Groenewegen en Jakobsen hebben gesproken: “Beiden ons hart kunnen luchten”
foto: Jumbo-Visma
dinsdag 27 april 2021 om 16:17

Groenewegen en Jakobsen hebben gesproken: “Beiden ons hart kunnen luchten”

Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen hebben onlangs, voor het eerst sinds de horrorval in de Ronde van Polen, uitgebreid met elkaar gesproken. “Daar hebben we beiden ons hart kunnen luchten”, vertelt Groenewegen daarover in een persmeeting tegen onder meer WielerFlits.

“Het eerste contact is met zijn vader geweest”, aldus Groenewegen. “Ongeveer twee weken na de val in Polen, toen bekend werd dat hij buiten levensgevaar was, heb ik zijn vader uit interesse een bericht gestuurd. Daar werd positief op gereageerd, waar ik heel dankbaar voor was.”

“Naarmate de maanden verstreken heb ik ook berichten naar Fabio gestuurd. Logischerwijs kreeg ik daar niet meteen reactie op, maar dat kwam later wel”, geeft hij aan. “Vlak voor de Ronde van Turkije hebben we in een zaaltje in Amsterdam zelfs al een gesprek gehad. Daar hebben we beiden ons hart kunnen luchten. Voor beiden was dat een heel fijn gesprek. Wat daar precies besproken is, houd ik liever tussen ons.”

In Turkije maakte Jakobsen zijn comeback in het peloton. Meesprinten deed de coureur van Deceuninck-Quick-Step nog niet. “Het voornaamste is dat Fabio weer terugkomt in de wedstrijden”, zegt Groenewegen. “Dat is nu gebeurd, en dat is heel fijn voor hem én voor mij. Het maakt het voor hem ook ietsje makkelijker om met mij te praten. Als sportmannen kijken we nu weer vooruit.”

Comeback Groenewegen
Eerder vandaag maakte Jumbo-Visma bekend dat Groenewegen op zaterdag 8 mei zijn rentree maakt in de Giro d’Italia. Aanvankelijk was het plan om de sprinter in de luwte op te stellen in de Ronde van Hongarije, maar door een blessure van Chris Harper kwam er een plek vrij in de Giro-selectie. Een dag voor de start van de Ronde van Italië loopt de negen maanden lange schorsing van Groenewegen af.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
10 Reacties
Sorteer op:
27 april 2021 16:22
Prima. Eindelijk. Even als volwassenen alle wrevel op tafel en nu doorrrrrrrrr!
27 april 2021 16:24
Goed om dit te horen, en meer hoef ik ook niet te weten. Ik ben geen Story lezer.
  27 april 2021 16:27
  Dit vind ik erg fijn om te lezen. Verder inderdaad tussen de mannen laten en terug naar het fietsen. Laat de benen maar spreken.
27 april 2021 16:27
Mooi! En zoals Murcia ook al aangeeft zijn het niet onze zaken, en moeten we dus niet meer weten dan zij zelf kwijt willen.
27 april 2021 16:52
Fijn dat ze er over hebben kunnen praten. Hopelijk zien we ze allebei weer terug op hun beste niveau!
27 april 2021 16:54
Zou hier op zich graag "de vlieg op de muur" geweest zijn. Lijkt me een heel boeiend gesprek tussen renners die ooit hele goede collega's waren.

Maar het allerbelangrijkste is dat ze gewoon met elkaar hebben gesproken, en dat ze allebei weer in koers zijn binnenkort. En als ze er ooit meer over kwijt willen: prima. En zo niet, dan is dat ook goed zo.
  27 april 2021 21:17
  Nou, ik ook wel. En niet zozeer uit sensatiezucht, maar omdat ik denk met hen mee had willen denken. Hoe erg het ook is, Groenewegen is in mijn ogen dader, maar ook slachtoffer van zijn eigen daad. En ook daar heb ik mee te doen, al blijft Jakobsen zélf het voornaamste slachtoffer.
  Ik hoop dat ze elkaar écht van hart tot hart hebben gesproken, en dat zal dan best een emotioneel gesprek zijn geweest.
27 april 2021 17:03
Fijn! Gaat David Dekker dan de sprint aantrekken voor Dylan of beide op goed geluk meesprinten?
  27 april 2021 17:10
  Dat is nu effe minder belangrijk
28 april 2021 11:39
Super goed! Dit voorkomt vervelende situaties in koers en een langdurige soap. Daarnaast helpt het beide heren hopelijk om zich weer echt te focussen op waar ze goed in zijn, een paar honderd meter belachelijk hard fietsen.

Reacties zijn gesloten.