Guillaume Martin wint slotrit Limousin, eindzege voor Alexis Vuillermoz

Guillaume Martin wint slotrit Limousin, eindzege voor Alexis Vuillermoz

foto: Marcel Koch

vrijdag 18 augustus 2017 om 16:55

Guillaume Martin heeft een indrukwekkende dubbelaanval met ploeggenoot Jérôme Baugnies succesvol afgerond in de slotrit van de Tour du Limousin. De twee renners van Wanty-Groupe Gobert kwamen hand in hand over de finish. Daarachter sprintte Mathieu van der Poel naar de derde plek. Alexis Vuillermoz eist dankzij bonificatieseconden de eindzege voor zichzelf op.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Een opvallende naam in de vroege kopgroep; Mathieu van der Poel sprong mee met Benoît Cosnefroy. Het peloton hield de twee binnen handbereik en pakte de vlucht honderd kilometer voor de finish terug. In de tussentijd had Van der Poels ploeggenoot Philipp Walsleben wel belangrijke punten gepakt voor zijn bergtrui.

Een nieuwe aanval volgde van twee Wanty-Groupe Gobert-renners. Guillaume Martin en Jérôme Baugnies pakten drie minuten. AG2R La Mondiale mende het peloton en maakte het gat iets kleiner. Direct Energie hielp een handje mee, maar dat kwam te laat. De twee leiders hielden hun voorsprong vast en kwamen gezamenlijk over de streep, die Martin als eerste passeerde.

Daarna was het wachten op nieuws over de eindwinnaar. Alexis Vuillermoz, die voorafgaand aan de rit vier seconden achterstand had op Elie Gesbert, had onderweg namelijk bonificaties gepakt. Dat bleek genoeg om de leiderstrui over te nemen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Tuubke 18 augustus 2017 om 16:58

Tweede keer deze week dat MvdP de pelotonsprint wint. Met een ploeg die kopgroepen kan liquideren, zou hij misschien wel overwinningen hebben kunnen pakken.

Borsje 18 augustus 2017 om 17:26

Mathieu prima in orde. Eindelijk -zo lijkt het toch- weer een keer een normale/gewenste zomerperiode af kunnen werken c.q. aan het afwerken alvorens het veld in te duiken.

TeamNL 18 augustus 2017 om 17:27

Hand in hand over de finish… Strijdt toch gewoon om die zege.

Die Martin ligt nog een jaar vast bij Wanty, toch wel een interessante renner voor bepaalde ploegen.

mat123 18 augustus 2017 om 17:39

Van der Poel toch duidelijk meer puncher/sprinter dan klimmer.

Leukefans 18 augustus 2017 om 17:43

Straf nummer van de twee Wanty-heren en fijn dat de immer aanvallend ingestelde Martin eens wint, interessante kerel!

Verweggistan 18 augustus 2017 om 21:12

Goede ronde trouwens ook van van Ginneken, iedere etappe voorin en 12e in het klassement.

Chaba 18 augustus 2017 om 22:06

VdP klaar voor het veldrit seizoen! Van Aert, pas maar op!

Pantani77 18 augustus 2017 om 22:42

Mat123 Kun jij mij please eens vertellen hoe oud matthieu is???

schipperaar 18 augustus 2017 om 22:52

@mat
Hii zat bij de wereldtop mtb wat naast geconcentreerd afdalen alleen maar klimmen is, topper voor LBL maar ook PR, dagje uit voor hem.

Wheely 18 augustus 2017 om 22:56

Wel knap dat VdP eerst in de vroege vlucht zit en later dan de pelotonsprint voor de derde plek wint, dat maak je toch zelden mee. Valt mn bek van open.

Headlines

Materiaalzone

Populair