Evenepoel heeft begrip voor niet meerijdende Roglic: “Maar het is wel jammer”

zaterdag 25 maart 2023 om 17:36
Evenepoel heeft begrip voor niet meerijdende Roglic: “Maar het is wel jammer”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel kleurde de finale van de zesde etappe van de Ronde van Catalonië. De wereldkampioen ging op de laatste beklimming van de dag in de aanval en kreeg klassementsleider Primoz Roglic mee. De Sloveen van Jumbo-Visma was niet zinnens om over te nemen, maar dat begreep Evenepoel wel, zei hij na afloop tegen Cycling Pro Net.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Evenepoel viel aan in de slotkilometer van de Alt de la Creu d’Aragall, op zo’n dertig kilometer van de finish. “We hadden vanochtend al het plan om aan te vallen. We wilden eigenlijk vanaf de voet van de klim vol gas aangaan, maar uiteindelijk reed een ander team al op kop om te controleren voor de sprint. Daarom wachtte ik tot de laatste kilometer. Daar deed ik een aanval zoals in Luik-Bastenaken-Luik, over de top van de beklimming en dan vol gas in de afdaling. Uiteindelijk had ik de verkeerde renner bij me. Nou ja, de verkeerde renner…”, lachte Evenepoel, doelend op Roglic.

“Hij is een heel sterke coureur. Als hij meewerkt, rijden we waarschijnlijk samen naar de streep. Want we hadden dertig seconden toen we in de vallei kwamen, maar zijn team besloot denk ik dat hij niet mee mocht rijden om de trui te beschermen. Dat begrijp ik volledig, maar het is wel jammer, want het was mooi als we voor de ritzege konden gaan. Ik zei tegen hem dat ik voor de rit wilde gaan, dat ik ook blij was als ik tweede zou worden. Maar als je orders vanuit de ploeg krijgt, moet je die volgen. Het is niet dat ik boos ben of zo. Dit is wielrennen.”

Wat verwacht Evenepoel van de slotrit van zondag? “In de openingsfase zit een behoorlijk lange klim. Daar zullen grote aanvallen zijn, een hoog tempo en een zware koers. Daarna is de lokale ronde in Barcelona ook heel lastig. Er zit geen enkel rustmoment in, dus het zal aanvallen regenen. Wij zullen uiteraard proberen om voor de ritzege te gaan. Het klassement wordt natuurlijk heel lastig, al is alles nog mogelijk. We zullen zien. Vandaag reden de twee besten weer weg op de klim, dus laten we hopen dat dat morgen weer zo zal zijn. En hopelijk werkt hij dan wel mee, zodat we voor de ritzege kunnen gaan.”

“Nog niet honderd procent”
Evenepoel vertelt dat hij, in aanloop naar de Giro d’Italia, vooral veel over zichzelf leert. “Ik kom van hoogte en moet voelen hoe de benen zijn. Ik wil koersen, ik wil me verbeteren. Ik merk dat ik nog niet honderd procent ben. Natuurlijk ben ik in goede vorm, maar er zijn nog kleine details, bijvoorbeeld wat betreft het gewicht, waarop ik kan verbeteren. We laten zien dat we nu op ongeveer hetzelfde niveau zitten, dus dat kan een mooie strijd worden in de Giro als we deze vorm houden. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere jongens die beter zullen worden.”

Vervolgens had Evenepoel nog enkele mooie woorden voor Roglic. “Het is heel mooi om tegen mijn idool te rijden, ik kijk echt tegen hem op. Het is heel mooi om te koersen met een superster als Primoz.”

Lees ook:
Groves sprint ondanks pech naar nieuwe ritzege in Catalonië, Evenepoel maakt koers

Dit artikel delen:

68 Reacties

bswinkelss 25 maart 2023 om 17:38

Sportieve reactie remco, de enige juiste instelling. Als hij zelf aan de leiding stond zou hij ook niet meerijden

18
11 na 11 25 maart 2023 om 17:47

Natuurlijk rijdt die wel vol mee. Al hoop ik dat hij in de Giro een half minuutje pakt in de tijdrit op Roglic en vervolgens 3 weken in diens wiel blijft zitten met het excuus dat hij niet hoeft over te nemen.

-6
Verschrikkelijk 25 maart 2023 om 20:16

Ik ben er ook wel zeker van dat Remco in deze situatie meegereden zou hebben. En Ik kan me ook niet voorstellen dat Pogi zo in het wiel zou blijven zitten! Neen, voor hun telt ook de fun, ze zouden er plezier in hebben om het peloton op afstand te zetten, en dat in dit mooi heuvelachtig landschap. Roglic lijkt altijd veel meer gecalculeerd rond te rijden.

0
Westland95 25 maart 2023 om 20:42

Roglic heeft dan ook een verschrikkelijke winter gedraaid.

1
horsm 25 maart 2023 om 20:51

@Verschrikkelijk: elke renner is anders. De een moet het van zijn brute kracht hebben, en de ander moet gecalculeerd rondrijden om te winnen.

3
11 na 11 26 maart 2023 om 06:35

Vreemd, ik krijg vele minnetjes. Zou het dan toch kunnen dat mensen die elders beweren dat het de normaalste zaak van de wereld is om op die manier te koersen, slim, tactisch sterk, dit enkel vinden omdat het hun held is die zo koerst? Anders zou er helemaal geen reden zijn om het met mijn stelling oneens te zijn, toch? Als je het volledig eens bent met die manier van koersen, mag het geen verschil zijn wanneer het Roglic is, of wanneer het Evenepoel is. Opmerkelijk toch.

-1
bartp25 25 maart 2023 om 17:42

@grote plateau lees even de reactie van je idool. Kun je wat van leren

12
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:46

Vrees dat lezen niet meer gaat met zo één vertroebeld geest.

Is het WuytsVanGucht of het MAC virus. (Mordicus Absurdicus Chauvinismus)

2
djerkson 25 maart 2023 om 19:32

Heb je iets nieuws gevonden, Kop? Die vervelende Belgen toch. Een geluk dat de neutrale lezer hier op wielerflits nooit iets merkt van enig chauvinisme wanneer het niet om een Belg gaat.

-4
KopOverKop 27 maart 2023 om 16:13

djerkson, wa denkte waar mijn huis woont? Niet in Olland.

0
Rawolf 25 maart 2023 om 17:56

Ik mag Remco zn gedrag wel, in zo'n koers is dat natuurlijk volle bak emotie, beter dan die robotklimtreinen.

Roglic geniet er ook met volle teugen van als je zn interview ziet. Die vind ook het mentale spelletje heel erg mooi.

12
Het Luipaard van Lent 25 maart 2023 om 18:22

Het samenspel maakt het geweldig!

2

Prima reactie na een toch weer hele mooie actie. Zijn baas kan er wat van leren.

1
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:48

Inderdaad Rawolf. Je ziet dat beide mannen respect hebben voor elkaar en genieten van hun hegemonie.

Zo zijn er meer die elkaar naar hoger niveau tillen ; )

1

– Pogacar vs Evenepoel
– WvA vs MvdP
– Roglic vs zijn schouder

Wat een waanzinnig tijdperk om wielrennen te mogen volgen.

-4
Man met de hamer 25 maart 2023 om 20:11

Pogacar vs Evenepoel? Waar?

7
Tripodboom 25 maart 2023 om 17:57

Ik denk dat de ploegleiding Remco in zijn oor heeft gefluisterd dat wielrennen zo in elkaar zit, want onderweg snapte hij er niets van.

6
Glorious 25 maart 2023 om 17:43

Dat weet je van te voren, ook zijn boosheid begrijp ik dan niet in koers.

5
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 17:44

Is begrijpelijk. Roglic was zijn idool. Nu blijkt toch dat hij geen kampioen is, wel een steengoed renner.

-15
thenewGOAT 25 maart 2023 om 17:50

Als eens van adrenaline gehoord? Los daarvan. Een man van 34, een man van vele oorlogen. 1 van de allerbeste ronderenners van de laatste 10j, een man wiens carrière al volledig gemaakt is en daardoor al hopen geld verdient heeft, 1 van de anciens en heersers van het peloton .En zo iemand zegt dan “I can’t ride?” Veel zieliger hoeft het niet meer te worden. Persoonlijkheid? 0,0…kindje luistert braaf naar de papa…flink hoor Primozke…

-33
paul s 25 maart 2023 om 18:35

Haha ,zit diep hè huiliegoat

7
thenewGOAT 25 maart 2023 om 18:48

Sterk inhoudelijk en onderbouw wederwoord Paul’tje. Er zijn momenten dat je beter kunt zwijgen, dit was zo’n moment voor je. Ik vind het formidabel om over de koers te ouwehoeren, maar dan wel het liefst met iemand die iets zinnigs te vertellen heeft. Spijtig genoeg val jij bij deze nu af Paul. Nog een leuke avond verder.

-16
winningmood 25 maart 2023 om 19:09

Primoz Roglic is er om de Ronde van Catalonië te winnen en niet om de beste vriendjes met Remco Evenepoel te worden.

Gezien de zware valpartij van afgelopen Vuelta, zit Primoz nog in opbouw richting het echte zware werk en is het niet slim om zichzelf dan nu over de kop te rijden. Hij zal in de Giro vast nog beter zijn.

9
thenewGOAT 25 maart 2023 om 19:39

@winnimgmood. Volledig akkoord met uw eerste alinea. Klopt als een bus. Uw tweede alinea echter slaat nergens op. Ja Roglic zal uiteraard ook nog wel een stukje in opbouw zijn, maar dat is zeker ook het geval voor EVP, dus dat van die opbouw, en dat hij daarom zo rijdt slaat nergens op. En wat betreft die valpartij in de Vuelta. Ja idd dat was geen prettig zicht, en hij heeft een zware revalidatie gehad. Alle credits voor Roglic dat hij de kracht en de moed vond om terug te keren. Die valpartij nu nog inroepen echter slaat ook nergens op. Je gelooft toch zelf niet dat hij de Tirreno wint met 3 ritzeges erbovenop terwijl hij nog last zou hebben van die valpartij? Morgen wint hij wellicht ook Catalonië met wie weet ook 3 ritzeges erbovenop, en jij gelooft dat dus valpartij hem nog steeds last bezorgd. Neen dat kan niet, je kan niet zo presteren terwijl een blessure je nog parten zou spelen. We hebben het hier over Roglic, en niet over Merckx, of Hinault he. Het is trouwens nog maar de vraag of die giganten van het wielrennen rondjes van een week met als bonus 3 ritzeges zouden kunnen binnenhalen. Heel wellicht ook niet. Je mag Primoz ophemelen, maar je moet er geen alien van maken. Dat is hij niet.

-9
winningmood 25 maart 2023 om 19:51

@thenewGOAT
De situatie Mathieu van der Poel van vorig jaar lijkt me een mooie vergelijking.
Na een matige winter met Rugproblemen reed Mathieu in het begin van het seizoen top: won Vlaanderen en behaalde Roze en een rit overwinning in de Giro. In de Tour moest hij opgeven, hij was op. Als oorzaak geeft zijn ploeg daarvoor: de geringe basis die er door de matige winter gelegd werd.

Primoz kan nu top rijden, maar zijn gelegde basis in de winter is nu ook minder dan andere jaren. Dus krachten sparen, goed rusten helpt hem verder voor later dit jaar in plaats van er nu in vliegen zoals de jonge hond Remco wil.

9
horsm 25 maart 2023 om 20:57

@Goat, ik begrijp het punt helemaal niet? Je kan het een sporter toch niet kwalijk nemen dat hij probeert te winnen? Meerijden met Evenepoel was totaal niet in het belang van Roglic.

. Je klinkt een beetje als iemand die bij een voetbalwedstrijd zegt: wat flauw dat de tegenstander steeds de bal afpakt.

6
wielerlover 25 maart 2023 om 21:03

Als Roglic zijnde is het toch ook gewoon een meer dan degelijke tactiek om af en toe een korte kopbeurt te doen en dan te sprinten voor de overwinning? Ja Evenepoel zijn explosiviteit is verbeterd maar ik acht Roglic zijn kansen toch nog een stuk groter in en bij een overwinning hoort dan ook weer een paar extra seconden voorsprong in het klassement

1
Djaga Djaga 25 maart 2023 om 21:09

@thenewGOAT ik zit echt met verbazing je reacties te lezen, dat een persoon zoveel onzin kan uitkramen zeg.. de televisiesterren zijn er niks bij. Ik kan je vertellen als specialist op medisch gebied dat de val partij zeker wel een rol speelt, speelt altijd mee in top sport bij een ”oudere” sporter. Echt zwaar verbaasd ben ik hierdoor

4
Sjonge Jonge 25 maart 2023 om 22:29

Mooi dat ThenewGOAT andere de maat neemt over niet inhoudelijk reageren, maar zelf de meest eenzijdige nonsens spuit

5
ken dcq 26 maart 2023 om 00:06

Ik denk ook wel dat zijn basis, van Rogilic, te smal kan zijn om er een lang seizoen van te maken. Maar op zich hoeft dat ook niet als hij naar de Giro piekt en enkel voor de Giro.

Wel denk ik, en ik heb een medische opleiding genoten, dat hij niet nog echt last heeft van zijn blessures van vorig jaar. Dan zou hij niet zo rijden als nu, mss heeft zijn laatste val er wel voor gezorgd dat hij eindelijk lang genoeg van de fiets moest blijven. Want dat oplappen van Jumbo om hem in koers te hebben (kan ook deels eigen keuze zijn, dat weet ik niet) omdat hij zo belangrijk is, was ook wat opbranden imho.

0
11 na 11 26 maart 2023 om 06:44

@horsm als je een analogie wil maken naar het voetbal, doe het dan goed. Een mooie vergelijking zou zijn, wanneer de ene ploeg met 11 man in de eigen 16 meter gaat staan, verdedigen als gek, tot wanneer er een gaatje is om een tegenaanval op te zetten, en dan vanuit de counter te proberen scoren. Dit is wat Roglic doet. Vanuit het defensief, enkele maar verdedigen, en hopen op een counter wanneer mogelijk en zo te scoren. Dit mag, is perfect binnen de regels en ook helemaal begrijpelijk.

Maar in het voetbal noemt men dit antivoetbal. Ik wist niet dat Nederlanders hier zo gek op waren. Ik dacht altijd dat Oranje het meer had voor constructief en aanvallend voetbal.

-1
Odin 26 maart 2023 om 07:37

Hup Remco hup

-1
paul s 26 maart 2023 om 12:37

thenewHUILIEHUILIE, Jah…..t doet je echt pijn ,tis maar sport joh

0
chasse patat 26 maart 2023 om 07:44

Karsten Kroon had de juiste analyse gisteren op Eurosport. Iemand die aan kop staat is gek om mee te rijden. Stel hij krijgt een lekken band vlak voor de finish. Dan is je klassement weg. Verder loopt hij de kans boni seconden tegen te krijgen waardoor hij alsnog het klassement kan gaan verliezen. Met een pelotonsprint is de gok gerechtvaardigd dat Remco niet bij de beste 3 van de rit komt. Dat Remco ging meesprinten bewijst dat hij in de boni’s ook een mogelijkheid zag om seconden op Primoz terug te winnen. Dat Remco doet alsof hij dat niet begrijpt is het mooie van het spel.

3
Marik 26 maart 2023 om 07:56

Precies Chasse Patat. Als je alle emotie weghaalt dan is dit de objectieve situatie. En wielrenners en hun ploegleiders moeten in staat zijn om de situatie objectief te kunnen aanschouwen.

0
Gibo 25 maart 2023 om 18:28

Faire correcte reactie
In zijn geval zou ik morgen bij vroege aanvallen het gewicht van de koers volledig aan jumbo laten.
Het staat vast dat hij nog wel iets gaat proberen. De vraag is enkel wanneer en hoe?
Hij rijdt alleszins een aantrekkelijke ronde.
Wel opvallend hoeveel roglic en evenepoel er bovenuit steken tov al die andere aanwezige klassementsrenners. Het lijkt erop dat mocht 1 van de 2 de giro niet op zijn programma hebben het reeds vooraf een gelopen race zou zijn

2
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:40

Zo mooi het respect en realisme tussen deze heren.
Zo triest de opsportieve MAC reacties van vele landgenoten, een Vlaamse ziekte.

2
fietsvriend 25 maart 2023 om 19:01

Is dat nou al de tweede keer dat Eveneporl Roglic zijn idool noemt? Knap staaltje iemand het graf in prijzen.

2
madeinstars 25 maart 2023 om 19:18

Ook zo duidelijk onoprecht haha. Er is no way dat Roglic daadwerkelijk zijn idool is.

3
Mooie Sjors 25 maart 2023 om 19:25

Zijn idool was Contador, geloof ik.

1
xistnc 25 maart 2023 om 18:43

Ah, dat was begrip. Ik vroeg het me al af.

1
Rondje 25 25 maart 2023 om 19:38

Zeer begrijpelijk de houding van Roglic. Maar wel jammer dat Evenepoel dit rondje niet gaat winnen. Tenminste, daar ziet het wel naar uit. Hij was de meest aanvallende renner. Aanval wordt helaas niet altijd beloond. Maar ja, in de Giro zijn er tijdritten die toch echt wel het verschil kunnen maken. Met een iets betere Evenepoel over vijf weken schat ik zijn kansen daarom in de Giro iets hoger in.

1
AdZ 25 maart 2023 om 20:57

Haha alle communicatie training werpt zijn vruchten al af NA de finish. Als ie nu ook nog alle gebaartjes, blikken en uitroepen tijdens de rit achterwege laat, dan worden zn uitspraken achteraf echt geloofwaardig. Wat een gefrustreerde gast is die Remco zeg…

Heerlijke Giro in het vooruitzicht….

1
HV 26 maart 2023 om 00:04

Dat beter worden… ik vraag het me af hoor. Het is niet zo dat de nummer drie (en verder) ook maar enigszins in de buurt komen. Ze steken er met kop en schouders bovenuit.

Wat puntjes op de i qua vorm.. prima. Maar geklets over 90% zijn hier is natuurlijk absolute onzin.

Roglic moest waarschijnlijk van verder komen en hij zal moeten hopen dat hij ook nog meer puntjes op de i kan zetten. Want puur naar deze koersjes kijkend is Evenepoel gewoon sterker. Op het plafonneren na van vrijdag was er geen deukje in te krijgen. En andersom…. als Roglic een mogelijkheid had gezien om Evenepoel te lossen had hij dat absoluut gedaan.

Wat mij betreft dus redelijk 50-50 qua kansen voor de Giro. En als ik moet kiezen… gok ik toch op Evenepoel. Hij oogt sterker en in de tijdritten verwacht ik dat hij sowieso wat tijd kan oprapen.

0
Lennimator 26 maart 2023 om 01:53

Olympisch kampioen tijdrijden…

0
11 na 11 26 maart 2023 om 06:53

Inmiddels 2 jaar geleden, en op een heuvelachtig parcours. In de 70km aan tijdrit in de Giro zijn er minder dan 10km bergop. Ik zie Roglic op lange vlakke tijdritten niet doen wat Evenepoel doet, maar dromen kost niets.

0
Ray Haaier 26 maart 2023 om 10:08

Hahahahahaha, lachen man! Popcorn is niet aan te slepen…
Het is net of ieders leven ervan afhangt, zo erg gaat men in de aanval en verdediging om de acties van hun idolen te rechtvaardigen. Alsof die idolen daar zelf mee zitten wat een ieder hier denkt.

Het is hier een kinderlijke strijd tussen de goede en de slechte, noord tegen zuid, cowboys tegen indianen, geallieerden tegen agressors, jongens tegen de meisjes, he-man tegen skeletor, autobots tegen decepticons… aan jullie om te bepalen wie aan welke kant hoort. Ik pak nog een kom met popcorn.
(Lieve) mensen, denk aan je hart… je hebt er maar 1.

0
sooike 26 maart 2023 om 13:27

Evenepoel doet vandaag in de slotrit weer hetzelfde en Roglic zit nog net niet te lachen.

0
sooike 26 maart 2023 om 13:33

Kroon zit weer te zwammen en hoopt op een lekke band van Roglic zodat Evenepoel alsnog de koers kan winnen… Karsten heeft het niet zo met JV. Ook niet met Mathieu zo bleek vrijdag al. Op Eurosport gaat het ook vandaag alleen maar over Evenepoel

0
Lars Maden 25 maart 2023 om 21:38

Dit hele rondje is geen klote aan.

-1
Arie M 26 maart 2023 om 05:32

Gelukkig is er op wielerflits meer te beleven

1
Romāns Vainšteins 26 maart 2023 om 08:55

Al met al denk ik dat Roglic best eenvoudig de keuze had kunnen maken om mee te koersen maar dat beredeneerd niet gedaan heeft. Wat daar precies achter zit weet ik niet meteen maar het ab-so-luut willen winnen van dit rondje lijkt me niet de hoofdzaak.

-1
JTR 26 maart 2023 om 08:58

En toch is het tegen een jonge Evenepoel, Pogi en zijn eigen ploegmaat over met de grote ronde ambities voor de 33 jarige Roglic

-1
Mooie Sjors 26 maart 2023 om 09:05

Want een 33-jarige kan geen grote ronde meer winnen? Ik heb al gekkere dingen zien gebeuren in het wielrennen…

0
GUY MALFAIT 25 maart 2023 om 20:07

Blijft toch een beetje te passief om echt een grote kampioen te zijn, die Roglic. VDP, WVA, Pogacar en Alphaville zouden altijd meerijden.

-2
AdZ 25 maart 2023 om 20:59

Je bent echt dom als je dat denkt en of zegt. Meerijden en Remco zo de gelegenheid geven om achter je vandaan te kletsen is echt te naïef. Roglic is te slim voor dergelijke fratsen… met als resultaat een gefrustreerde REV die zichzelf weer voor schut zet… love it!

0
horsm 25 maart 2023 om 21:00

Maar WvA, MvdP en Ala zijn natuurlijk geen klassementsrenners. Gecalculeerd rijden hoort er wel bij als je rondes wil winnen. (Tenzij je natuurlijk Pogacar of Merckx bent – maar dat talent heeft Roglic nou ook weer niet).

6
Djaga Djaga 25 maart 2023 om 21:10

@horsm

en ook Pogi heeft dat niet gezien de laatste tour

1
Panamaman29 26 maart 2023 om 01:37

Ik vind Roglic juist helemaal geen passieve renner. Ik zou zeggen dat je pa spassief bent als je weinig risisco’s neemt op het moment dat je juist niet de (virutele) leider bent. Afgelopen vuelta was Roglic juist helemaal niet passief wanneer hij de benen ervoor had. Daarbij reed evenepoel terwijl hij aan de leiding lag juist helemaal niet zo aanvallend. De tijd die hij bergop pakte in de rode trui was eerder tempo rijden dan aanvallen. Het zijn beiden renners die enkel voor de winst gaan en dta betekent dat je als leider niet (vroeg) aanvalt. En dat je op het moment dta je geen leider bent dat juist wel doet. Hetzelfde geld bijvoorbeeld ook voor Froome. Iedereen herinnert Froome zich nu vanwege de Finestre aanval, terwijl daarvoor veel mensen hem saai vonden. Maar altijd als Froome achter lag heeft hij dat met aanvallen geprobeeert te dichten en nam hij geen genoegen met plek 2. Zie Dauphine 2017, Vuelta 2011 op de Pena Cabarga, natuurlijk de giro van 2018, vuelta 2014 en de vuelta van 2016.

3
Lalsacien 26 maart 2023 om 08:19

@Guy ik weet niet hoe het met Alaphilippe is maar Alphaville is groot in Japan!

1
Dave Dubbeldammer 26 maart 2023 om 11:08

Forza Remco! Grote ster in wording. Roglic verbleekt er bij.

-2
sus 25 maart 2023 om 18:44

Inderdaad renners zoals Remco , pogacar Mathieu en wout zijn een zegen voor het wielrennen door hun manier van koersen ,roglic daarentegen pfff daar kom weinig volk op af zeggen ze hier

-10
HJ Vliet 25 maart 2023 om 19:01

Rogla is toch echt een al jaren een van de smaakmakers van het moderne wielrennen; je hebt zeker zijn drie Vueltazeges gemist (en waarschijnlijk vier als hij vorig jaar niet in de boarding was gereden).

7
sus 25 maart 2023 om 20:17

Haha moest hij niet gevallen zijn in de vuelta vorig jaar , hij kon er gewoon niet aan en trouwens die val had hij enkel en alleen aan zichzelf te danken met zijn super domme actie , gelukkig maar vielen er geen andere gewonden toen

-7
Albeijing Feeniks 25 maart 2023 om 17:54

Remco is inderdaad nog geen 100%. Anders had hij Roglic uit het wiel gekletst zoals vorig jaar in de Vuelta.

En ja, Roglic wint liever op saaie wijze klassementen ipv aanvallend te rijden. En ook dat is wielrennen. Zijn goed recht. Roglic zal nooit zo mooi koersen als Evenepoel. Grootse solo overwinningen, zoals hij San Sebastian, WK en LBL. In hem zit meer passie en plezier voor het wielrennen!!!

-13
goldone123 25 maart 2023 om 18:12

Dat valt wel mee roglic was niet fit in de vuelta, 5 weken na een val en geen hoogte stage is niet perfect natuurlijk.

7
KopOverKop 25 maart 2023 om 18:43

U ook al behept met het MAC virus wat een soort van Calimero gedrag veroorzaakt.

Ook Roglic is lang nog niet 100% dus wat een zever.
Bovendien viel vooral REV de hele week veel aan omdat hij zo zich wil verbeteren en dit tourke is geen hoofddoel, de Giro wel.

3
Djaga Djaga 25 maart 2023 om 21:13

Evenepoel wint alleen zulke wedstrijden omdat hij een half jaar niet rijd en pas eind seizoen pas begint met fietsen. maakt normaal gesproken geen schijn van kans tegen de toppers

-2

Headlines

Populair

Materiaalzone