Groves maakt gebruik van vroege aanzet Evenepoel: “Dat was een groot voordeel voor mij”
foto: Cor Vos
zondag 17 september 2023 om 20:12

Groves maakt gebruik van vroege aanzet Evenepoel: “Dat was een groot voordeel voor mij”

De Vuelta a España 2023 kreeg een spetterend slot met Kaden Groves als glorieuze winnaar. De Australiër van Alpecin-Deceuninck sprong mee met een kopgroep van zes, die het peloton nipt voor wist te blijven. “Ik wilde winnen en het groen houden, maar dit was totaal niet mijn intentie”, zei hij in het flashinterview na afloop.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Groves droeg de groene trui, maar was nog niet honderd procent zeker van de zege in het nevenklassement. Remco Evenepoel kon hem in theorie nog voorbijgaan. “Remco was nog een bedreiging, dus ik wist dat hij wilde gaan. Niet voor de trui, maar om de rit te winnen. Ik moest hem volgen. Edward (Planckaert, red.) hielp mij om het gat met hem te dichten”, aldus Groves.

En zo belandde Groves in een kopgroep met naast Evenepoel ook Filippo Ganna, Rui Costa, Lennard Kämna en Nico Denz. “De finale was interessant. Ik wilde de rest niet op sleeptouw nemen in de laatste kilometer om zo mijn sprint te behouden. We keken allemaal naar elkaar Het peloton kwam daardoor wel terug, maar ik vond nog dat beetje extra in de sprint. Dat Remco op 500 meter van de streep begon, was ook een groot voordeel voor mij.”

Aldus sloot Groves zijn Ronde van Spanje af met zijn derde ritzege en het groen. “Dat is heel speciaal”, zei hij over het winnen van het puntenklassement. “Ik moet de ploeg bedanken. Dit was niet mogelijk zonder hen. Deze zege, van de trui en de rit, betekent heel veel voor mij.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
17 september 2023 20:14
Ontwikkelt zich echt tot een leuke renner. Hij is meer dan enkel een spurter.
17 september 2023 20:17
Heel mooi dat de winnaar alsnog uit de kopgroep kwam. Prachtig dat er renners zijn die met open vizier durven koersen, ook al zouden ze zich perfect kunnen verstoppen (of meegaan maar niet meerijden). Zal ook wel wat hebben meegespeeld in Remco's alles of niks op 500m van de meet: ofwel ik, ofwel iemand uit de kopgroep die nog uit m'n wiel kan komen.
17 september 2023 21:21
Groves, Philipsen, VdP...
Ik had gedacht dat ze Merlier misschien zouden missen, maar niets is minder waar. Groves wat mij betreft echt een openbaring als sprinter+: die kan ook mee als het wat lastiger is, itt de Merliers of Jakobsens van deze wereld.
17 september 2023 20:20
Echt mooi gedaan, iets meer dan alleen een sprinter!
18 september 2023 07:34
Bij Alpecin hebben ze toch een neusje voor snelle en sterke mannen, meer dan Van der Poel alleen. Dat hebben ze goed gedaan, ook weer met Groves. Veel winnen met een vrij beperkt budget. Er zullen heel wat andere ploegen jaloers op mogen zijn.
18 september 2023 10:19
De
18 september 2023 10:20
De concurrentie voor Groves was niet bijzonder groot, denk dat ie in de Tour niet aan een overwinning was gekomen. Maar toch, 3x winnen in grote ronde is petje af
17 september 2023 20:19
Schijnt dat hij Robbe graag zou ruilen voor REV.

Al leek het haast dat hij REV moest laten rijden.

edit wf: houd het netjes
  17 september 2023 20:42
  Wat naar voor je dat je zo zuur in het leven staat en niet kan genieten van een mooie etappe waarin enkele toppers het amusement verzorgen. Een goeie tip is dan om te kijken naar korfbal, daarin worden we steevast wereldkampioen, kan niet missen, en de Belgen vaak nobele tweede.
  17 september 2023 20:53
  Te begrijpen dat je zo reageert. Op die ene rit na waar waar Poels won zullen het maar saaie ritten voor jou geweest zijn, vanwege geen Nederlander te bespeuren. Onverdraagzaamheid... ´t is een lastig beestje he en ik denk niet dat je er ooit nog van af geraakt.
  17 september 2023 21:17
  Xistnc, smaakt je eten steeds bitterder? Vergrijzen de kleur om je heen? Het hoeft niet altijd anti te zijn, kies eens voor pro!

Reacties zijn gesloten.