Groves sprint ondanks pech naar nieuwe ritzege in Catalonië, Evenepoel maakt koers

zaterdag 25 maart 2023 om 16:48
Groves sprint ondanks pech naar nieuwe ritzege in Catalonië, Evenepoel maakt koers

foto: Cor Vos (archief)

De zesde etappe van de Ronde van Catalonië is gewonnen door Kaden Groves. Nadat een agressieve Remco Evenepoel en Primoz Roglic in de laatste tien kilometer waren ingerekend, eindigde de rit in een sprint van een uitgedund peloton. Groves, die in de ultieme slotfase nog af kreeg te rekenen met materiaalpech en de fiets van ploeggenoot Xandro Meurisse overnam, was in die sprint te snel voor Bryan Coquard en Ide Schelling.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De voorlaatste rit van de Ronde van Catalonie ging over een afstand van ruim 174 kilometer van Martorell naar Molins de Rei. Op een kleine dertig kilometer van de finish lag de top van de Alt de la Creu d’Aragall (5,6 km aan 6,1%), maar daarna was het over dalende dan wel vlakke wegen naar de finish. Het leek op voorhand geen rit waar Remco Evenepoel klassementsleider Primoz Roglic nog in de verlegenheid kon brengen. 

Niet lang nadat het peloton Martorell verlaten had, ontstond er een kopgroep van vier. Mattia Cattaneo, ploeggenoot van Remco Evenepoel bij Soudal Quick-Step, had het gezelschap van Kevin Colleoni, Andreas Kron en Torstein Træen. Het kwartet reed zo’n twintig kilometer in het offensief, maar kreeg uiteindelijk niet de zegen. Nadat de geloste Colleoni eerst al werd gegrepen, volgde een algemene hergroepering. Daarna probeerden Sylvain Moniquet (Lotto Dstny) en Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) het met z’n tweeën.

Kron, Træen en Cattaneo – foto: Cor Vos

Het Belgische duo kreeg echter ook geen ruimte van Jumbo-Visma, dat de teugels strak in handen hielden. Zij reden het gat dicht naar de twee en bleven vervolgens het tempo hooghouden tot de eerste tussensprint van de dag. Daar was klassementsleider Primoz Roglic te snel voor Remco Evenepoel, waardoor de Sloveen één bonificatieseconde meer pakte dan zijn concurrent. Het verschil in het virtuele klassement liep zo op tot elf tellen.

Het bleef vervolgens aanvallen regenen, maar niemand kwam in deze fase weg. Wel was er een ander belangrijk koersfeit te melden: Egan Bernal kwam samen met enkele andere renners ten val en moest de wedstrijd verlaten. Zo’n twintig kilometer later, met nog zeventig kilometer voor de boeg, ontstond er dan toch weer een kopgroep. Geoffrey Bouchard, Carlos Verona, Fausto Masnada, Simone Velasco, Jonas Gregaard en Oscar Onley zouden met een kleine voorsprong beginnen aan de Alt de la Creu d’Aragall.

Aanval Evenepoel
Op die beklimming werden de zes echter al snel weer ingerekend, waarna we een aanval zagen van Marc Soler. De Spanjaard zou als eerste bovenkomen, maar wat daarachter gebeurde was nog interessanter. Remco Evenepoel, de nummer twee van het klassement, trok net voor de top ten strijde. Leider Primoz Roglic was alert en zat direct in het wiel van de wereldkampioen. De twee kwamen samen boven en gingen in de achtervolging op Soler.

Evenepoel op kop, Roglic in het spoor – foto: Cor Vos

Met nog goed twintig kilometer voor de boeg kwamen de twee bij Soler en twee kilometer later hadden ze de klimmer van UAE Emirates alweer achtergelaten. Dat kwam overigens volledig door het werk van Evenepoel, want Roglic reed geen meter op kop. Voor de kopman van Jumbo-Visma hoefde het niet zo nodig. In eerste instantie bleef Evenepoel stoïcijns doorkachelen, waardoor het verschil met het achtervolgende pelotonnetje lange tijd boven de twintig seconden bleef.

Sprint met een uitgedunde groep
Op een gegeven moment vond Evenepoel het genoeg geweest en liet hij – hoofdschuddend – het tempo zakken. Zo werden de twee met nog een kleine tien kilometer te gaan weer in de kraag gevat. Een uitgedund peloton zou gaan sprinten om de zege, al was het nog wel de vraag of Kaden Groves – de winnaar van donderdag – zich in die sprint zou kunnen mengen. Hij moest vanwege mechanische pech op drieënhalve kilometer van de streep van fiets wisselen.

De Australiër wist zich echter terug te knokken en mee te sprinten, nadat ploeggenoot Xandro Meurisse zijn fiets afstond. Meer nog, Groves wón de sprint. Hij verwees Bryan Coquard en Ide Schelling naar de plekken twee en drie. Remco Evenepoel werd nog vijfde.

Lees ook:
Evenepoel heeft begrip voor niet meerijdende Roglic: “Maar het is wel jammer”

Dit artikel delen:

163 Reacties

Wheely 25 maart 2023 om 16:55

Evenepoel heeft in Roglic duidelijk zijn kryptonite gevonden. Eindelijk een renner die hem niet laat rijden en gewoon in het wiel gaat zitten.

28
poeskescherens 25 maart 2023 om 16:59

En dat is kennelijk een mooie manier van koersen? Je hoopt op een Ronde van Vlaanderen waar twee renners in het wiel van MvdP gaan hangen om het af te ronden in de sprint, want dat is namelijk slim koersen. Triest.

-23
Limal 25 maart 2023 om 17:02

Kan morgen wel nog leuk worden! Wie zou er met het beste gevoel gaan slapen – Roglic die Evenepoel met succes neutraliseerde, of Evenepoel die na die aanval nog de tussensprint won en ook in de eindsprint* korter eindigde?

(*Jep, in de eindsprint moest het voor Roglic natuurlijk niet meer toen hij drie man over REV zag gaan)

4
Het Luipaard van Lent 25 maart 2023 om 17:02

MvdP is dan wél zo slim om niet door te rijden vermoed ik. Al zat Wout gisteren ook de laatste 5km heerlijk in het laatste wiel.

5
Killco 25 maart 2023 om 17:03

Nee want dan is het van belang om voor de achtervolgers te blijven. Roglic had daar nu geen enkel belang bij

2
debarreman 25 maart 2023 om 17:04

RvV is volgende week.

2
Wheely 25 maart 2023 om 17:09

@poeske
Feit is dat als Roglic hier niet mee had gedaan dat het dan de grote Evenepoel show geworden was waarin hij elke rit had kunnen winnen met een lullig gedemotiveerd peloton er achter zoals we zo vaak hebben kunnen zien. T ketje is gewoon beresterk waarvoor credits maar wat Roglic doet is wel precies de manier om de strijd er mee aan te gaan. Alleen maar mooi.

7
Chippen 25 maart 2023 om 17:13

@poeskescherens

we herinneren ons allemaal nog goed dat vorig jaar de collectieve wielerflits loftrompet werd geblazen toen girmay zijn giro-rit telkens doorbracht in het wiel van van der poel

de adoratie waaronder girmay toen bedolven werd, illustreert de rechtlijnigheid van de doorsnee wielerflitser

9
KopOverKop 25 maart 2023 om 17:38

De hysterisch zieke treurnis vind je alleen bij bepaald met een WuytsVanGucht virus geïnfecteerde medelanders zoals ons PoeskeScherens.

Dit is een prof sport. Geld, inkomen wat bepaald wordt door in beeld zijn en winnen. Daar hoort bij jezelf aanpassen na vermogen ten einde een vruchtbare loopbaan te hebben.
Geen enkele prof die genoegzaam zijn altijd mooie koersen viert terwijl hij met hooguit modaal loon en paar bonusjes het leven door moet bikkelen op een werkvloer uit armoede.
Zullen dan allemaal zeggen, had ik maar slimmer gekoerst.

PS jouw opmerking mbt RVV tekent je Calimero brein. Omdat een Sloveens top coureur naar vermogen koerst en uw idool niet aan overwinning helpt moet in andere koers een andere topper maar verliezen terwijl die juist altijd aanvalt. Overigens moest ons Wout gisteren al eens meer volgen.

Hoe triest en dramatisch een verdorven volksgeest gefermenteerd kan zijn door dit virus.

3
Olly 25 maart 2023 om 17:46

Tenenkrommend heb ik in het verleden zitten kijken waarbij belgen zaten te linkeballen, vervolgens de koers wonnen en dan werd er vanuit de vlaamse commentaarhoek gezegd “tactisch slim gereden”. Hetzelfde wordt er nu andersom gedaan, en het belgische slachtoffer laat met veel misbaar weten dat hij het er niet mee eens is. Er was idd geen reden voor PR om mee te draaien, behalve dan dat hij dan REV de kans gaf om dichterbij te komen inzet AK.
Ik zat te kijken naar wat er gebeurde, en dacht bij mijzelf. Wat een attractieve renner die REV, als hij nu inziet dat PR niet gaat overnemen omdat hij dit AK wil winnen en hij daar begrip voor toont dan stijgt REV in mijn aanzien en krijg ik wat meer sympathie voor hem. Vervolgens begint hij weer hetzelfde te doen als dat hij al vaker gedaan heeft. Ik vond het dit keer echt jammer, daarna laat hij de benen spreken en wint de tussensprint en bewijst hiermee het gelijk van PR.
REV laat dit soort gedrag achterwege en laat alleen je benen spreken, dan ben je straks niet alleen on de uitslagenlijsten een grote meneer.
Klasse van PR dat hij zijn kalmte weet te bewaren, ik denk dat ik er moeite mee gehad zou hebben.

6
HJ Vliet 25 maart 2023 om 23:57

@poeskescherens Deze Volta a Catalunya is een van de leukste koersen van de laatste jaren. Twee mannen strijden om de winst, ze leveren iedere dag spektakel. De oude man, Roglic, speelt wat met de jongen, Remco, en Remco mept terug, kan zich niet inhouden – mooi om te zien toch! Ik zit al dagen te genieten. Misschien wint Remco morgen wel de etappe en het rondje. Ik ben een fan van Roglic dus ik hoop dat hij wint, maar als we morgen weer zo’n mooie etappe krijgen lik ik mijn vingers af, wie er ook wint.

3
Tripodboom 25 maart 2023 om 16:59

Evenepoel gelooft nog in sprookjes en maakt daarbij weer veel te veel misbaar door maar voortdurend met zijn hoofd te schudden. Leuk is dan om te zien dat Roglic niet blikt of boost. Als hij niet snapt dat Roglic niet meerijdt had hij moeten blijven voetballen.

23
paul s 25 maart 2023 om 17:15

Precies, beetje huilie doen voor z’n Belgische lovers, om daarna weer snel z’n idool n handje geven

1
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:20

Denk dat de neutrale koersliefhebber er toch anders over nadenkt. Zelfs de neutrale commentators op Eurosport.

-8
Klaas Foppen 25 maart 2023 om 17:41

@Krist The Vanma dan heb je blijkbaar geen eurosport gekeken

5
Sijbrands 25 maart 2023 om 17:42

@krist: Karsten Kroon snapte het volledig en gaf Roglic groot gelijk

4
KopOverKop 25 maart 2023 om 17:43

REV is gewoon uitermate gedreven en wil samen wegblijven, dat mag en hoort dit spel bij. Net zo goed als Rogla mooi stoïcijns blijft, getekend door grotere ervaring kent hij zijn mogelijkheden die voor REV nog altijd een groot avontuur zijn.

Kun je ook van genieten.
Rogla weet dat mocht hij beter vol meedraaien op tempo REV wat hij kan dat hij dan in laatste kilometer er grote kans opgelegd wordt en wellicht tijd verliest.

4
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:58

@Klaas @Sijbrands Ik heb het over dat misbaar en die zogezegd arrogante maniertjes. Op Eurosport hadden ze er perfect begrip voor en brachten ze alleen maar hulde aan de wereldkampioen en zijn ingesteldheid.

-2
debarreman 25 maart 2023 om 16:52

Krijgt de bijdrage van Grote Plateau meer dan 25 duimpjes omlaag?

14
debarreman 25 maart 2023 om 19:45

Yes!

-47 om 19.44 uur.

Een nieuw record?

3
fietsvriend 25 maart 2023 om 16:56

Je kan niet zeggen dat Evenepoel geen aanwinst is voor het wielrennen – morgen wordt gekkenhuis

14
Wheely 25 maart 2023 om 16:58

Normaal al een spektakel in Barcelona. Morgen gekkenhuis inderdaad!

3
fietsvriend 25 maart 2023 om 16:59

Hou mijn hart vast – Evenepoel is een gifkikker. Als ze beiden maar heel over de streep komen en de beste mag winnen.

5
debarreman 25 maart 2023 om 17:01

Yep, morgen wordt nog leuker!

2
KopOverKop 25 maart 2023 om 17:46

Die gaat mogelijk vol op knallen.
Nog wat aanscherpen met oog op Giro wat hij met zijn jong sterk lijf kan. En om mischien toch Rogla te versmachten wat zijn mogelijke overwinning die dag des te mooier maakt.
Mooi karakter, mooie koersen. Ook en evengoed vandaag.

0
Dr op en dr over 25 maart 2023 om 16:57

Mooiste moment van de dag , “Het handje van Remco aan Primoz”.

Prachtig weer hoe Remco het lont in het kruitvat steekt. Eveneens prachtig hoe Primoz het uitspeelt…..

Laten we als fans hopen dat beide niks tegenkomen op hun weg richting Giro, en dat de concurrentie er ook nog een paar tandjes bij doet.

Kan niet wachten tot Mei …. :D

12
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:21

Zo is dat, drop.

1
Barry Batsbak 25 maart 2023 om 16:55

Zo sta je langs de kant en zo sta je op het hoogste treetje. Die Groves, knappe comeback.

11
Wheely 25 maart 2023 om 16:56

Adrenaline is a hell of a drug.

7
Poeksel 25 maart 2023 om 17:03

En dan reed ie ook nog op een te grote fiets! Erg knap.

6
Limal 25 maart 2023 om 17:15

Dat doet de vraag rijzen: zou Ewan al twee overwinningen meer behaald hebben dit jaar als hij op een grotere fiets had gereden? ;-)

6
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:10

Wheely heeft de Zwarte van Brakel afgelopen week gehoord bij aflevering Godfather van de Koers.

1
Barry Batsbak 25 maart 2023 om 18:14

Of Wheely heeft in het verleden Chapelle’s Show gekeken.

1
Wheely 25 maart 2023 om 19:52

Barry heeft het juist.

1
Barry Batsbak 25 maart 2023 om 20:24

F*ck your couch, Wheely.

0
HSV 25 maart 2023 om 16:57

Sterk werk van Grooves/Alpecin!
Ploeg draait weer lekker nu.

9
Albeijing Feeniks 25 maart 2023 om 17:00

Roglic wederom de slimste, de koelste. Evenepoel met een mooie en dappere poging. Had meteen moeten stoppen met trappen op de top met Roglic in het wiel. Dat smeken om over te nemen lol. Serieus?

8
RLM 25 maart 2023 om 17:04

Roglic die in het wiel zit bij zijn grote concurrent die 11 seconden achter staat is perfect te begrijpen. Evenepoel die zich alle kleuren is aan het ergeren op Roglic omdat hij niet overneemt is ook perfect te begrijpen. Voor iedereen die nu zit te zeggen dat Roglic alleen maar volgt, kijk eens de laatste etappe van de Ronde van het Baskenland van 2 jaar geleden.

Heel knap van Groves overigens. Moet redelijk wat scheldwoorden hebben geroepen op 4 km van de meet en dan nog terugkomen en de rit winnen is mooi. Werd wel geholpen door de jongens van TJV die op kop waren aan het rijden aan een tempo dat duizelingwekkend snel is voor een gewone mens maar een slakkengang voor een sprintvoorbereiding.

Zend Eurosport morgen Catalonië uit? Gister was het de E3 en dat kon ik al kijken op Sporza, zou leuk zijn om te kunnen switchen tussen de 2 want GW gaat ook een leuke koers worden denk ik.

8
fietsvriend 25 maart 2023 om 17:08

Die zondagrit van Catalonië eindigt altijd heel vroeg, tussen 1330u en 14.15u of zoiets

2
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:18

Zegt het niet veel, RLM, als je al naar een voorbeeld van 2 jaar geleden moet teruggrijpen?

-3
RLM 25 maart 2023 om 17:26

Ik kan anderhalf jaar geleden met Bernal nog herinneren in de Vuelta, en daarna heeft Roglic eigenlijk heel weinig gekoerst. Heeft hij vorig jaar niet redelijk wat oorlog gemaakt in Denain?

3
Marik 25 maart 2023 om 16:58

Zeer vermakelijke etappe gezien. Roglic en Evenepoel hebben de kijker volop spektakel gegeven. De maniertjes van Remco zijn weer terug en die sieren hem niet. Wat een kleine heethoofd is dat zeg.

7
Brent Verpaelst 25 maart 2023 om 17:03

Wat heeft Roglic exact bijgedragen aan het spektakel? Geen haat, hij heeft het volste recht om zo te koersen aangezien hij de leider is. En het is het volste recht van Evenepoel om dat niet leuk te vinden.

-1
Marik 25 maart 2023 om 17:06

Hij heeft bijgedragen aan een geïrriteerde REV en dat was een mooi spektakel.

3
Limal 25 maart 2023 om 17:08

"Please! Please! We've got twenty seconds!" Hij was zeker geïrriteerd dat Roglic niet wou meewerken, maar je kan niet zeggen dat REV het eerst niet netjes vroeg :-)

Na de tussensprint was er trouwens ook een moment waar ze elkaar een hand gaven en Roglic een klopje op de rug kreeg van Evenepoel. Een paar dagen geleden was er na de finish ook al zo'n momentje, die twee weten elkaar heus wel te waarderen.

5
Brent Verpaelst 25 maart 2023 om 17:10

Ik snap het niet, in je eerste post irriteer jij je daar net aan. @Marik

3
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:20

Marik is opnieuw op zoek naar goedkope commotie.

1
Marik 25 maart 2023 om 17:23

Ik heb het soms nodig om me goed te ergeren. Ook dat is entertainment.

2
KopOverKop 25 maart 2023 om 17:48

Maniertjes van REV. Jij ziet spoken die je kennelijk graag ziet.
Je bent jong en je wil wat, die drive mag hij tonen.

-2
Marik 25 maart 2023 om 20:43

Hij mag tonen wat hij wilt en ik mag daarvan vinden wat ik wil.

-1
KopOverKop 27 maart 2023 om 16:22

Klopt Marik, neem nog een slokje azijn, daar ga jij goed op.

0
YogiBear 25 maart 2023 om 17:06

Remco is nog jong en wil graag koersen en dat siert hem. Wat hij echter nog beter door moet krijgen is dat het niet alleen om kracht of snelheid of vorm gaat, maar ook om slimheid, strategie en tactiek. Als hij dat goe doorkrijgt, zal hij alleen maar meer winnen. Had hij vandaag niet doorgereden had hij wellicht net iets meer kracht over gehad en misschien wel derde geworden in de eindsprint.

7
Al Phila 25 maart 2023 om 17:42

REv had bij zijn overwinning gewoon verder uit moeten lopen op Roglic, iig meer dan 2 seconden voor hem finishen. Had hij zo slim geweest, dan was de situatie de laatste 2 dagen exact andersom, en had Roglic een konijn uit zijn hoed moeten toveren.

0
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:22

Ja, ja maar moeten… dat moet je ook kunnen.

Laat hem op zijn leeftijd maar lekker zo gedreven koersen, hij kan dat en is prachtig om te zien.

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2023 om 17:07

Jonge hond VS geslepen vos, niet voor het eerst noch voor het laatst

Wederzijds prima

7
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:13

Voorwaar eens treffend in duidelijke taal verwoord, Klakse af.

1
KopOverKop 25 maart 2023 om 17:07

Wat een nummer van Kaden Groves.
Slimme supergoed uitgevoerde wissel, kalm blijven,terugkomen en naar voren wurmen. [hoezo treintje] en het afmaken. Dik verdient.

7
Mark Zwolle 25 maart 2023 om 17:15

Mooi om Ide Schelling dit jaar zo mee te zien doen

7
Het Luipaard van Lent 25 maart 2023 om 16:52

Geweldige koers gezien. Roglic en Remco vermaken de kijker zeer, waarvoor dank!

6
Limal 25 maart 2023 om 16:56

Heerlijke strijd tussen beiden, als ze ook in de Giro zo aan elkaar gewaagd zijn kunnen we drie weken lang genieten!

4
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:20

Ik denk dat uw soortgenoot het Belgisch Poeseke daar anders over denkt.

1
Whyze Katje 25 maart 2023 om 23:58

Nog even als afsluiter van de dag gekeken, echt genoten van dat spel tussen Evenepoel en Roglic. Allebei sterk en dan een heerlijk psychologisch spel! Dat belooft voor de Giro. En dan Groves met z’n fietswissel op 3km en dan winnen! Mooie sport!

0
Sjon 25 maart 2023 om 17:17

Die overwinnig van Schelling gaat er wel komen dit seizoen!

6
Klootje Kriekeljon 25 maart 2023 om 17:32

WF bezoeken is de laatste tijd niet goed voor mijn Belgbeeld. Zo jammer.

6
Grote Plateau 25 maart 2023 om 17:35

@Klootje
Misschien ook eens je hersenbeeld laten nakijken als je een idee gaat vormen op basis van anonieme reaguurders op een irritant commercieel wielerwebvodje.

Alsof hier nooit Belgen, Astaners of woestijnfietsers zijn afgekraakt door andere marginalen.

-4
Klootje Kriekeljon 25 maart 2023 om 17:53

Stuur maar even een doorverwijsbriefje, dokter.

5
Man met de hamer 25 maart 2023 om 18:25

Helemaal mee eens, eerst die boeren die de verkiezingen winnen en dan die schuimbekkende zuiderburen alhier. Een mens zou de moed verliezen door minder.

2
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:26

irritant commercieel wielerwebvodje.

Groot plateau Hoe triest en immens zielig moet je zijn om dan toch telkens dat vodje op je apparaat te openen en alles aan te klikken en nog reageren ook.

Het WuytsVanGucht virus heeft zijn sloopwerk bij u al achter de rug.

1
Kopinkas 25 maart 2023 om 19:16

Dan ben je toch wel erg snel gebelgd…

2
Klootje Kriekeljon 25 maart 2023 om 20:21

Grappig dat je er over begint Kopinkas, de definitie van het werkwoord belgen. Grappig feitje.

1
Mooie Sjors 25 maart 2023 om 16:56

Opmaat naar een Giro à la 2019, waar Nibali en Roglic elkaar het wit uit de ogen keken en Carapaz er mee ging lopen?

4
Mr. Tornado 25 maart 2023 om 16:59

Pozzovivo for the win.

4
Dr op en dr over 25 maart 2023 om 17:14

@Mooie Sjors ….>

hahaha, het zou een stunt zijn van formaat …. :D

Ik hoop dat hij tijdig fit geraakt, want dan speel ik Jay Vine uit als winnaar. Die zie ik echt enorme stappen maken de aankomende twee jaar, en als “dark-horse” zou hij zomaar eens vriend en vijand kunnen verassen. (Ik ben z’n klimmen van de Vuelta nog niet vergeten, en Australisch kampioen tijdrijden wordt men ook niet vanzelf.)

5
Rode_Rick 25 maart 2023 om 16:51

Evenepoel laat zich wee van zijn beste kant zien. Het was al bijna 3 races geleden.

3
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:28

Bij jou daarentegen was het nog niet lang genoeg geleden.

0
KopOverKop 25 maart 2023 om 16:55

De jonge krachtpatser doet het kopwerk en dat begrijp ik volledig. Rogla weet dat meedraaien op dit tempo gunstiger uitvalt voor REV in de laatste kilometer.

Dus blijft Rogla volgen, dat is wielerennen. Je kracht verdelen om te kunnen winnen, niet volop meedraaien om te verliezen. Uiteindelijk weten ze dit beide en respect wordt er niet minder om.
Maar jongens, zoals groot verschil in E3 Saxo tussen de 3 en de rest zo ook hier tussen deze 2 en de rest.
Kan er prima van genieten van dergelijke klasse.

3
O59 25 maart 2023 om 17:03

Wieltjeszuigen van een angsthaas…

-23
KopOverKop 25 maart 2023 om 17:13

059. Wielrennen is geen 100 mtr sprint, atletiek.
Wanneer je niet begrijpt hoe wielrennen werkt en andere aspecten kunt onderscheiden die juist om verschillend tactieken vragen dan beter gaan kantklossen.

U is Vlaming zekers waarvan vele hysterisch worden mocht hun landsman niet winnen. Helaas heeft groot deel van mijn buren kast van deze “ziekte”

6
Polleke 25 maart 2023 om 17:23

Groves has the moves… dit is er eentje om lang te onthouden, winnen op de fiets van een ander… Eat that watt-freaks en performance Johnny’s… Grinta verslaat wetenschap altijd…

3
Limal 25 maart 2023 om 17:32

Groves has the groove!

3
TheBrickWall 25 maart 2023 om 18:16

Heel spijtig dat vrijwel alle bovenstaande reacties over de tweestrijd tussen Evenepoel en Roglic gaan (waarin beide heren door de verschillende kampen worden afgemaakt). Verder knap van Groves om op een nieuwe fiets, na op minder dan 4km van de streep teruggekeerd te zijn, deze sprint alsnog te winnen.

3

Wat een heerlijke middag weer. Maar toch vraag ik mij af is er dan niemand in de ploedleidersauto die in het oortje van Evenepoel uitlegt dat het niet meer dan normaal is dat Roglic niet meerijdt.

Ik moet denken aan Dumoulin tijdens de giro van 2017, de 18e etappe. De een na de andere demarreerde uit de groep maar Nibali en Quintana zaten vastgeplakt aan het wiel van Dumoulin. Dumoulin was overduidelijk gefrustreerd. Ik gok alleen als Evenepoel zoiets overkomt dat hij letterlijk ontploft van frustratie.

De ploegleiding moet Evenepoel ook even laten kijken naar de sprint van Roglic op het einde van de etappe. Op het moment dat Roglic zag dat er drie man over Evenepoel heengegaan waren, hield hij de benen stil. Terwijl Evenepoel met zijn krachten bleef smijten voor plek 5, wetende dat er geen boni’s meer te halen waren.

Dat soort acties gaat je opbreken tijdens een grote ronde. En helemaal als je volgend jaar tegen Pogacar de tour wilt winnen. Evenepoel is gewaagd aan Roglic maar tegen Pogacar is hij toch zeker een paar maatjes te klein en maakt hij alleen een kleine kans door het slim te spelen, zoals Vingegaard vorig jaar.

3
debarreman 25 maart 2023 om 16:52

Geen idee welk scenario Evenepoel voor ogen had.

Maar wel leuk dat de Giro al begonnen is.

2
Michael Bianchi 25 maart 2023 om 17:40

Wat een jankerd die Remco. Gedrag wat past bij zijn postuur.

2
girardengo 25 maart 2023 om 17:46

Want lichaamslengte voorspelt huilgedrag? Onzinnig vooroordeel natuurlijk.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone