Greipel: “Ik probeer niet te veel vragen te stellen bij komst Hofland”

Greipel: “Ik probeer niet te veel vragen te stellen bij komst Hofland”

foto: ASO

woensdag 14 december 2016 om 09:39

André Greipel rijdt volgend jaar bij Lotto Soudal samen met Moreno Hofland. De rappe Nederlander komt over van LottoNL-Jumbo, al had Duitse sprintkopman daar geen weet van. “Ik heb dat ook vernomen via de media. Ik weet niet goed wat ik daarvan moet denken”, lachte hij tegen Belga.

“Ik probeer me er niet te veel vragen bij te stellen”, vervolgt Greipel. “Ik denk dat ik nog steeds snelle sprints rijd. Ik ken Moreno ook nog niet goed, ik weet nog niet wat mijn en zijn programma zal zijn. Ik maak me niet al te veel zorgen, dat zal allemaal wel duidelijk worden in de komende weken.”

Tour
Greipel is al jarenlang de absolute kopman van Lotto Soudal. De Duitse kampioen focust zich ook volgend jaar op de Tour de France, waar hij al elf ritzeges achter zijn naam heeft staan. “De Tour blijft een doel, ik wil er weer een rit winnen en ik geloof nog altijd dat ik dat zeker kan”, aldus de Gorilla.

Op Mallorca zal Greipel zijn seizoen aftrappen. “Ik zou daarna graag wat kleine wijzigingen aanbrengen, maar dat moeten we nog met de ploeg bespreken. Ik houd ook van de Vlaamse klassiekers, ik rijd daar meestal in dienst van de ploeg. Logisch ook, met kopmannen als Jürgen Roelandts, Jens Debusschere en Tony Gallopin. We zien wel hoe mijn programma zal zijn en welke rol ik krijg.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

RikkyG 14 december 2016 om 09:46

Ik had eigenlijk begrepen dat Hofland gehaald was voor de sprinttrein van Greipel en af en toe zijn eigen kansen.
Niet aardig van Greipel dat hij Benoot even vergeet…

Noud89 14 december 2016 om 09:46

Haha ik denk dat hij daar voorlopig ook niet wakker van hoeft te liggen.

Har77 14 december 2016 om 09:55

Laat deze man in Roubaix eens voor zichzelf rijden ajb, in plaats van voor mensen die daar intrinsiek absoluut niet méér aanleg voor hebben dan hijzelf.

Voorgeborchte 14 december 2016 om 10:07

Komop Wielerflits, die vraag op jullie Facebook: “Wie wordt de sprintkopman bij Lotto Soudal: Greipel of Hofland?”

Gelooft iemand dat Greipel niet de absolute sprintkopman is voor de Tour enzo? Bij de klassiekers (San-Remo, Gent-Wevelgem, KBK, …) maakt dat opzich niet zo uit, dan moet je als sprinter gewoon overleven en wordt je automatisch wel uitgespeeld.

Johnny7 14 december 2016 om 10:12

Blijf het raar vinden dat een ploeg als Lotto Soudal geen absolute klassementsman in huis heeft. Het is toch een saaie boel om altijd maar naar die sprints te kijken. Het is toch een redelijke saaie ploeg op een Wellens na…
Gallopin bakt er ook al een tijd niets meer van.

RiGHT 14 december 2016 om 10:24

Greipel begint een Nestor te worden. Vroeg of laat zal er een vervanger voor hem moeten komen. Hofland had een paar seizoenen terug alle tekenen in zich om een renner precies zoals Greipel te worden/te zijn. Dat heeft zich niet direct doorgezet… hopelijk komen die stappen voorwaarts nu wel bij zn nieuwe ploeg. Natuurlijk zal in 2017 Greipel nog steeds de nr 1 sprinter zijn.

ajvs 14 december 2016 om 11:11

Misschien mag Hofland wel de sprintkopman in de Giro en/of Vuelta worden, zou al mooi zijn. Tuurlijk blijft Greipel de nr. 1 sprintkopman van Lotto

aoyen 14 december 2016 om 11:11

Debuscherre en Roelandts zijn toch ook niet minder rap dan Hofland?

tdv21 14 december 2016 om 11:18

Greipel zal nog wel minstens een jaar of 2 top zijn. Het is vooral zonde dat Debusschere wat verwaarloosd wordt. Als hij een kans krijgt regelmatig ontzettend snel en kan oh zo veel meer. Pakweg de Belgische Degenkolb en intrinsiek de snelste man van België.

Koersmaniak 14 december 2016 om 11:23

@Johnny7: doordat Lotto Soudal geen absolute klassementsman heeft kunnen ze in lastigere ritten aanvallend rijden met renners als Wellens en De Gendt.

Als ik Greipel was zou ik in 2017 de Giro laten schieten en nog eens vol richten op ritwinst in de Tour. Lotto kan dan in de Giro starten met Debusschere of Hofland als sprinter.

Stoempert 14 december 2016 om 11:37

Nou nou
Hevige concurentiestrijd binnen de ploeg… ;)

Turtlehead 14 december 2016 om 11:38

Nou, dat is dan een trieste binnenkomer voor Hofland, staat meteen 2-0 achter, want iedereen die iets kan in een sprinttrein hoort bij het kamp Greipel.
Hopelijk kan hij een aardig plekje vinden en een stabiel presterende WT-rijder worden. Greipel opvolgen zit er niet echt in lijkt me gezien de afgelopen twee jaren.

Spinergy 14 december 2016 om 11:48

Hofland voelt zich meteen thuis denk ik.

teunster 14 december 2016 om 12:10

Dit is echt een slecht bericht voor Hofland. Blijkbaar heeft Griepel geen flauw idee wie hij is (kan ik me best voorstellen ook) en is hij niet geinformeerd terwijl het de bedoeling is dat hij in de sprinttrein gaat rijden. Dat begint al lekker inderdaad! Ongehoord dit hoor!
Verder hoeft Griepel geen milliseconde wakker te liggen van Hofland. Die gaat gewoon voor hem koersen en als Greipel er eens niet is dan kan hij (samen met nog 3/4 anderen) voor eigen kans gaan. Rustig gorilla!

Sunrider 14 december 2016 om 12:24

Volgens mij kwam kwam Greipel in de tour steeds net te kort, functioneerde het treintje niet 100% en denkt TLS daar met Hofland verbetering in te kunnen brengen. Nou staat Hofland niet bepaald bekend als iemand die zich goed positioneert maar misschien valt alles wel samen, snel is hij zonder meer.

Romāns Vainšteins 14 december 2016 om 12:25

Greipel heeft duidelijk geen tijd en zin meer om alles wat hij zegt eerst af te wegen, dat is op zich lekker recht door zee. Hofland moet dit maar als een uitdaging opvatten ipv met een zakdoekje in de hand een donker hoekje op te zoeken, Greipel was ooit ook eens Cav’s b*tch en moet je nu zien …

LucasR 14 december 2016 om 13:31

De quote in de titel van het artikel komt weer eens compleet anders over wanneer je ‘m in de context van het interviewtje leest. Journalistiek gezien beetje matig, à la “Het Nieuwsblad.”

schipperaar 14 december 2016 om 13:44

Qua communicatie valt er nog veel te leren voor sommige ploegen, van eenheid blijkt weer weinig.

ricky del bosque 14 december 2016 om 13:53

Zou hier als Hofland zijnde toch wel motivatie uit halen, mr. Greipel ziet je als een ‘bedrijging’ voor zijn status…

schipperaar 14 december 2016 om 13:56

Gelukkig praat ie foutloos Nl.

BenderBeach 14 december 2016 om 14:06

Hofland heeft zelf aangekondigd bij Lotto-Soudal meer focus te willen leggen op het eendags/klassiekwerk. Het rijden van (massa)sprints wordt dus minder belangrijk. Logisch ook, want daar hebben ze Greipel al voor…

Uiteraard kan Moreno zijn snelheid wel uitbuiten als hij in de finale ‘mee’ is.

girardengo 14 december 2016 om 14:32

@Ricky del bosque
Wat is een ‘bedrijging’?

schipperaar 14 december 2016 om 14:58

@girard
Zoeken we op.

Senioralex 14 december 2016 om 14:59

Alles wat Right schrijft is m.i. inderdaad Right.Daar komen geen “bedrijgingen” van….

Leukefans 14 december 2016 om 22:40

Nou, ik ruik behoorlijk wat sensatiezucht in die titel. Kan me moeilijk voorstellen dat dit ergens anders als op een Nederlandse site echt nieuws is.
Greipel lacht er duidelijk mee, die heeft heus wel de nodige garanties gekregen van de ploeg. Maar met zo’n titel creëer je dus wel het felst besproken nieuwsitem van de dag op deze site…

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair