Groenewegen mist ritzege, blijft wel leider: “Pedersen bleek net iets sterker”

donderdag 12 augustus 2021 om 08:59
Groenewegen mist ritzege, blijft wel leider: “Pedersen bleek net iets sterker”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma hoopte woensdag in de Ronde van Denemarken de tweede zege op rij te boeken met Dylan Groenewegen. De sprinter moest het in de licht oplopende aankomst echter doen met een derde plaats, achter Mads Pedersen en Giacomo Nizzolo. “Hij kon niet helemaal voluit sprinten”, zag ploegleider Jan Boven.

“Het is jammer dat Dylan uiteindelijk net tekort komt voor de overwinning. Daar baalde hij zelf ook wel een beetje van”, aldus Boven. “Over de rest van de dag heb ik niets te klagen. Rick Pluimers nam de gehele dag de controle voor zijn rekening. Dit deed hij met verve. De sprinttrein van Dylan stelde vandaag wederom niet teleur. Daar zijn we heel blij mee.”

Teunissen: “We deden eigenlijk alles goed”
Ook Mike Teunissen zag weer een sterk Jumbo-Visma in de finale. “We deden eigenlijk alles goed. Dylan is perfect afgezet in de laatste honderden meters. Jammer dat vandaag Pedersen net iets sterker bleek. Zelf zit ik er lekker in. Sinds mijn rentree na mijn blessure rijd ik met een goed gevoel rond. Het is er nu vooral weer inkomen in de sprints, want dat heb ik niet het hele jaar door kunnen doen. Ik ben hier om Dylan bij te staan in de finales”, aldus de Limburger.

Donderdag wacht een heuvelrit in de Ronde van Denemarken. De kans is groot dat Groenewegen dan zijn leiderstrui gaat kwijtraken. “Er liggen weer kansen voor ons als ploeg”, zegt Teunissen. Jan Boven: “Het is op papier de koninginnenrit van deze wedstrijd. In de finale rijden we een aantal omlopen. De scherprechter van de plaatselijke ronde heeft uitschieters tot twintig procent. We zullen rijden om te winnen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

nickdt 12 augustus 2021 om 09:18

Nee, Teunissen. Jullie deden niet alles goed. Groenewegen had zijn kansen voor jou moeten opofferen op deze aankomst, niet andersom

xistnc 12 augustus 2021 om 10:01

Teunissen werpt zich op als begeleider van de re-integratie van Dylan. Dat gaat helaas ten koste van zijn eigen kansen.

Wheely 12 augustus 2021 om 10:28

Dat vind ik wat makkelijk, Dylan won de eerste rit gemakkelijk en fietst in de leiderstrui, lijkt me logisch dat je dan voor hem rijdt. Wordt ook gewoon nog derde, weet niet of Teunissen dat beter had gedaan tegen Pedersen en Nizzolo.

Ben wel eens dat Mike hier ook kopman zou moeten zijn, rondje moet hem goed liggen en hij is in vorm. Zou mooi zijn op zijn palmares, ook al is het Denemarken maar.

Michelangelo 12 augustus 2021 om 10:37

Wat Wheely zegt…
En in de heuvelrit alle ballen op Teunissen, want die lijkt in orde. En aan het eind kijken of er dan een mooi klassement kan uitrollen.

AnderJ 12 augustus 2021 om 09:23

Doelt boven nou op die manoeuvre met Nizzolo of iets anders? Gedoe met Nizzolo was om de tweede plek.

Murcia 12 augustus 2021 om 09:31

Jan lijkt daar op te duiden en dat is natuurlijk niet de reden dat Dylan hier verloor. Je kunt ook als ploegleider net als Mike aangeven dat Pedersen beter was. Maar ploegleiders hebben vaak de gewoonte om iets te beschermend te zijn.

Reiger 12 augustus 2021 om 09:57

Het leek mij best legitiem om de kansen van de klassementsleider te verdedigen zoals TJV gisteren heeft gedaan. Dat Pedersen sterker was leek mij ook wel duidelijk met of zonder kwakkie op het einde. Wel de leiderstrui behouden en kansen op een eventuele eindoverwinning in het puntenklassement versterkt.

gerrit-1963 12 augustus 2021 om 11:30

Knap gereden van de jonge Rick Pluimers

Pole Pole 12 augustus 2021 om 14:40

Traksel: "Jaa, Groenewegen flurrt(?) op deze manier voor een selectie voor de Tour de Frans volgend jaar.."

Ok, Ronde van Denemarken? En durf er 500 op inzetten dat DG weer thuis mag blijven.

Headlines

Materiaalzone

Populair