Groenendaal trekt zich terug uit wielrennerij

Groenendaal trekt zich terug uit wielrennerij

foto: Cor Vos/Rabobank

woensdag 7 september 2016 om 11:03

Richard Groenendaal zegt de wielerwereld gedag. De voormalig wereldkampioen veldrijden was de laatste jaren actief bij de opleidingsploeg van Rabobank, maar hij houdt er nu mee op. “Wat ik heb gedaan en bereikt, kwam voort uit passie en de energie die ik erin stak. Daar kwam de laatste jaren erg weinig voor terug”, vertelt hij in De Telegraaf.

Giant-Alpecin
Groenendaal had zijn carrière als ploegleider wel kunnen verlengen, want hij was akkoord met een verbintenis bij Giant-Alpecin. “We waren eruit over een contract, maar tegelijkertijd realiseerde ik me dat de situatie echt niet zou verbeteren, want die formatie is nog groter (Groenendaal werkt liever met een kleine ploeg, red.). Dus besloot ik af te zeggen. […] Ik ben vorig jaar gescheiden en dat heeft ook zo z’n gevolgen. Mijn dochter is net naar het voortgezet onderwijs, om iets te noemen, en ik vind dat die dingen voorrang verdienen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

vanSpringel 7 september 2016 om 11:22

Spijtig.
Ik heb altijd van hem kunnen genieten……… langs de kant tijdens WK St. Michielsgestel !
En z’n plat Brabants accent bij intervieuws.
Begrijp heel goed dat ie die keuze heeft gemaakt.
Echter waar het bloed niet kruipt gaat ie toch weer een keer terugkomen.

0
petoi 7 september 2016 om 11:23

Die komt wel terug denk ik, brood moet toch op de plank komen en wat wil dan gaan doen als hij niet bij een “grote” organisatie van 50 man wil werken. Paar jaar en hij is weer terug in het veld met een klein ploegje, bloed kruipt waar het niet gaan kan zeg maar.

0
schipperaar 7 september 2016 om 11:37

Handen ineen richard, er zijn meer alleenstaande vaders, een vader met passie is onmisbaar maar een goede vrienden/kennissenkring kan veel opvangen. Van een grote ploeg kan je meerdere kleine maken overigens, laat je kennis niet varen, tenzij een dagje naar de Kaag.

0
F e r o x 7 september 2016 om 12:36

Zie hem uiteindelijk toch nog bij Marlux eindigen met een jaartje vertraging. Heb mijn twijfels bij De Bie.

0
sooike 7 september 2016 om 13:56

Succes in je verdere leven Richard! Je was een sieraad voor de wielersport !

0
Koersmaniak 7 september 2016 om 19:16

Had verwacht dat er een Nederlandse crossploeg zou komen, de toppers liggen vast, maar met aantal subtoppers en talenten.

0
Jibi 7 september 2016 om 22:47

Richard verdient het allerbeste!

Jarenlang ging ik naar het veldrijden kijken. Ik kon dan zelf vaststellen dat Richard het beste van zichzelf gaf en nooit profiteerde van de inspanningen van anderen. Als je bij dat veldrijden in beeld kon brengen hoe groot het percentage kopwerk was- zoals bij het voetballen het percentage balbezit in beeld wordt gebracht- dan zou er bij Richard een hoog percentage uitkomen. Als ik eerlijk mag zijn dan vind ik dat Richard-gezien zijn prestaties- méér dan een wereldtitel verdiende. “Richard was die dag gewoon de beste” sprak zelfs Adrie van der Poel ooit uit,terwijl die niet altijd zo lovend over zijn landgenoot was. In een interview rondom dat WK in Sint-Michielsgestel deinsde Adrie er niet voor terug om over over zijn landgenoor te zeggen: “Wat menselijkheid betreft staat Nys (Sven Nys) een paar klassen hoger! Dat was Adrie van der Poel. Of die uitspraak waar was,is nog maar de vraag. Ik vind dat Richard Groenendaal enorm tekort is gedaan en dat hij n et als zijn vader Rein een fijne sportieve herinnering heeft achtergelaten,ondersteund door grote prestaties. Dat belgen onterecht negatief zijn heeft trouwens ook Lars Boom mogen ervaren. Graag wens ik Richard het allerbeste toe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone