Greg Van Avermaet vrijgesproken van dopinggebruik

donderdag 7 mei 2015 om 11:59
Greg Van Avermaet vrijgesproken van dopinggebruik

foto: Sirotti

Greg Van Avermaet is niet schuldig bevonden aan het gebruik van verboden middelen in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens. Dat meldt Sporza. Er was een schorsing van twee jaar tegen de renner van BMC geëist. Ook hing een boete van 265.000 euro hem boven het hoofd.

Voor het gebruik van cortisonen én het gebruik van Vaminolact kon de procureur van de bond niet genoeg harde bewijzen vinden om de Belgische profrenner te schorsen. Het herstelmiddel Vaminolact had dokter Mertens wel voorgeschreven aan Van Avermaet, maar die kon op zijn beurt bewijzen dat hij het nooit afgehaald, dan wel gebruikt heeft, schrijft Het Laatste Nieuws.

De Belgische wielerbond KBWB, de UCI en het WADA kunnen nog in beroep gaan tegen dit besluit. Eerder al werd Tom Meeusen vrijgesproken van dopinggebruik rond dokter Mertens.

Dit artikel delen:

39 Reacties

schipperaar 7 mei 2015 om 17:51

@wim
Leuk wim, je liefde voor onze taal als ijlandbewoner!

0
Wim Kruithof 7 mei 2015 om 19:32

schipperaar, mij puzzelt de eilandbewoner…

0
Lander 7 mei 2015 om 21:01

Ik voel aan mijn kleine teen dat een aantal Nederlanders het moeilijk kunnen verkroppen dat een Belg wordt vrijgesproken. En dat hij werd vrijgesproken, is de logica zelve, als zelf de procureur van een flinterdun dossier sprak en slechts ‘met terughoudendheid’ een schorsing van 2 (!) jaar vorderde (van een contradictio in terminis gesproken!)

M.b.t. de feiten: de cortisone was voor z’n hiel waar hij al jaren (tot op heden) mee sukkelt. Die Vaminolact werd hem voorgeschreven, maar heeft hij nooit afgehaald, laat staan gebruikt. Van iets anders werd hij nooit beschuldigd. En dan zijn er hier nog die menen dat GVA, ondanks zijn vrijspraak, als een dopingzondaar moet worden aanzien…

In dergelijke zaken is het jammer dat een wielrenner bij vrijspraak geen vordering tot het verkrijgen van schadevergoeding kan instellen lastens de Belgische bond wegens imagoschade. Dat zou hier nochtans op zijn plaats zijn. Nu krijgt de bondsprocureur carte blanche om wat losse flodders af te schieten zonder zich maar op één moment te moeten verantwoorden.

Hoera, vanavond een feesjie!

0
zoetepap 7 mei 2015 om 21:14

Tja typisch Belgisch…sensatie en overijverige dopingjagers? Waarom? Waauw Van Amermaet(bijna) onderuitgehaald. Pure geldverspilling als er te weinig strafbaar bewijs is. Had dan gewoon alle bevindingen ppenbaar gemaakt maar toch geen jarenlange slijtageslag. Resultaat: bevestiging dat GVA niet zuiver is en dat meneer geluk heeft dat hij in Belgie koerst en de dopingjagers te geil van leer trekken. Maar positief dat wij hier geen geval ‘Astana’ hebben. Wat een reclame moet dat zijn? Goede sportopleidingen daar en in Belgie moeten ze het doenm met Goold old Dr Mertens,ozon,babytroep en Etixse verantwoorde producten… :-)

0
Messcherp 7 mei 2015 om 21:51

@ lander +1
@zoetepap.. Hopelijk geloof je je eigen nonsens?
GVA is gewoon vrijgesproken omdat er niets was..punt! In deze tijden word echt wel niets meer toegedekt..want iets willen toedekken doe je echt wel best door hem een proces aan te smeren,alles openbaar te maken de avond voor de eerste voorjaarsklassieker..? Met dit proces werd juist aangetoond dat ze er heel kort opzitten en echt wel niets meer word weggelachen wat ook maar enigszins verdacht is. En dokters die veel met topsporters werken wekken altijd argwaan, maar weten ook wat ze doen. Familielid van mij speelt op topniveau volleybal en die zegt ook dat een gewone huisdokter uit den boze is want met wat siroop voor verkoudheid hangt hij zo..,zonder dat die arts ook maar iets kwaadwilligs wilde doen. Die dopingregels zijn zeer delicaat,terecht..maar zijn dus ook een constante gesel voor topsporters die met gewone kwaaltjes zitten, dit even terzijde :-)

0
zoetepap 7 mei 2015 om 22:07

Tja moet ik daar op antwoorden? Hou het luchtig man :-) Tuurlijk geloof ik alles wat ik hier nedertyp want dan hoor ik het me niet luidop zeggen.

0
zoetepap 7 mei 2015 om 22:15

Bye the way… Ik vermeld nergens op eender welke wijze naar het “toe-bedekken” van eender welk potje. Jij ziet het zo…GVA had een andere dokter moeten kiezen of al veranderd zijn…maae hij had niet verwacht dat hij zo een topper ging worden door Mertens. Enfin GVA is zo onschuldig als een pasgeboren baby,niks aan de hand hoor. Verliest toch wel zijn charme.

0
schipperaar 7 mei 2015 om 22:38

@mescherp
Siroop tegen verververkoudheidsie is allang achterhaald, vond het wel veel lekkerder dan levertraan. Ferrari of Mertens of wie dan ook met topsport hebben ze niks gemeen dan alleen zakkenvullerij.

0
xistnc 7 mei 2015 om 23:00

Gelukkig maar. Het zou ook te zot zijn als een doodgewoon Vaminolact-kuurtje, voorgeschreven door een doodgewone huisdokter aan de andere kant van het land, tegenwoordig al niet eens meer kan. Althans, ik neem aan dat al die jubelaars dat vinden onderwijl ze plaatsvervangend extatisch zijn.

0
123poetertjes 7 mei 2015 om 23:55

Nu nog zijn welverdiende straf voor het spoorwegincident in Roubaix.

0
simplex 8 mei 2015 om 00:04

@xistnc . Doodgewone, wat voor medische hulp of kuurtjes dan ook, worden nog steeds niet alleen in België door “doodgewone” huisdokters op doodgewone afstand voorgeschreven. Het hele jaar door maken renners in diverse windstreken in andere landen gebruik van dit soort soms noodzakelijke diensten.
In Teide, Girona. Nevada, Colombia en uiteraard ook veel dichter bij huis zitten ook kundige dokters.

0
zoetepap 8 mei 2015 om 01:37

Ben eens benieuwd wat het wordt met het nieuwe sticker/label systeem. Het is te gek voor woorden maar bon alles voor de schone schijn. Dit even terzijde. Er komt alleen nog maar meer denkwerk bij hihi. Het is te hopen dat ze het CIRC label plakken over dat van de WT. Ik geef alvast een tweesterrenlabel aan BMC en GVA. Nul sterren voor Astana en 4 aan LottoNL en LottoSoudal.

0
Greg4ever 8 mei 2015 om 07:49

Pfff dit lezend schaam ik me Nederlander te zijn… wat is er toch met ons? Nog steeds vol RABO frustraties? Of kunnen we t niet hebben dat ONZE Lotto boys dot seizoen geen deuk in een pakje boter rijden ofwel een goeie dokter mankeren ?

0
Wim Kruithof 8 mei 2015 om 08:11

Greg4ever, als jij je hier al om schaamt, blijf dan ver weg bij politiek… je zou jezelf nog bezeren.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone