Guillaume Boivin kroont zich tot Canadees wegkampioen

zondag 12 september 2021 om 09:22
Guillaume Boivin kroont zich tot Canadees wegkampioen

foto: Cor Vos

Guillaume Boivin heeft zaterdag voor de derde keer in zijn carrière de Canadese wegtitel gegrepen. De 32-jarige renner van Israel Start-Up Nation kwam in St-Georges met grote voorsprong over de finish.

Boivin mocht na een succesvolle solo het zegegebaar maken. De ervaren renner was eerder in 2009 en 2015 al eens de beste van zijn land en mag nu opnieuw een jaar de Canadese kampioenstrui dragen. Antoine Duchesne, de kampioen van 2018, kwam als tweede over de streep en veroverde op tweeëneenhalve minuut een zilveren medaille.

De bronzen plak ging naar de onbekende Derek Gee van het bescheiden XSpeed United Continental. Titelverdediger Adam de Vos was dit jaar niet van de partij. De 27-jarige renner van Rally Cycling is momenteel namelijk in Europa voor de Ronde van Luxemburg. Deze meerdaagse rittenkoers begint dinsdag en eindigt op zaterdag 18 september.

Winnaar Boivin stond dit jaar onder meer aan de start van Tirreno-Adriatico, de rondes- van Romandië en Zwitserland en de Tour de France. In de Benelux Tour wist Boivin zich vervolgens klaar te stomen voor het Canadees wegkampioenschap.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jacco van Stierop 12 september 2021 om 17:55

Hieruit leid ik af dat de Amerikaans continentaal kampioenschappen op een ander tijdstip worden verreden.
De kalender-commissie heeft nog wel wat werk te doen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair