Greg Van Avermaet: “Parcours WK in Yorkshire moet de Belgen liggen”

zaterdag 4 mei 2019 om 08:14
Greg Van Avermaet: “Parcours WK in Yorkshire moet de Belgen liggen”

foto: Cor Vos

Gisteren kreeg het peloton tijdens de tweede rit van de Tour de Yorkshire alvast een voorproefje van het WK-parcours voorgeschoteld. Greg Van Avermaet is gecharmeerd van de omloop. “Het is een rondje dat ons Belgen zeker moet liggen”, vertelde hij na afloop aan persagentschap Belga.

Volgende week verkent Van Avermaet samen met de Belgische bond het parcours het nogmaals. Desalniettemin vond de CCC-kopman het interessant om nu al eens met een peloton de route te rijden. “Het grote voordeel is dat er nu geen auto’s rijden over het parcours en dat je aan hoge snelheid kan rijden. Het is een vrij lastig parcours. Niet extreem lastig, maar het zal op het eind wel doorwegen. De finish loopt licht op. Het is een parcours voor de Belgen waar veel mogelijkheden zijn,” denkt hij.

Van Avermaet spreekt van een technische omloop. “Er zijn heel veel bochten, een paar afdalingen ook met bochten in, zeker als het zal regenen wordt het een slijtageslag”, voorspelt hij. “Op dit parcours en met deze finish horen de Belgen wel bij de favorieten. Al zijn er nog enkele jongens die hier goed uit de voeten kunnen. We zullen zien, er zijn 3800 hoogtemeters, over 290 km, het zal geen slechte coureur zijn die hier zal winnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 4 mei 2019 om 12:31

Geen schim meer van wat hij ooit was

elander 4 mei 2019 om 20:27

Geeuw… Ja, GVA was werkelijk ontstéllend zwak in pakweg de Omloop, de E3 en de Ronde.

Mwielerfan 4 mei 2019 om 14:54

In Richmond viel hij op voorlaatste helling aan. In bergen en Qatar lag het aan het parcours, geen enkele echte favoriet viel daar aan. Zelfs de Belgen niet, terwijl je gva in z’n beste 2 jaar hadden en boonen daarachter voor de sprint.

jan jansen 4 mei 2019 om 22:48

“PARCOURS WK IN YORKSHIRE MOET DE BELGEN LIGGEN”
Vooral als je Matje bij de belgen rekent

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair