april 2018 om 10:59
Hammer Series ook naar Hongkong

De Hammer Series breidt uit naar Hongkong. De vernieuwde wedstrijdformule krijgt daarmee na het Noorse Stavanger (22-24 mei) en Limburg (1-3 juni) een derde editie.

“We waren verrast door de aandacht en het enthousiasme vorig jaar. De teams namen de wedstrijden ook heel serieus. De renners gingen alle dagen vol gas”, zegt directeur Graham Bartlett van de Hammer Series tegen het ANP/Reuters. “We willen het wielrennen nog aantrekkelijker maken voor een breed publiek.”

Op initiatief van Velon is vorig jaar in Limburg een nieuwe serie wedstrijden geïntroduceerd, waarin enkele spannende ingrediënten uit het baanwielrennen gekopieerd zijn naar de weg. Het driedaagse evenement bestaat uit een klim- en sprintwedstrijd en een ploegenachtervolging. De beste ploeg wint het eindklassement.

De Hammer Series Hongkong zal op zondag 14 oktober plaatsvinden en maakt onderdeel uit van fietsfestival Sun Hung Kai Properties Hong Kong Cyclothon. In tegenstelling tot de edities in Limburg en Stavanger telt Hammer Series Hongkong maar één wedstrijddag.

Dit artikel delen:

14 Reacties

AZH 3 april 2018 om 11:00

Ik vraag me af of er met drie edities in een jaar niet een overkill aan Hammer series is.

Verweggistan 3 april 2018 om 11:52

En het concept is ook nogal vaag met die punten en geen individuele winnaars. En die compleet mislukte ploegentijdrit. Dus eerst nog een beetje bijschaven voordat je het gaat uitbreiden lijkt mij niet verkeerd.

KnightBiker 3 april 2018 om 12:02

welke worldtour ploeg gaat daar naar toe als het niet in functie staat van een world-tour wedstrijd of trainingskamp later of eerder die week? Synergie zoeken met bestaande wedstrijden is wat ik zou proberen: iets dat aansluit bij de Canadese Worldtour races of een versie in Nieuw Zeeland na de Herland Sun Tour lijkt mij logischer.

kelderfan 3 april 2018 om 12:04

Die jongens zijn toch al in China. Dan maakt zijn extra rondje toch niets uit.

Elvs 3 april 2018 om 12:36

Eens met Verweggistan. Zeker die Team tijdrit was één grote chaos. Lijkt me beter als ze daar eerst iets op verzinnen. Verder was het best leuk om te kijken, maar die mij maar gewoon een mooie klassieker.

Hensie 3 april 2018 om 13:08

Ik zal ongetwijfeld een enorm conservatieve zeurpiet zijn, maar wat precies is de toegevoegde waarde van de Hammer Series? Begrijp daar dus helemaal niks van.

Romāns Vainšteins 3 april 2018 om 13:11

Gaan ze ook nog een 100-mtr-op-achterwiel-met-kegeltje-slippen-op-finish pushen ?

Vraag me af wie nou echt warm wordt van dit gedoe om het gedoe

tricoloor 3 april 2018 om 13:33

Vorig jaar ontzettend van genoten, dus ik kijk ernaar uit!

arjando.ooms 3 april 2018 om 13:42

Was vorig jaar leuk en spannend om te zien. Voor mij van toegevoegde waarde op de kalender. Eens met de stelling dat het handig is om synergie te zoeken met bestaande wedstrijden. Hammer series down under of er naast in januari, Hammer series Canada rond die koersen, Hammer series zuid-Amerika in februari, etc.

Polleke 3 april 2018 om 14:03

Oktober ? Hong Kong ? Lijkt me niet de juiste tijd en plaats om nog een strak deelnemersveld samen te krijgen…

Poeksel 3 april 2018 om 14:10

Het concept kan zeker verbeterd worden, de ploegentijdrit was genant. Desondanks heb ik genoten van de wedstrijden, dus ik hoop dat het blijft bestaan en ben benieuwd hoe goed Betancur is dit jaar!

Tinkerbell 3 april 2018 om 14:10

Hongkong-Guangxi lijkt me wel te doen. Vraag is vooral wie er zin hebben zo laat in het seizoen nog te koersen.

HoofdIsVrij 3 april 2018 om 14:22

@Polleke
Dan is de ronde van Guangxi (Worldtour) daar.

Alle suggesties hierboven om synergie met bestaande wedstrijden te zoeken… dat wordt in deze dus gedaan.

Mwielerfan 3 april 2018 om 23:59

Als je van wedstrijden die achteraf door de jury beslist worden houd is het concept echt top. Eerst die idioot oneerlijke ploegenachtervolging fixen, anders hoop ik op een snelle en financieel pijnlijke dood voor deze grap

Headlines

Materiaalzone

Populair