Greipel: “De Duitse bond is verantwoordelijk voor onze slechte prestaties in Qatar”

Greipel: “De Duitse bond is verantwoordelijk voor onze slechte prestaties in Qatar”

foto: Sirotti (archief)

donderdag 20 oktober 2016 om 09:03

André Greipel is niet te spreken over het gedrag van de Duitse bond in aanloop naar het afgelopen WK in Doha (Qatar). Duitsland had drie favorieten voor de wereldtitel in huis, maar het draaide uit op een waar fiasco. “Het was een ramp”, blikt Der Gorilla terug in Het Nieuwsblad.

Mentale spelletjes
Uiteindelijk zou Greipel als 42ste eindigen, terwijl John Degenkolb en Marcel Kittel gedesillusioneerd afstapten nadat ze niet meer bij de eerste waaier geraakten. “Het was in de eerste plaats oneerlijk voor Marcel en mij hoe we vooraf door de Duitse federatie werden behandeld. Ze speelden mentale spelletjes met ons. Marcel en ik waren in de aanloop naar het WK onszelf niet. Vorig jaar zeiden ze in Richmond dat het voor Degenkolb was en dit keer voor mij. Ik ging daarvan uit, maar uiteindelijk verloor ik veel energie om te proberen te tonen dat ik de leider was van de Mannschaft. Nu weet ik beter. Ik had beter de dingen gedaan zoals ik altijd deed, want uiteindelijk is het allemaal voor niets geweest. Onze bond is ook verantwoordelijk voor veel slechte resultaten in september. Ik weet dat ik betere sprinten in de benen had dan dit. Het was een ramp. Voor mezelf. Voor de bond. Voor iedereen.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

Frankieboy 20 oktober 2016 om 15:06

Degenkolb zat gewoon in de eerste waaier, door een lekke band kwam die in groep twee. Als Degenkolb geen lek had gehad dan had Greipel misschien niet eens terug kunnen komen omdat dan alleen Frankrijk zou rijden. En hij dan het gat niet mocht gaan dichten omdat hij een landgenoot in de eerste groep had zitten. Dan was Greipel toch niet veel beter dan 42ste geworden. Het was gewoon te verwachten dat het daar zou gebeuren, zei ook onze Nederlandse troef Terpstra. Hij had er gewoon moeten zitten punt uit. Voor de rest vond ik Kittel beter dit seizoen dan Greipel. Maar dat is inderdaad een groot dilemma voor de duitse bond geweest. Dat Sieberg en niet bij kon zijn door blessure is zonde maar daar mag het niet van af hangen en is geen excuus. Voor de rest is Degenkolb de beste Duitser geweest in de koers, hij zat er wel en heeft een helft van het seizoen gemist jammer genoeg door een vreselijke val. Waardoor hij zich zelf niet in de voorjaarsklassiekers kon laten zien.
@JVD het was Kittel die die bidon tegen een materiaal wagen aangooiden want hij vond dat die auto veel te dicht passeerde waardoor de waaier moest opschuiven en weer renners in de wind komen.
@Moosje07 De Duitse bond mocht maar 6 man selecteren en dan heb je drie sprinters die allemaal wereldkampioen kunnen worden dat maakt de keuze nog moeilijker en ze hebben lang gewacht met het naar buiten brengen van de keuze. Greipel zou ook boos zijn als hij thuis was gelaten en kittel zou 42ste worden maar dat is logisch.

Covadonga 20 oktober 2016 om 20:23

@knightbiker
Ik heb Kittel en Degenkolb hard zien werken in de tweede groep. Tempobeul Martin was nergens te zien en de twee andere knechten ook niet. Hoe je dit een bond aan moet rekenen, zie ik niet.

Jungle Man 20 oktober 2016 om 20:46

Wat een geleuter! De nieuwe wereldkampioen bewees het met een ploegje van 3 dat je ook op een andere manier kampioen kan worden.

Haanaf 20 oktober 2016 om 21:44

Toch kan ik mij best voorstellen dat hij erg teleurgesteld is. De pure sprinters krijgen doorgaans niet heel veel kans op succes tijdens een WK. Misschien was dit WK voor iemand als Greipel wel de laatste kans in zijn carrière.

KnightBiker 20 oktober 2016 om 22:48

@covadonga
Goed punt.
@Jungle Man
Die vergelijking doorstaat alleen een Mercx of Hinault

Headlines

Materiaalzone

Populair