Halvorsen gaat met Quick-Step Floors en Sky op trainingskamp

Halvorsen gaat met Quick-Step Floors en Sky op trainingskamp

foto: Sirotti

donderdag 24 november 2016 om 17:22

Kristoffer Halvorsen gaat in december en januari met Quick-Step Floors en Sky mee op trainingskamp. De beloftenwereldkampioen is door beide ploegen uitgenodigd en heeft de invitaties geaccepteerd. De 20-jarige Noor blijft in 2017 bij Joker-Byggtorget.

Nog een jaar op Continental-niveau
Halvorsen liet kort na zijn wereldtitel in Doha (Qatar) al weten dat hij komend seizoen bij zijn huidige Noorse Continental-ploeg zou blijven. Desondanks heeft hij het aanbod van Quick-Step Floors en Sky aanvaard, vertelt hij aan het Noorse ProCycling. “Het is een mix van enthousiasme en angst”, vertelt Halvorsen. “Meedoen aan zo’n trainingskamp is voor mij buiten mijn comfortzone treden. Maar je moet dit soort zaken in je rugzak stoppen. Ik ga er vooral kijken hoe zij bepaalde zaken aanpakken en om er een gevoel voor te krijgen. Ik zal er niet langer zijn dan twee of drie dagen.” Zijn ploegleider én zaakwaarnemer Gino Van Oudenhove vond dat zijn poulain deze unieke kans niet mocht laten lopen.

‘Halvorsen heeft iets weg van Cavendish’
De talentvolle sprinter gaat in december eerst op trainingskamp met zijn eigen ploeg. Naderhand blijft hij op Mallorca, want Sky heeft daar ook een trainingskamp. Op voorspraak van ploegleider Gabriel Rasch, mag diens landgenoot Halvorsen ruiken aan het grote werk bij Sky. “Na het WK heb ik Sir Dave Brailsford gebeld of we Kristoffer niet konden uitnodigen voor ons trainingskamp. Brailsford zei toen ‘ja’. Halvorsen heeft speciale kwaliteiten. Hij heeft een extra versnelling in huis. Hoewel het een grote stap is van de U23-categorie naar de profs, doet hij me denken aan Mark Cavendish en vergelijkbare sprinters”, legt Rasch uit. In januari sluit hij in Dénia aan bij het trainingskamp van Quick-Step Floors.

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 24 november 2016 om 18:25

Ff wennen nog hoor, dat ‘Floors’.

Het schijnt dat de Noor recent een boekje heeft gelezen, waarin wordt beschreven hoe het er tijdens dat soort trainingskampen aan toegaat…

Laatste man 24 november 2016 om 18:42

Ter aanvulling. Lotto NL-Jumbo had hem voor het WK al een contractvoorstel gedaan. Kans is dus helaas met deze nieuwe interesse miniem dat hij daar volgend jaar heen gaat. Stond in hetzelfde verhaal ;)

Covadonga 24 november 2016 om 19:42

Ik denk dat hij meer weg heeft van Kristoff, een sterke sprinter dus.

Mark 25 november 2016 om 10:17

Het lijkt mij idd meer een machtssprinter dan iemand het van zijn explosieve acceleratie moet hebben.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair