Groenewegen: “Eigenlijk was ik in april al rond met Cannondale”

donderdag 18 september 2014 om 18:29

Dylan Groenewegen kon tekenen bij een paar teams uit de WorldTour, maar koos gisteren voor een verbintenis met het nieuwe Nederlandse Roompot-Orange Cycling. Bij die ProContinentale-ploeg wordt de 21-jarige Amsterdammer het uithangbord voor de sprints. “Ik moest eerst al maandenlang mijn mond houden over die andere ploeg, terwijl ik nu zo’n drie weken weet dat ik hier zou gaan tekenen”, openbaart Groenewegen aan WielerFlits.

Het had echter zo maar gekund dat de renner van De Rijke wél de overstap had gemaakt naar de WorldTour. Het Italiaanse Cannondale lonkte al vroeg in het seizoen naar zijn diensten en daar stond Groenewegen voor open. “In april was ik al een contract voor drie jaar overeen gekomen met een WorldTour-ploeg. Die stopte er echter mee, dus ging dat niet door. Of dat Garmin-Sharp was? Nee, het was die andere ploeg, uit Italië”, doelt Groenewegen op Cannondale, dat in 2015 samengaat met Garmin-Sharp. ”Ik moest op zoek naar een andere ploeg en toen toonde onder meer BMC interesse. Maar ik denk dat Roompot-Orange Cycling voor mij een hele mooie stap naar de profs is. Op deze manier kan ik toch nog een beetje mijn eigen ding doen, dat is ideaal.”

En wat hij graag doet, is sprinten. Met ploegleider en voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel komt daar dan ook de nadruk op te liggen. “Het is fijn dat Jean-Paul bij de ploeg zit. Van hem kan ik nog heel veel leren. Daarnaast is het ook mooi dat ik voor mijn eigen rekening kan blijven rijden bij deze ploeg. Dat is voor mij wel een doorslaggevende factor geweest. Daarnaast zegt mijn gevoel dat ik bij deze ploeg beter kan doorgroeien dan bij BMC. Ik ben ook pas 21, dus de overstap naar een niveau hogerop kan over twee of vier jaar ook nog altijd.”

“Mijn sterke wapen is mijn sprint”, gaat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften van 2014 verder. “Daarnaast hoop ik ook in de voorjaarsklassiekers sterker te worden. Misschien dat ik over een paar jaar ook op dat gebied mee kan, al is Vlaanderen’s Mooiste bij de profs natuurlijk wel een stuk zwaarder. Dit contract is in ieder geval een bevestiging van een goed seizoen, waardoor ik nu de overstap kan maken naar de profs. Dat is super mooi!”, besluit de nieuwbakken Roompot-Orange Cycling-renner.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair