Groenewegen na zege in De Panne: “Mooi dat ik de ploeg vandaag kon belonen”

woensdag 27 maart 2019 om 16:58
Groenewegen na zege in De Panne: “Mooi dat ik de ploeg vandaag kon belonen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen leek vanmiddag in de finale van Driedaagse Brugge-De Panne niet mee te kunnen spelen om de overwinning. De sprinter van Jumbo-Visma slaagde er met een machtige krachtinspanning echter alsnog in om zijn ploeg een nieuwe zege te bezorgen.

“In de eerste vijftien kilometer zat ik al achter een valpartij. Toen wist ik dat het een zware job ging worden om voorin te komen”, begon hij zijn reactie in het flashinterview na afloop. “Maar de ploeg wachtte mij perfect op en reed me daarna weer naar voren. Daarna was het heel moeilijk om goed samen te blijven, maar voor de laatste bocht lukte dat goed. De laatste bocht was al de eerste sprint. Het werd een beetje drummen. Op het einde kwam ik goed eruit en kon ik winnen”, analyseert Groenewegen.

Groenewegen liet topsprinters als Fernando Gaviria en Elia Viviani achter zich. “Dat zijn zeker hele sterke renners. Ik heb dit jaar nog niet vaak tegen ze gereden en ben heel erg blij met mijn overwinning. Heel mooi dat ik de ploeg vandaag kon belonen.”

Hij is blij dat hij zijn programma heeft omgegooid. “Wanneer ik de eerste twee ritten in Catalonië zie, heb ik niet heel veel gemist”, grapt hij. “Ik ben blij dat ik Milaan-San Remo heb kunnen rijden en veel heb kunnen leren. Vandaag wilden we meedoen voor de overwinning en dat hebben we goed gedaan.”

Gent-Wevelgem wordt zijn volgende doel. “Deze wedstrijd was nog iets makkelijker dan Gent-Wevelgem. Dat wordt een zware wedstrijd voor mij. Ik ga vooral om te leren. Wellicht kan ik iets betekenen voor mijn ploeg. Ik ga mijn best doen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

52voor11achter 27 maart 2019 om 17:16

Klasse vent en een teamspeler.

0
Ivanoviclover 27 maart 2019 om 17:49

De ploeg belonen die zich helemaal afzijdig heeft gehouden vandaag? Je mag ook gerust stellen dat je deze koers gestolen hebt. Maar wat maakt het uit als je de snelste renner in het huidige peloton bent.

0
Emergo 27 maart 2019 om 17:57

Gestolen ??????

0
xistnc 27 maart 2019 om 18:09

En van wie dan precies gestolen?

0
vlek 27 maart 2019 om 18:26

Eenkhoorn heeft zo’n beetje de hele dag op kop gereden..

0
den OPQS 27 maart 2019 om 19:44

hetgeen ik toch gezien heb is dat quick step en jumbo samen gewerkt hebben de hele rit, quick step wat meer gewerkt maar is zeker niet gestolen integendeel

0
peervaneynthoven 28 maart 2019 om 00:28

Gezien je “nickname” heb je meer verstand van tennissen. Maar ik neem aan dat je dit als “grapje’ gepost hebt. Erg geslaagd dan, compliment.

0
katerkop 27 maart 2019 om 18:58

Teleurstelling te verwerken gehad @ivanoviclover?

0
ghostwriter 27 maart 2019 om 23:13

Groenewegen lijkt in de vorm van zijn leven en ik zie hem nu zelfs als één van de favorieten voor Gent-Wevelgem. Jumbo-Visma heeft met Groenewegen en Van Aert een geweldig duo voor dit weekend. Niet lang geleden speelde LottoNL geen enkele rol in de eendaagse wedstrijden maar nu hebben ze op gepaste afstand van Quick-Step één van de beste ploegen voor de Vlaamse klassiekers.

0
DeLuiaardVanLimburg 28 maart 2019 om 10:14

Puur genieten dit.

Van mij mag het bedankje aan de ploeg af en toe wel wat ingekort worden. Leuk dat je het als renner vermeld, maar het leidt wel af van andere interessante onderwerpen die besproken kunnen worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone