Greipel: “Onbegrijpelijk dat de bond nog geen keuze voor het WK heeft gemaakt”

Greipel: “Onbegrijpelijk dat de bond nog geen keuze voor het WK heeft gemaakt”

foto: Sirotti

dinsdag 20 september 2016 om 11:24

André Greipel is niet te spreken over de handelswijze van de Duitse wielerbond. De Duitse kampioen weet nog altijd niet of hij naar het WK mag volgende maand. Volgens Greipel moet de Duitse bondscoach kiezen tussen hem en Marcel Kittel, zegt hij tegen Het Nieuwsblad

Luxeprobleem
Onze oosterburen mogen op het WK volgende maand in Qatar maar met zes renners starten, terwijl ze met Kittel, Greipel én John Degenkolb drie potentiële kanshebbers op goud hebben. Tot op heden lijkt alleen de laatstgenoemde zeker van een selectie, omdat hij de koers ook na waaiers af zou kunnen maken. “We willen met de Duitse ploeg zo goed mogelijk onze kansen verdedigen. En ik denk niet dat we dat kunnen doen in een ploeg met Marcel én mij”, oordeelt Greipel. “Ik begrijp de bond helemaal niet. Ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden op het WK, maar ik ben niet zeker dat ik mag gaan. Ik kan mijn reis niet eens plannen. Drie weken voor het WK zou het niet door je hoofd mogen spoken of je mag meedoen of niet. Voor Marcel is dat precies hetzelfde. Dit is gewoon een heel lastige situatie voor ons allebei.”

Dit artikel delen:

36 Reacties

limburgia 20 september 2016 om 13:52

De Duitse bond moet gewoon ze beide mee nemen , je kunt n.l. nooit weten
wat er kan gebeuren .
Als je dan een beetje pech hebt dan heb je niemand meer .
En twee man is beter dan een .

vasnd 20 september 2016 om 14:06

Simpel toch. Degenkolb en Greipel mee laten springen met kansrijke aanvallen en waaiers en dan met Kittel achterin het peloton als massasprint-joker.

robotour 20 september 2016 om 14:08

Als de etappe van gisteren de opmaat is voor het WK heb je aan alle twee meenemen niets.
Kittel en Greipel zijn topsprinters, maar als ze geen trein hebben zijn ze nergens zoals gisteren. Deze twee horen toch altijd top-5 te sprinten in een etappe zoals gisteren.

denise 20 september 2016 om 14:41

Belgie zal de koers ook niet controleren. We hebben geen topsprinter. Engeland zal het moeten doen want zij hebben de topfavoriet : Cavendish.

F e r o x 20 september 2016 om 15:02

Normaal altijd Kittel uitspelen voor de massasprint. Maar hij zou toch iets moeten tonen dat op vorm duidt. Daarvoor moet hij zelfs niet per se winnen.

Vrees een beetje voor Greipel. Is normaal trager dan Kittel en lijkt niet in vorm. Was Greipel nu in topvorm zou de keuze duidelijk geweest zijn.

RiGHT 20 september 2016 om 17:28

ik zou sowieso Greipel meenemen. Sterke vent die ook niet te beroerd is om wat werk te doen voor anderen.
enige wat ik niet weet is welke van de 2 beter in de hitte en zandbak is, als dat verschil uit zou maken.
maar idd, best wel zot om 3 weken voor de tijd het nog niet te weten.

RikkyG 20 september 2016 om 17:38

Degenkolb voor de waaiers/harde strijd met eventueel Burghardt als waakhond. En dan Greipel met een kleine trein : Sieberg, Wagner, Kluge

pirazzi 20 september 2016 om 18:06

Opvallend feit in de tijdrit vandaag, de auto die achter Greipel reed had een naambord voorop met de tekst: “Griepel”.

krypton 20 september 2016 om 22:21

Gewoon Kittel meenemen. Is een risico qua inhoud, maar qua snelheid natuurlijk wel hun beste kans op de wereldtitel. De kans dat Greipel op een moment waar iedereen top wil zijn én Sagan én Cavendish én Kristoff én Bouhanni/Coquard én Boonen tegelijk klopt lijkt me tegenwoordig niet zo groot meer.

Spinergy 21 september 2016 om 09:26

Als hij nu al zo huilt en hij mag toch meedoen, moet hij ook winnen. Dat lijkt me vooraf nogal een druk die hij zichzelf oplegt.
Ik geef Greipel wel meer kans dan Kittel in Qatar.

52voor11achter 21 september 2016 om 09:44

Een WK met waaiers! Dat zou echt mooi zijn.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair