Guarnier blijft twee jaar langer bij Boels-Dolmans

Guarnier blijft twee jaar langer bij Boels-Dolmans

foto: Sirotti

dinsdag 30 augustus 2016 om 16:17

Megan Guarnier heeft haar aflopende contract met Boels-Dolmans verlengd tot en met 2018. De 31-jarige Amerikaanse is bezig aan een uitstekend seizoen, met eindoverwinningen in de Tour of California en de Giro Rosa. Daardoor is ze in de Women’s WorldTour niet meer te achterhalen.

Trots
De Amerikaans kampioene is blij dat ze langer in Nederlandse dienst rijdt. “Toen ik me in 2014 bij Boels-Dolmans voegde, zag ik mezelf als allrounder. Ploegleider Danny Stam vond dat ik meer in mijn mars had en heeft met ertoe gezet om mijn potentieel te realiseren. Dit team heeft een erg speciale sfeer de laatste jaren, wat gezorgd heeft voor collectieve en individuele successen. Danny wilde het beste team ter wereld en is daarin geslaagd. Er is talent en oog voor tactiek voor nodig, alsmede geduld om de juiste groep meiden te bouwen voor dat ene doel. En ik ben er trots op dat ik daar deel van uit mag maken.”

Naast Guarnier, staan ook wereldkampioene Lizzie Armitstead, olympisch kampioene Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Karol-Ann Canuel, Amalie Dideriksen, Nikki Harris en Christine Majerus onder contract bij Boels-Dolmans voor 2017. Ellen van Dijk vertrekt in ieder geval, want zij tekende onlangs een verbintenis bij Liv-Plantur.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair